49 euro per nacht voor slapen in een container voor chauffeurs, waar gaat het heen?

De eerste containerkamers zijn een feit in Duitsland, en dit is geen grap! Is dit nu weer de zoveelste poging om de chauffeurs uit de wagen te krijgen? Begrijpt men niet dat veel chauffeurs graag bij hun wagen blijven en zeker geen 49 euro per nacht willen betalen voor een slaapplaats in een container? Of zien we dit nu verkeerd? Wanneer een chauffeur in de wagen slaapt voelt dit als een eigen plek en alles is ook bij de hand Volgens ons vinden chauffeurs met je spullen sjouwen om ergens anders te slapen niet de ideale oplossing, vooral omdat een vrachtwagencabine over het algemeen gewoon een goede slaapplek is. Als daar (in de zomer) nog een standairco opzit en je je op parkeerplaatsen normaal kunt opfrissen en douchen ben je al een heel eind. Dit is ook het enige dat zo’n kamer te bieden heeft: een bed, een douche en sanitair. Tv en wifi hebben de chauffeurs altijd wel in de wagen of op de telefoon.

transporteffect-2313

Niet de oplossing

Voor ons is dit niet de oplossing en is het enkel weer ordinaire geldklopperij. Wij zouden liever zien dat de betaalde parkeerplaatsen gewoon alles te bieden hebben en dat het daar goed geregeld is.

Vooral een oplossing als deze containerhotels doet weer een schep bovenop de onderwaardering van de chauffeur. Het ziet er niet uit, en voor 49 euro zijn er veel betere hotels waar je wel loopruimte hebt. Wat denken jullie?

transporteffect3647424
Containerhotel

Opmerkingen


Een bed in de auto is beter en vertrouwd, waarom 49 euro als je lekker bij je spullen kan blijven (dit is alleen maar geldklopperij)


Laat de chauffeur lekker zelf bepalen waar hij wil overnachten, en dat is hetzelfde met die verplichte weekend rust…flikkerop met al die achterlijke regels.. laat iemand zelf bepalen of tie wil rijden….allemaal van die politieke bureau regels, slaat werkelijk nergens op..


49 euro betalen voor te mogen slapen?Zouden zij weten wat het salaris is van één vrachtwagen chauffeur!En weten zij dat deze s Chaufeur zelf een fijne cabine heeft om te slapen!En dat de chauffeur zijn wagen niet onbeheerd achter mag laten!Zorg voor gratis parkeerplaats met wc en douche en accomodatie om wat te etenDUs volslagen idioot om zoiets neer te zettenGeen enkele chauffeur zal er gebruik van maken


Niks mis met slapen in de cabine, je hebt alles wat je nodig hebt bij de hand, eigenbeddegoed, koelkastje, en vooral je eigen geur en niet die van een anderStandairco , kachel, magnetron, enz allemaal van jezelf.


Een logisch gevolg van het verbod om de 45 uur weekendrust in de vrachtwagen door te brengen.Vrij ondernemerschap als je het van de kant van de verhuurder bekijkt.Het is aan de chauffeur of dit een succes wordt voor deze onderneming.


49,- voor een kippenhok waar je je kont niet in kan keren en er ook geen keukentje of koelkast in aanwezig is als ik de foto’s bekijk. Hoezo we denken aan de chauffeurs


Dit is weer een nieuwe poging om de regels te omzeilen en chauffeurs weekend rust onderweg te laten maken. Wat mij betreft moet de chauffeur als hij zijn weekendrust maakt altijd thuis zijn. En dan mag best die weekendrust tot maximaal 3 keer uitgesteld worden en op de thuisbasis ingehaald.


Wat is dat nou de cabines die zijn zo modern dat je gewoon er in kan overnachten en niet in een container wandt is wel zo dat je ook de criminele de kans geeft om in tebreken en dan ben ne alles kwijt echt iets van de duiters je kan ook de slaapcabine een dag cabjne van maken en dan elke nacht thuis slapen maar de duitse ambtenaaren die denken eranders over dan kunnen geen geld verdienen


Deze hele regel afschaffen. Ben nu 42 jaar onderweg en ik bepaal zelf waar ik ga slapen en niet de politiek. Dit is weer bedacht door iemand die totaal van toeten nog blazen weet.


Er zijn chauffeurs die nog geen geld uitgeven om naar het toilet te gaan laat staan 49euro betalen voor te liggen in een container


En daarom wil ook niemand meer chauffeur worden. Ik heb en houd m’n eigen bed in m’n DAF. Waar gaan we dus heen ? Trap d’r maar asielzoekers in.


Met al dat gedoe en gezeik word het als minder. Denk dat menig trucker het beter heeft in zn truck dan overal in zo.n vlooienhok te liggen. Laat ze lekker de …… krijgen. Al die kantoor knuppels met dr briljante ideeën. Tzuur dr mee


Dan ben je gelijk je overnacht vergoeding weg waar werken we dan voor voor jan met te korte naam ps ik ben blij dat ik niet meer rijdt heeft het lang genoeg vedaan nu lekker uit rusten


En Van der Valk is een betonnen doos?? Poahhhh wat een klaagzang weer he. Mooi alternatief voor degene die dat WIL.

Inschrijven op onze nieuwsbrief
transporteffect we bewijzen ons wel
Klik de afbeelding

Toen ik de Mercedes Actros kreeg met camera’s als spiegels riep ik meteen: "Wat een onzin!"

Sinds de uitbraak van het conflict op 24 februari 2022 zijn wij actief om uit naam van de Nederlandse chauffeurs voedsel en hulp te geven aan de Oekraïense chauffeurs.

Dode hoek vrachtwagens blijft een probleem We hebben er al eerder over geschreven: de dode hoek bij de vrachtwagen. (link) Welke oplossingen …

We horen het vaak: je mag maximaal 4 meter hoog zijn, dus als je te hoog bent is het altijd de fout van het materieel of van jou, de chauffeur.

Chauffeurs krijgen regelmatig de schuld. Maar hoe vaak is het de schuld van gemeenten en andere instanties die parkeerplaatsen of industriegebieden onder hun beheer hebben?

Je mag me niet inhuren als chauffeur. Enorme chauffeurstekort maar toch willen ze het niet makkelijk maken