2020: een vruchtbaar en bevlogen jaar voor Transporteffect en stichting Chauffeursnieuws


2020: een vruchtbaar en bevlogen jaar voor Transporteffect en stichting Chauffeursnieuws

De titel spreek voor ons boekdelen. Niet alleen is Chauffeursnieuws omgedoopt tot een heuse stichting, maar ook het adviesbureau voor het transport, Transporteffect, heeft mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Zoals iedereen wel weet zijn we met het facebookplatform “Chauffeursnieuws” al in 2007 begonnen. In 2017 zijn we professioneel gegaan, omdat wij vonden dat de noodzaak van een medicijn voor de zieke sector prioriteit moest hebben. Natuurlijk waren er ook andere organisaties en socialemediagroepen die het goed met de sector voorhadden.

Alleen vonden wij dat deze onvoldoende resultaten opleverden en daarom besloten wij ons hard te maken voor de sector. De opstart was niet van zelfsprekend en we werden ook aardig tegengewerkt door organisaties en socialemediagroepen. Gelukkig is dit beter geworden en men ziet in dat we alleen samen dingen kunnen bereiken.

Vakbladen

Vakbladen zien ons helaas vaak nog als concurrent en daardoor gaan bij die bladen vaak belangrijke punten en kwesties verloren. Dit is erg jammer, vooral omdat wij zeker niet alleen nieuws weergeven, wat deze organisaties wel doen. Van concurrentie is volgens ons helemaal geen sprake, maar meer dat men andere redenen heeft. Natuurlijk is het wel zo dat wij zo veel mogelijk van de originele bron proberen te plaatsen (die hebben het werk gedaan), waardoor de Nederlandse vakbladen al snel buiten de boot vallen.

Gepaste trots

Transporteffect/Chauffeursnieuws kan zeker met gepaste trots terugkijken op 2020. Op politiek niveau hebben we reuzenstappen kunnen maken en ons netwerk is niet alleen op Europees niveau aanzienlijk geworden maar ook in Nederland, Duitsland en België. Het behouden van dit netwerk is prioriteit, omdat alleen politici maar aan de touwtjes kunnen trekken.

Balans tussen werkgever en werknemer

Onze missie om uw stem als beroepschauffeurs ook over te brengen daar waar het rendement oplevert is uiteraard ons doel. 2020 is zo’n jaar waarin het geluk je toelacht en je inzet wordt beloond. Steeds vaker wordt ons nu gevraagd onze inzichten te geven, waardoor dialogen mogelijk zijn. Ook hebben we meer een meer gesprekken met ondernemers in het transport, zodat we een balans tussen werkgever en werknemer kunnen brengen. Ook bij grote projecten qua infrastructuur en Europese verkeersveiligheid mogen wij nu uw stem overbrengen, wat ons zeer verheugt.

Steunen

2021 belooft dan ook een zeer goed jaar te worden voor onze beroepsgroep, maar dat kan alleen als u ons blijft steunen.

Campagnes, petities en onderzoeken hebben zeker nut. Zo zijn we breder in de media verschenen en is Chauffeursnieuws/Transporteffect veel op de voorgrond gekomen. Het is onze hoop dat u deze winsten ook ziet en wij hopen dat u ons blijft volgen en ook aan vrienden en collega’s doorgeeft wat wij voor u kunnen betekenen.

Steunen kan via onderstaande link; het kost u slechts 20 euro voor een heel jaar! We hebben uw steun echt nodig om te blijven bestaan voor u!

Deelnemersraad stichting Chauffeursnieuws

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en we zien vooruit naar een nog vruchtbaarder en vooral gezond 2021!

Met vriendelijke groet,

Aschwin Cannoo

CHECK IT OUT! Onze overwinningen hier!

Deel het: