Betaald parkeren vrachtwagens zal de toekomst worden, maar laten we het aub goed regelen in Europa

We kunnen er niet omheen, landen (overheden) willen nu eenmaal dat vrachtwagens niet meer overal hun rust kunnen maken en willen inkomsten uit de sector vergaren. Niet alleen de uitbaters verdienen hier geld aan; er moeten natuurlijk ook afdragingen aan de overheid worden gedaan.

 

transporteffect parkeren

Maar wat is het beeld nu?

Waar worden de parkeerplaatsen ingericht en welke faciliteiten zijn er? Natuurlijk is er een aantal goed ingerichte parkeerplaatsen, waar filmopnames en foto’s kunnen worden gemaakt om aan de buitenwereld te laten zien dat de EU goed bezig is. Dit is het spel dat wordt gespeeld om de mensen ervan te overtuigen dat het een goede zaak is. De burger die niet op een vrachtwagen zit en die niet van dergelijke parkeerplaatsen gebruik hoeft te maken is afhankelijk van dit soort berichten en laten we eerlijk zijn, de burger vindt al snel dat vrachtwagens overlast geven. Dat kosten uit eindelijk worden doorberekend naar de consument en dat een beroepschauffeur ook het recht heeft in vrijheid te leven wordt niet gezien.

De parkeerplaatsen

Buiten de showmodellen die hier en daar in Europa worden ingericht zijn de parkeerplaatsen zeer onvriendelijk te noemen. De parkeerplaatsen worden ver van de bewoonde wereld neergezet met een dik hek eromheen, wat al snel het idee geeft van een kamp waarin vrachtwagens en chauffeurs zijn opgesloten. Samenscholing van verschillende culturen wordt nu juist gestimuleerd, terwijl wetenschappelijk is bewezen dat dit geen goed idee is. Omdat het transport nooit stilstaat betekent het ook dat er 24 uur per dag voertuigen op en af rijden en dat er tijdens je broodnodige rust een draaiende koelmotor naast je kan staan.

Beveiliging

Men spreekt er telkens over dat de parkeerplaatsen beveiligd zijn. Maar wat gebeurt er binnen de hekken, op het terrein zelf? Natuurlijk staan er bij de ingang een paar camera’s, maar wordt hier ook op gelet en wat is de reactietijd? Alcoholmisbruik is een groot probleem onder sommige culturen, waardoor al snel vechtpartijen ontstaan. Zou je daar tussen willen staan? Het aantal keren dat er een auto van de beveiliging rondrijdt is te verwaarlozen en daarbij gebeurt dat vaak ook nog op vaste tijden.

 

Inkopen doen

Een chauffeur heeft het probleem dat zijn wagen niet meer verzet kan worden wanneer deze eenmaal stilstaat, waardoor men zich enkel te voet kan verplaatsen. Deze parkeerplaatsen worden zo ver weg gestopt dat de bewoonde wereld zich vaak op 2 uur lopen bevindt. Dus als men boodschappen moet hebben heeft men hier een dagtaak aan en moet men met tassen lopen, waardoor er maar een beperkte voorraad kan worden gehaald.

 

Douchen, sanitair en wassen

Ons valt op dat overal voor moet worden betaald en dat men ook altijd kleingeld bij zich moet hebben. Wij vinden het niet juist dat hotelprijzen worden gevraagd om gebruik te mogen maken van deze parkeerplaatsen en dat men dan ook nog extra moet betalen voor alle faciliteiten.

 

Voorschieten

Een chauffeur moet vaak parkeerkosten voorschieten, wat enorm in de papieren kan lopen. De prijs in Europa is nu nog gemiddeld 20 euro per nacht. Een werkgever betaalt het bedrag niet elke dag terug, en vaak komt het mee met de betaling van het salaris. Dit houdt in dat een chauffeur al snel tussen de 400 en 600 euro moet voorschieten. Kan men dit van een werknemer verwachten? Dan is er ook natuurlijk bij sommige werkgevers het gevecht of ze wel willen betalen, omdat ze niet eisen dat hun chauffeurs betaald parkeren.

