ARROGANTIE VAN DE HUIDIGE VAKBEWEGINGEN; DAAROM SAMENWERKING ONMOGELIJK

03-03-2020Het zijn niet alleen onze contactpersonen in de politiek die hiernaar vragen, maar ook de volgers.

Van de laatsten krijgen wij regelmatig het verwijt dat we niet met de vakbewegingen willen samenwerken.

Zoals iedereen zou moeten weten zijn wij een eigen organisatie, en wij vinden dat wij juist punten oppakken die de vakbewegingen laten liggen.

Daar komt bij dat de vakbewegingen in Nederland en België het ons erg moeilijk maken.

Wij bieden deze bewegingen kwesties die van groot belang zijn voor de toekomst van het transport op een presenteerblaadje aan.

Het is voor ons ook niet te bevatten dat men deze informatie niet tot zich neemt.

Zoals op de foto is te zien heeft de Belgische vakbeweging BTB-ABVV de mail niet geopend en simpelweg na een aantal dagen verwijderd.

Dit maken wij zeer regelmatig mee bij alle vakbewegingen in Nederland en België.

Als men de informatie al – vaak na enkele weken – opent, neemt men ook geen enkel initiatief om ons te benaderen, te reageren dan wel in actie te komen.

Zo heeft de werkgeversorganisatie Transport Logistiek Nederland wel gereageerd, maar geeft aan ruim 6 weken nodig te hebben om pas dan de aangeleverde informatie te gaan bespreken.

Hierdoor kunnen wij als organisatie niet met de huidige vakbewegingen samenwerken, omdat men gewoon keer op keer geen enkele inzet toont om het transport gezond te krijgen.

Politiek

Hierdoor zijn en blijven wij geheel aangewezen op de huidige politiek.

Wij hebben hard gewerkt om een gedegen netwerk in Nederland en België op te bouwen en we hebben daarbij veel bezoeken moeten afleggen om ook de politici in de ogen te kunnen kijken.

Ook al leunen de media nog wel erg op de uitspraken van de grote vakbewegingen, zien we hier ook een verschuiving ontstaan, zowel in kranten als op tv en radio.

Wij zijn hier ook veelvuldig mee in contact, en zoals iedereen bekend mag zijn gaat onze voorzitter ook zijn zegje in de media doen bij belangrijke kwesties.

Van politici en media krijgen we wel snel antwoorden of andere reacties. Dit duurt nooit meerdere weken en gebeurt vaak nog dezelfde dag.

Ook krijgt onze organisatie veel respect over de kwesties die we neerleggen en daarbij onze visies en oplossingen aangeven.

Voor ons geeft dit aan dat onze informatie nuttig is en dat men er iets aan heeft.

Doordat de huidige vakbewegingen ons stelselmatig negeren dan wel nog niet eens de informatie lezen, is het onmogelijk tot samenwerking te komen.

Het blijft dus van onze eigen inzet afhangen om natuurlijke concurrentie en prijzen in de vrachtmarkt gezond te krijgen.

Alles hangt aan elkaar en we moeten alles aanpakken om uiteindelijk de weg vrij te maken om goede arbeids-  en bedrijfsomstandigheden te realiseren.

Alleen dan kunnen wij onze toekomst als beroepschauffeur met alles wat eraan vastzit op een goed niveau krijgen.

Met vriendelijke groet,


lid worden
Lid worden – klikDeel het:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. HOE MEER RESPECT EN HOE GROTER DE INZET, DES TE MINDER PLATFORM MEN KRIJGT?
  2. TRANSPORTEFFECT -

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.