Artikel 12 - overmacht voor de chauffeur

Rij-en rusttijden zijn moeilijk te voorspellen in het verkeer. Files, omleidingen en andere vertragingen -zoals geen plaats om ergens te parkeren -zijn voor een beroepschauffeur een dagelijks dilemma. Hierdoor is artikel 12 in het leven geroepen, om overmacht op een uitdraai van de tachograafprint te noteren. Vele controle-ambtenaren van lidstaten negeren dit artikel, omdat men niet kan controleren of overmacht echt een feit was; daarbij is het ook vaak in andere lidstaten. Het uitschrijven van een boete geeft volgens de controle-ambtenaren de chauffeur de mogelijkheid bezwaar te maken. In de praktijk hebben chauffeurs geen baan van 9 tot 5 en ontbreekt  hen de tijd dit traject te doorlopen. Ook moet men voor enige kans op slagen van een bezwaar extreme bewijzen tonen, wat veel tijd en inzet vergt. Dit is volgens ons de omgekeerde wereld en het ruikt naar een verdienmodel over de rug van een beroepschauffeur.

Ook dit punt staat op onze agenda.

(Wanneer je lid wordt tijdens de actieperiode blijf je bij elke verlenging de korting behouden)

artikel 12

Dieseldiefstal: Het is algemeen bekend en bijna elke chauffeur heeft er weleens mee te maken gehad: je wordt wakker en er is diesel gejat.

Geef je stem! Moeten we mee gaan doen met de boeren als transportsector. Ook deze sector staat onder druk.

Het had al die jaren al normaal moeten zijn dat bedrijven op zoek waren naar chauffeurs uit eigen land. Waar waren de organisaties?

Transportcriminaliteit is niet te onderschatten en kan een chauffeur of mensen het leven in negatieve zin voorgoed veranderen.

We horen heel vaak: “Ik dacht met een rechtsbijstandverzekering mijn recht te kunnen halen”.Dit is deels een misvatting waar je pas achterkomt wanneer je het nodig hebt.

In het begin van de oorlog hebben wij de belofte gedaan om onze collega's namens de Nederlandse chauffeurs bij te staan en dat doen we nog steeds.