 

Oplossingen

Wij vinden dat er eerst maar eens moet worden gekeken hoe om te gaan met het verplichten tot betaald parkeren. We vinden dat er een Europese betaalpas moet komen, enkel voor de parkeerplaatsen. Dit is handig voor het verzamelen van data en brengt zowel voor werkgevers als voor chauffeurs zeer veel voordelen mee, maar het is ook een goed middel om woekerprijzen tegen te gaan. Beveiliging moet bij de parkeerplaatsen worden gestationeerd en moet ook 24 uur per dag aanwezig zijn. Nu is het kantoor vaak elders en het is maar de vraag of de camera’s worden bekeken en of men bij een calamiteit tijdig ter plaatse is.

 

Dan moet er volgens ons een winkel zijn waar men primaire boodschappen kan kopen of dat er op gezette tijden een pendelbus rijdt. Wij vinden dat sanitair en douches bij de prijs inbegrepen moeten zijn, zoals dit ook bij een hotel het geval is. Er moet ook beschutting worden aangebracht, zodat de vrachtwagens niet vol in de zon staan zoals nu het geval is. Voor koelwagens moet er een stroomvoorziening zijn, zodat er geen herrie van koelmotoren is. Hiervan moeten er voldoende zijn en het moet worden verplicht er gebruik van te maken.

 

Dat de locaties ver buiten de bewoonde wereld worden ingericht is volgens ons niet te voorkomen. Wij vinden wel dat er geen discussie mogelijk moet zijn om de inrichting van de parkeerplaatsen vriendelijk te maken, zodat de basisrechten van de mens kunnen worden nageleefd.

 

Met vriendelijke groet,

Opmerkingen Betaald parkeren vrachtwagens
transporteffect wees bewust
stronglogistics.nl

Ingezonden opmerkingen

De grootste onzin bewaakte parking alles privatiseren hoefd rijkswaterstaat geen parkings te onderhouden geen horeca gelegenheid erbij als beesten opgesloten toiletten te vies om staande te plassen laat staan zitten in onze 24 uurs economie gaan wij alleen maar achteruit wordt niks aan de chauffeur gevraagd alleen aan de geleerden jammer vind het nog steeds een mooi beroep na 43 jaar

Klopt 100%

Nog meer de bazen het geld uit de zak kloppen tot ze net rond komen in de maand zovworden wij wel werkeloos en komen er buitenlanders voor ons in de plaats

Waarom moet er betaald worden voor parkeren?
Er komt geld genoeg binnen met belastinggeld en accijns.
Zorg gewoon voor grote parkeerplaatsen waar dag en nacht plaats is en waar een goed restaurant en een shop bij zit.

Eerst moet de chauffeur in hotel slapen dan mag hij weer in de cabine slapen jullie gaan met chauffeurs om of het strond is schamen jullie eigen eerst een keer maar het is wel zo dat de overheid er beter van word vullis zit daar in den haag laten ze eerst minder uit delen aan die oncerande lande zo als KAAG dat doe en RUTTE ik zeg op mijn beurt de chauffeurs moeten alles plat gooien

De chauffeur als zwerver door Europa….letterlijk en figuurlijk….het uitschot van de maatschappij…dat zijn wij…

Dat dit nooit gerealiseerd word begrijp ik ook wel, maar je moet je ergernis toch ergens kwijt.

Waarom moet er betaald worden voor parkeren?
Er komt geld genoeg binnen met belastinggeld en accijns.
Zorg gewoon voor grote parkeerplaatsen waar dag en nacht plaats is en waar een goed restaurant en een shop bij zit.

Dus daarom zijn de parkeerplaatsen bij Bathmen op de A1 afgesloten voor vrachtwagens

Mee eens, parkeerplaatsen worden ook vaak gerealiseerd dicht bij of naast drukke spoorlijnen.

Ik vind faciliteiten prima vooral in Spanje Frankrijk en Italië je betaalt niks om te parkeren en je staat veilig bij de kroeg. Waar je uiteraard gaat eten van de vertering die je krijgt 20€ armer en een liter wijn rijker loop je gedoucht met een volle buik weer naar de auto nou top lijkt mij. Dat onze oost Europese collega’s daar geen zin in hebben is duidelijk hun probleem……………….

