2022, nieuwe kansen voor de beroepschauffeur

Keer op keer en jaar op jaar zijn wij bezig om jullie stem kracht te geven. Dit doen we met veel passie en gebaseerd op onze eigen ervaringen als beroepschauffeur, maar zeker ook op de informatie die jullie ons elke keer geven. Een stem krijgen bij de partijen die aan de touwtjes trekken is niet makkelijk en velen hebben het al geprobeerd. Als je dan eindelijk zeggenschap hebt uit naam van de beroepschauffeur moet die stem ook worden gehoord en moet er iets mee worden gedaan.

nieuwe kansen

Trots

Wij zijn trots dat 2021 een goed jaar is geweest om jullie stem te laten horen. Een paar successen zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van een compleet nieuwe cao voor 2023 en het openhouden van chauffeursgelegenheden, maar ook dat nu in de Europese politiek wordt gekeken naar betere en goed betaalbare parkeerplaatsen en een standairco voor iedere chauffeur die in de wagen moet overnachten.

In 2021 hebben wij ook veel chauffeurs individueel bijgestaan en we hebben meer leden aan ons kunnen binden doordat chauffeurs zien dat wij er wel staan en dat we onze beloftes waarmaken. Uiteraard weten wij dat je met alleen maar mooie woorden en artikelen schrijven geen bergen verzet en daarom zijn we 15 uur per dag bezig met het voeren van dialogen en het aandragen van oplossingen voor jullie welzijn en jullie toekomst.

Medicijn

Natuurlijk zijn er veel nieuwsbrengers in het transport, maar deze leggen alleen maar vingers op de wonden om te scoren, zonder dat er enige inzet wordt gedaan voor verbetering. Wij maken verschil door niet alleen nieuws te brengen, maar ook te zorgen voor een goed medicijn voor jullie welzijn.

Organisaties spreken veelal uit de boeken en baseren heel veel overduidelijk op gedachtegangen van hun bestuurders, daarbij niet gehinderd door enige kennis van de praktijk. Daarom zijn we in 2021 ook veel in gesprek geweest om de praktijksituatie en jullie mening over te dragen.

De grootste enquête ooit die we dankzij u konden publiceren heeft organisaties en politiek wakkergeschud en geeft ons kracht tot verbetering die niemand meer kan negeren.

Enquête

De enquête heeft ook de Europese politiek bereikt en keer op keer worden we overal uitgenodigd om de stem van de beroepschauffeurs te laten spreken. Landelijke grote media weten ons inmiddels ook te vinden. Wij kunnen met gepaste trots zeggen dat journalisten en redacties steeds vaker bellen om de informatie die ze van anderen krijgen te checken en dat we onlangs mochten meehelpen aan een serie van vijf afleveringen die werd uitgezonden op radio 1.

40 jaar

Ruim 40 jaar stonden de beroepschauffeurs in de kou en met de rug tegen de muur. Wij zijn trots te kunnen vermelden dat daar dankzij onze leden en chauffeurs die ons steunen verandering is in gekomen. Chauffeurs organiseren zich bij ons, waardoor deuren worden geopend en we de muren kunnen neerslaan. Het is ook de hoogste tijd en we zullen zeker veel en lang werk hebben om de schade die de afgelopen jaren is ontstaan te herstellen. Door jullie steun is het nu pas mogelijk om aan herstel en aan een goede toekomst voor ons mooie vak te denken, maar beter laat dan nooit is ons devies!

Kapitaalkrachtig

Vanaf 2017 stonden we aan de tekentafel van het mobiliteitspakket, dat een groot onderdeel is van het geheel om bedrijven kapitaalkrachtig te krijgen zodat zij jullie als beroepschauffeurs een goede beloning kunnen geven voor het essentiële en nobele werk dat jullie doen. De komende tijd zullen we dieper ingaan op de vraag waarom het Europese mobiliteitspakket zo belangrijk is voor jullie. We zullen ook dan weer om jullie commentaren vragen, zodat we het pakket kunnen blijven aanpassen en verbeteren.

Wanneer je nog geen lid bij ons bent vragen we je te overwegen dit wel te worden; het kost slechts 30 euro per jaar.

 

Jullie welzijn is onze missie!

18 januari was voor deze organisatie blijkbaar de dag om eens van leer te trekken; het invoeren van grenspassages. Maar hebben ze een punt?

Girteka, toch wel de grootste transportondernemer van Europa, moet zich nu voor de rechter gaan verantwoorden wegens illegale cabotage

Begrijpt men niet dat veel chauffeurs graag bij hun wagen blijven en zeker geen 49 euro per nacht willen betalen voor een slaapplaats in een container?

Bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is het de laatste jaren niet bepaald soepel gelopen qua ministers

Met ingang van 2 februari 2022 is het voor een chauffeur verplicht elke grenspassage in te voeren. Vanaf 21 februari 2022 meer regels actief

Ingaande 2 februari moet je de landcode invoeren bij een grensovergang.Velen zullen het niet leuk vinden en we zien de files al ontstaan.