180 ongelukken op de E17 in korte tijd. Valt dit minister Lydia Peeters te verwijten?


 

Ongeloof en verbazing hebben de overhand bij veel Belgen. Maar liefst 6 ongevallen per week op de E17! Wat heeft men hieraan gedaan?

 

Minister Lydia Peeters

Op 23 april 2020 stond de teller al op 48 ongevallen en nu al boven de 180, met meerdere doden.
Ligt dit dan aan de inzet van de volksvertegenwoordigers of is het te wijten aan minister Lydia Peeters?

Carmen Ryheul

Volksvertegenwoordiger Carmen Ryheul heeft al diverse malen aan de alarmbel getrokken. Zij heeft niet alleen haar ongenoegen geuit, maar zij wist zelfs de oplossingen op tafel te leggen.
Toch vangt ze keer op keer bot bij minister Peeters.
Carmen Ryheul stond niet alleen en werd gesteund door meer volksvertegenwoordigers, waaronder Joke Schauvliege, die ook aan de bel trok.
Zie ons artikel: In de commissie Mobiliteit in het Vlaams Parlement heeft men gedebatteerd over de vele zware ongevallen op de E17

Op 9 juli 2020 heeft de Belgische commissie Mobiliteit in het Vlaams Parlement erover gedebatteerd, maar we zijn ruim 130 dagen verder en er zijn nog geen oplossingen. https://youtu.be/tfHq-KnWIx4

Intussen zijn veel mensen betrokken bij het leed dat deze snelweg veroorzaakt, en dit heeft alles te maken met de wegwerkzaamheden. Minister Lydia Peeters vertoont hierin het gedrag van een kind dat probeert ergens onderuit te komen.
Zij beweert namelijk dat de ongevallen vóór de wegwerkzaamheden tot stand komen en daardoor niets te maken hebben met de wegwerkzaamheden zelf.

Mensen onnodig leed aangedaan

Wij vallen van ongeloof letterlijk van onze stoel door deze benadering van het probleem.
Lydia Peeters negeert de totstandkoming van een ongeval totaal, waardoor het aantal ongevallen zal blijven oplopen.
Hierdoor blijven doden en zwaar gewonden een feit en wordt mensen onnodig leed aangedaan.

Ook Transporteffect/Chauffeursnieuws heeft oplossingen aangedragen om het risico van ongevallen drastisch te verlagen en heeft een bundel van ruim 20 pagina’s over dit onderwerp aangeboden.

Verkeersdeskundige

Maar Lydia Peeters luistert liever naar de commissaris Tom Iliano van de federale wegpolitie Oost-Vlaanderen en Sylvie Syryn van Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen, dat het “door corona zal komen”. Deze mensen beweren dat men hierdoor het verkeer niet meer gewend is en laks is geworden!
Zelfs “verkeersdeskundige” Hajo Beeckman legt de schuld ook bij corona.
Zie: https://transporteffect.com/wekelijkse-zware-ongevallen-in-belgie-zijn-niet-meer-op-1-hand-te-tellen/04/

Verantwoordelijkheid

Hoe is het mogelijk dat hier naar geluisterd wordt, zou je denken. Toch wordt het gewoon geroepen en de minister blijkt het te slikken als zoete koek.
Door deze houding van Lydia Peeters moeten we ons toch gaan afvragen of deze minister niet verantwoordelijk is voor de ongelukken.
Tenslotte is het haar verantwoordelijkheid om te zorgen dat de burger zich veilig kan bewegen.

Maar zelfs op parlementaire vragen in de Commissie Mobiliteit geeft de minister ontwijkende antwoorden en zegt ze “van het verkeer te leren hoe je gevaren moet ontwijken”.
Echter zien we dat op de E17 ontwijken niet altijd kan en daarom hebben wij Carmen Ryheul gevraagd toch maar weer parlementaire vragen in de Commissie Mobiliteit te stellen.

Organisaties

Organisaties die zich bezighouden met verkeersveiligheid in België hebben na zo veel dagen met ongevallen laten zien dat ze geen inbreng hebben om situaties te verbeteren.

Harmonica-effect, duidelijkheid, snelheid en afstand houden zijn zomaar wat punten van invloed zijn op het ontstaan van ongevallen. En natuurlijk sterk afremmen. Wanneer iemand sterk afremt, wat gebeurt bv. bij een ongeval of onduidelijke verkeerssituaties, zal er zeer waarschijnlijk een flink stuk terug van de plaats waar de remactie plaatsvond, een kop staart botsing plaats vinden.

Dit hoeft toch niet te worden uitgelegd aan de “deskundigen”? Dus sterke remacties moet men zoveel mogelijk beperken.

België moet zorgen dat deze remacties en ook twijfel worden weggenomen. Daarbij hebben wij al aangegeven hoe dat zou moeten en op welke manier veel leed kan worden voorkomen. Een systeem met matrixborden kan hierbij helpen, men moet er dan ook verschillenden systemen aankoppelen. (bv traject- en afstand controle ect.)

Tot slot

Het blijft triest dat zoveel onnodige ongelukken moeten plaatsvinden, en even triest dat enorm veel mensen worden getroffen door het leed dat bestuurders en alle betrokkenen wordt aangedaan.

Ook de financiële schade door de files die deze wegwerkzaamheden veroorzaken is enorm te noemen.

Transporteffect/Chauffeursnieuws

Transporteffect/Chauffeursnieuws gaat in overleg om liever vandaag dan morgen de situatie veiliger te maken en het risico op ongevallen tot een minimum te beperken.

Hieronder vindt u informatie over de acties die er tot op heden al zijn geweest en waaraan de minister slecht tot geen gehoor heeft gegeven.
Belangenvermenging is ontoelaatbaar en wij vinden dat eigen belangen nooit boven de veiligheid van het volk mogen staan.
Wij sluiten dan ook zeker niet uit dat zal worden aangestuurd op een parlementair onderzoek naar het handelen van de minister.

Zie de inzet en alles op een rij:

 

 

Ongevallen ter hoogte van wegenwerken – Maatregelen
Hoewel het aantal letselongevallen op de Belgische snelwegen afnam met 6,2 procent,
stijgt het aantal ongevallen ter hoogte van wegwerkzaamheden met 7,5 procent. Die cijfers
werden bekendgemaakt door verkeersveiligheidsorganisatie Vias en gaan over de periode
2017-2019.
Wat daarbij opvalt, is dat vrachtwagens vaak betrokken zijn bij ongevallen op de
snelwegen. In 26% van de ongevallen die op onze snelwegen gebeuren, is minstens één
vrachtwagen betrokken. Bij ongevallen ter hoogte van wegenwerken is dat zelfs 43
procent. LEES VERDER

Aangeboden naar aanleiding van de vele ongelukken

Volgens cijfers van de federale politie zijn er meer dan 180 ongevallen vastgesteld waarbij in totaal 2 doden en 25 gewonden vielen. En dan moet fase twee nog beginnen. LEES HET HIER

Carmen Ryheul

voorzitter, sinds begin februari 2020 ligt de verlaging van de maximumsnelheid op een strook van de autosnelweg E17 tussen de op- en afritten van Kortrijk-Oost en Kortrijk-Zuid weer op de onderhandelingstafel. Het voorstel is 90 kilometer per uur voor wagens en 70 kilometer per uur voor vrachtwagens. Gewezen minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft beslist de maximumsnelheid op de R8 rond Kortrijk van 120 kilometer per uur naar 90 kilometer per uur te verlagen, maar de vraag om diezelfde maximumsnelheid op de E17 op het grondgebied van Kortrijk op te leggen, is een op een ‘njet’ gestoten. De E17 is immers een onderdeel van het hoofdwegennet en er was op dat moment te weinig zicht op de effecten die de aanpassing zou teweegbrengen. LEES MEER

 

 

 

Nadat het Overlegcomité op vrijdag 16 oktober besliste om de horeca opnieuw te sluiten, werd de redactie van het adviesplatform Chauffeurnieuws enTransporteffect overspoeld met reacties vanuit de transportsector. Alle cafés en restaurants moeten een maand dicht. Dat betekent dat beroepschauffeurs na hun lange werkdag niet langer een maaltijd kunnen nuttigen in een wegrestaurant, dat er weinig tot geen sanitaire voorzieningen meer voor hen beschikbaar zijn, en dat er geen mogelijkheid meer is om te douchen of zich te verfrissen. Dit is voor wie meerdere dagen onderweg is – zacht uitgedrukt – een ramp. LEES MEER

 

Beroep vrachtwagenchauffeur – Aantrekkelijkheid
De noodzakelijkheid van het beroep van vrachtwagenchauffeur wordt weer extra duidelijk
in deze tijden. De vrachtwagenchauffeurs en de transportsector zorgen ervoor dat de
logistieke keten blijft draaien en dat de winkels tijdig bevoorraad worden. Het is erg dat
pas in een crisis, zoals deze coronacrisis, af en toe eens gedacht wordt aan deze sector.
Meestal blijft het echter bij denken en worden er geen verdere initiatieven genomen om
deze sector te ondersteunen. De transportsector blijft nog steeds ondergewaardeerd.

LEES MEER

Deel het:

1 Comment

  1. Goede morgen
    Haal de inhaal verboden weg ,van af de Nederlandse grenzen .
    Dan blijven wij deelnemer van het verkeer .met het inhaal verbod ,zet je ons een uur buiten het verkeer . Strekte .

1 Trackback / Pingback

  1. Denemarken voert een minimumloon voor beroepschauffeurs in

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.