Grotere parkeerplaatsen en niet parkeerplaatsen sluiten voor vrachtwagens zoals bij Bathmen staat haast nooit een luxe auto waar betalen wij wegenbelasting voor wij zijn een achtergesteld volkje

Op sommige plaatsen is het wel goed geregeld , alleen maken ze daar het eten zo duur dat je het geneens red met je nachtvergoeding….ik betaal net voor een biertje , eten , toetje en een koffie 29 euro…kom opjongens…moet dat nu echt zo duur zijn…als ik nu nog wil douchen komt er nog eens drie euro bij……maar ja voor de rest staan we hier beter als langs de snelweg.

Grotere parkeerplaatsen en niet parkeerplaatsen sluiten voor vrachtwagens zoals bij Bathmen staat haast nooit een luxe auto waar betalen wij wegenbelasting voor wij zijn een achtergesteld volkje

 

Bewaakte parking o.k.doe het zo bij binnenkomst ticket nemen van 15 euro,als men er eet ticket inleveren met aftrek van genoemd bedrag,zorgen dat er een supermarkt is ,bij de douches en toiletten een assielzoeker neer zetten die na ieder gebruik deze schoonmaakt dan doen die ook iets nuttigs,willen ze dat niet geen uitkering meer geven,voor koel wagens een apparte plaats met stroom voorziening,batalingen zoveel mogelijk met UTA,DKV,enz.pasjes dan kan de werkgever er voor opdraaien ,verbieden dat er na 24 Uur alcohol wordt genuttigd zowel in cafe of in cabine of daarbuiten,streng op controleren door bewakers.

Ik moet die parking zelf betalen wordt niet betaald door de baas en altijd 4 nachten weg loopt lekker op dan einde van de maand

Hopelijk komt het zo ver voor de toekomstige chauffeurs

Mee eens

Waarom enkel maar beperkingen en restricties voor de chauffeurs en transport sector? Wanneer eens positieve tegemoetkomingen,. En zaken om weer plezier in onze chauffeursjob te krijgen?

Er worden overal camper p-plaatsen uit de grond gestamp. Waar je gratis kunt staan met je camper. Waarom moet ik betalen terwijl ik aan het werk ben.

Helemaal mee eens. Bij ons in het dorp is ook zo’n parkeerplaats wel voorzien van zeer net sanitair zelfs wasmachine en droger en ze hebben de mogelijkheid gebruik te maken van elektrisch fornuis dit is dus van een firma die bij velen als slecht bekend staat. Nu is deze parkeerplaats alleen voor “eigen chauffeurs”
Willen ze boodschappen doen dan gaan ze dikwijls met de vrachtauto (losse trekker)
Wat niet weer in dank wordt afgenomen op de parkeerterreinen bij de winkels met het risico op bekeuring van een misschien te ijverige BOA. Maar dat is dan het enige minpuntje aan deze parking

Deftig inrichten, eerlijke prijzen, en anders liever niet!! Deze mensen werken ook hard voor onze luxe!!

Volledig me akkoord, zo moet zijn

Tegenwoordig ben je steeds groter melkkoe in het het transport rij je een uur te lang. Zelfs voor onze verplichte rust moet je ook zwaar betalen.
Dat is schijnbaar democratie

Wat Ik hèèl dringend nodig vind , zijn beveiligde truckstops! Met alle nuts – en recreatie voorzieningen! Parking voor zeker niet minder dan 500 truck’s ! Met alle bewakings mogelijkheden ! En vooral UITSLUITEND VOOR TRUCKER ‘S ! ! Vrij van parkeren het eerste uur , max 10€ voor de nacht , inclusief ontbijt ! ——> de chauffeur miet dit in zijn belastingen kunnen inbrengen als zijnd beroepskosten! ! NIET DE. BAZEN , want die sjoemelen d’er maar op los ! ! !

Helemaal mee eens

 In Engeland betaal je bij een service 35 pond omgereken 40 euro en daarvoor krijg je een openbare pisbak. Douche zet je je hond nog niet onder. Hou mijn hart vast voor alle plannen. Mijn baas betaald de parking niet. En zelf vertik ik het ook. Dus wild parkeren blijft.

