Artikel 12 - overmacht voor de chauffeur

Rij-en rusttijden zijn moeilijk te voorspellen in het verkeer. Files, omleidingen en andere vertragingen -zoals geen plaats om ergens te parkeren -zijn voor een beroepschauffeur een dagelijks dilemma. Hierdoor is artikel 12 in het leven geroepen, om overmacht op een uitdraai van de tachograafprint te noteren. Vele controle-ambtenaren van lidstaten negeren dit artikel, omdat men niet kan controleren of overmacht echt een feit was; daarbij is het ook vaak in andere lidstaten. Het uitschrijven van een boete geeft volgens de controle-ambtenaren de chauffeur de mogelijkheid bezwaar te maken. In de praktijk hebben chauffeurs geen baan van 9 tot 5 en ontbreekt  hen de tijd dit traject te doorlopen. Ook moet men voor enige kans op slagen van een bezwaar extreme bewijzen tonen, wat veel tijd en inzet vergt. Dit is volgens ons de omgekeerde wereld en het ruikt naar een verdienmodel over de rug van een beroepschauffeur.

Ook dit punt staat op onze agenda.

(Wanneer je lid wordt tijdens de actieperiode blijf je bij elke verlenging de korting behouden)

artikel 12

18 januari was voor deze organisatie blijkbaar de dag om eens van leer te trekken; het invoeren van grenspassages. Maar hebben ze een punt?

Girteka, toch wel de grootste transportondernemer van Europa, moet zich nu voor de rechter gaan verantwoorden wegens illegale cabotage

Begrijpt men niet dat veel chauffeurs graag bij hun wagen blijven en zeker geen 49 euro per nacht willen betalen voor een slaapplaats in een container?

Bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is het de laatste jaren niet bepaald soepel gelopen qua ministers

Met ingang van 2 februari 2022 is het voor een chauffeur verplicht elke grenspassage in te voeren. Vanaf 21 februari 2022 meer regels actief

Ingaande 2 februari moet je de landcode invoeren bij een grensovergang.Velen zullen het niet leuk vinden en we zien de files al ontstaan.