ANTWOORD MINISTER GEEFT BEROEPSCHAUFFEURS DUIDELIJKHEID OVER VERLOPEN RIJBEWIJZENRijbewijzen die in de periode vanaf 16 maart zijn verlopen, blijven geldig tot 1 juni.

Afgaande op de CBR-keuringsarts hebben wij gisteren gemeld dat dit niet zou gelden voor beroepschauffeurs.

Zijn verklaring was voor ons aannemelijk, omdat een beroepschauffeur rijdt met een rijbewijs van 5 jaar in combinatie met code 95, en die maakt rijbewijzen op het moment van de overgang vaak korter dan 5 jaar geldig.

Maar wij zouden Chauffeursnieuws/Transporteffect niet zijn als we het niet natrokken bij de woordvoerder van de minister zelf.

Gisteravond nog kregen wij bericht dat het wel de bedoeling was dat beroepschauffeurs ook onder de verlenging vallen. Voorwaarde is wel dat men alleen in Nederland rijdt.

Dit is bedoeld voor degenen die door de coronacrisis vanaf 16 maart tegen dichte deuren aanliepen.

Het houdt ook in dat men echt NU moet beginnen met verlengen. Daarom gooit men de deuren langzaamaan weer open voor verlenging van rijbewijzen.

1 juni is 6 weken vanaf nu, en die tijd is hard nodig om de keuringen en dergelijke in orde te maken.

Het uitstel is dus enkel bedoeld voor mensen die destijds een probleem hadden doordat instanties en gemeentes dicht waren.

Transporteffect/Chauffeursnieuws heeft daarom de mogelijkheid van keuringen via een Drive-In model opgezet, zodat men wel de procedure tot verlenging van het rijbewijs in gang kon zetten.

Nu goed nieuws: als u alles rond heeft en de GEMEENTEKANTOREN weer open zijn kunt u alsnog verlengen. Ook de bekende wachttijd die het CBR hanteert met het geven van groen licht wordt door ons verkort, zodat gewoon kan worden verlengd wanneer dat nodig is.

Met andere woorden: als u te laat begint loopt u alsnog het gevaar dat u na 1 juni niet meer mag rijden.

Ook mag u in deze 6 weken met een verlopen rijbewijs niet de grens over.

Ons advies is dan ook: behandel uw rijbewijs zoals u normaal zou doen, en ga niet achterover leunen omdat men 6 weken langer mag doorrijden.

Dit is enkel om het CBR en gemeentelijke instellingen lucht te geven, is onze indruk.

Met vriendelijke groet,
Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.