21 APRIL KONDEN CHAUFFEURS EEN GRATIS MAALTIJD TWV 20 EURO KRIJGEN

BIJ DEZE WILLEN WIJ GRAAG EVEN IETS RECHTZETTEN

Onderstaand bericht is de afgelopen week rondgegaan op social media (zie foto hieronder).

Wij hebben mensen van ons team gevraagd onderweg na te trekken of dit zo was, voor wij er een artikel over schreven. De informatie die wij in dat tijdsbestek van een paar niet-deelnemende restaurants kregen kwam op hetzelfde neer.

Daarop hebben wij besloten deze informatie te volgen en een kort artikel te plaatsen. 

Het verhaal ging rond dat Lotto maar een deel van de rekening zou betalen, en wij hebben deze berichtgeving gevolgd.

Een fout die wij daarbij hebben gemaakt is te snel te publiceren.

Lotto heeft naderhand wel degelijk de volle rekeningen betaald volgens de aangesloten restaurants waarmee wij nu contact hebben opgenomen. Dit konden wij pas achteraf doen, om er zeker van te zijn dat het ook daadwerkelijk is gebeurd.

Wij hebben ook met Lotto gesproken, waardoor duidelijk is geworden dat Lotto nooit de intentie heeft gehad om slechts voor een deel van de kosten te willen opdraaien. Alle rekeningen zijn betaald.

 

Het bericht afgebeeld op de foto, waaruit bleek dat meerdere restaurants deze foutieve informatie aannamen, is in een later stadium in onze ogen vrij summier teruggetrokken.

Het doel (misschien onbewust) was wel bereikt! Dit restaurant heeft veel reclame voor zichzelf bewerkstelligd.

Lotto is uitgegaan van de op Truckstar vermelde lijst van restaurants die open waren en heeft deze gecontacteerd via mail of telefoon.

Helaas hebben ze ons als grootste nieuwsplatform voor het transport in Nederland niet op voorhand benaderd, waardoor deze negatieve berichtgeving naar onze mening grotendeels had kunnen worden voorkomen.

Het gevoel van teleurstelling van de niet-deelnemende of benaderde restaurants heeft in de berichtgevingen op social media misschien wel een erg grote rol gespeeld.

We hebben vernomen dat de deelnemende restaurants een zeer hoge omzet hadden en dat de rekening dus wel degelijk voor 100% door Lotto Nederland werd betaald.

 

 

Transporteffect/Chauffeursnieuws rekent het zichzelf zeker aan dat wij dit over het hoofd hebben gezien en dat wij te weinig onderzoek hebben gedaan alvorens ons bericht te publiceren.

 

Wij hopen dan ook dat wij in het vervolg op voorhand zullen worden benaderd door organisaties die acties met betrekking tot het transport willen organiseren.

Wij kunnen niet altijd achter de schermen kijken om te weten te komen welke organisaties erachter zitten.

 

Onze dank gaat uit naar organisator Lotto Nederland die ons meer informatie over deze actie gaf, waardoor wij onze lezers nu kunnen uitleggen hoe de vork werkelijk in de steel zit.

 

Met vriendelijke groet,

facebookbericht

Hier onder onze eerdere tekstLotto Nederland had een actie op touw gezet: chauffeurs konden bij de aangesloten restaurants een maaltijd ter waarde van 20 euro komen halen.

https://lotto.nederlandseloterij.nl/chauffeursbedankt

Een leuk idee, en ook was Transport Logistiek Nederland weer eens in het nieuws.

Zoals het er uitzag presenteerde men zich richting de buitenwereld met een prachtige actie, maar voor de uitbaters van de restaurants zat er een vette adder onder het gras.

Lotto ging ervan uit dat per restaurant 30 maaltijden zouden worden uitgegeven, maar de restauranthouders mochten bij Lotto maar maximaal 400 euro declareren.

30 maal 20 euro is 600 euro, dus een restaurant zou dan 200 euro uit eigen zak moeten betalen.

Dit kon zelfs nog veel meer worden, doordat men kwalijk kon weigeren als een chauffeur langskwam om een maaltijd op te halen nadat er al 30 waren uitgegeven.

De chauffeurs waren immers niet op de hoogte van het aantal maaltijden dat gratis zou worden verstrekt.

Beroepschauffeurs hadden dus een voordeel, maar de restaurants moesten betalen als ze meededen.

In deze tijd van de coronacrisis heeft de horeca het al moeilijk en Lotto laat zien misbruik van de crisis te maken in plaats van te helpen.

Wij vinden het vreemd dat een organisatie als Lotto, die toch genoeg geld moet hebben, geen behoorlijke actie op touw kan zetten waar zowel de chauffeurs als de restaurants beter van worden.

Lotto maakt met deze actie mooi reclame voor zichzelf, terwijl de restauranthouders in nog zwaarder weer kunnen komen.

Het is jammer om te zien dat de maatschappij niet in teamverband kan functioneren en dat de loterij-organisaties juist in deze moeilijke tijd nalaten er echt voor hun goede doelen te zijn.

Met deze tekst willen wij aangeven dat we de chauffeursrestaurants die zich niet bij deze actie van Lotto aansloten heel goed begrijpen.

Ook willen wij de chauffeurs duidelijk maken dat het geen onwil was van de restaurants die niet meededen.

Tenslotte willen wij duidelijk maken dat deze actie van Lotto er aan de buitenkant misschien goed uitzag, maar dat het aan de binnenkant toch een heel ander verhaal was.

Met vriendelijke groet


24 APRIL KEURINGSDAG BOXMEER

DRIVE-IN KEURING VAN 15.00-21.00 UUR

25 APRIL KEURINGSDAG HOOGEVEEN

DRIVE-IN KEURING VAN 09.00-15.00 UUR

26 APRIL KEURINGSDAG IN DUIVEN

DRIVE-IN KEURING VAN 15.00-21.00 UUR

Deel het:

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.