Vooral niet doen !!! Waarom eerlijke transport bedrijven nog meer kosten geven ? Kijk naar Duitsland die bouwen steeds meer parkings …. Geheel gratis….. nee alles betaald maken is zeker de oplossing niet dat betekent nog meer ( zoals jullie die oostblokkers noemen ) culturen die op de vluchtstrook parkeren en de eerlijke bedrijven kunnen dan die laatste paar euro winst in het parkeergeld steken …. De enige oplossing is dat nederland net als elk Europees land eens tol gaat heffen op verkeer zwaarder dan 3 ton …. Dan kan de wegenbelasting de brandstofprijzen omlaag halen en van het tol geld parkings en wegen gebouwd worden …. Als de inspectie leefomgeving en transport dan ook nog eens zou gaan werken ( zoals het vastgesteld staat in de eu ) dan zou de wereld een heel stuk eerlijker worden ….

In Nederland zijn de voorzieningen dramatisch. Bij truckstops is het sanitair oke. Maar inkopen doen vergt reisplannen. In Engeland is het beter bij de services.. maar daar betaal je gemiddeld 30 pond en stelen ze alsnog je diesel/onderdelen/vracht. Autohofs in Duitsland zijn het beste naar mijn mening. Vaak vlakbij een dorp en genoeg sanitair. In Nederland heb je 1 wc voor 30 parkeerplaatsen langs de snelweg en geen douches.

Zijn net van die strafkampen waar je nog geen eten of niks hebt vieze doche en wc en daar moet je dan geen un hele dag of weekend in je cabine hangen gezellig.

Sta nu in Roemenië op zo,’n parking. Daar kunnen ze in west Europa een voorbeeld aannemen

Goed gesproken. Nu nog zien dat er wat gebeurt. Er wordt al jaren over parkeerplaatsen gepraat maar geen actie ondernemen.

Volledig me akkoord, zo moet zijn

Blij dat ik volgend jaar na 45 jaar internationaal transport met pensioen kan .hoef ik niet achter een hek te gaan staan en nog betalen ook voor niets

Sta hier helemaal achter.

Toevoeging een ruime zitgelegenheid met tuinbanken en wat struiken en bomen voor beschutting.

Ze zullen mij niet zien op deze (gevangenissen) parkeerplaatsen!
Maar dat er wat gedaan moet worden aan parkeergelegenheid is wel duidelijk.
Waarom moeten wij dat betalen ???
Haal lekker het geld bij de mensen die zo genaamd last van ons hebben ! Dan is iedereen ineens heel vriendelijk denk ik !!!
Laten we het goed regelen in Europa Lees ik.
Nou Dat gaat helemaal Lukken.
DUS NIET
EEN EUROPA KATASTROFE TOTALLY

De mensen moeten eens wat toleranter zijn dan is die poppenkast allemaal niet nodig industrieterrein mag je zowat nergens meer staan gewone parkeerplaatsen worden gesloten maar iedereen wil wel graag de goederen zo snel mogelijk en goedkoop mogelijk

Dieren worden nog beter behandeld door de EU wetgeving

En is er dan ook een eet douche en wc gelegenheid bij.

gewoon menselijk behandelen dat is toch het minste wat je kan doen

Helemaal mee eens. Maar begin eerst eens met de bestaande parkeerplaatsen langs de snel te vergroten. Dat kan bij heel veel al door het opnieuw in te gaan delen.

Ben ermee gestopt na 45 jaar, was een geweldige tijd met toffe collega’s. Het internationale vervoer was nog een avontuur dat voor veel uitdagingen maar ook heel wat voldoening zorgde. Jaar na jaar zag je echter de sector verloederen en werkomstandigheden naar een dieptepunt zakken. Te beginnen met de just-in-time diensten, waar je van ’s morgens tot ’s avonds al een chronometer voor je neus kreeg, terwijl de verkeerssituaties in de meeste gevallen steeds hectischer werden. Het hek was helemaal van de dam met de invoer van de goedkope arbeidskrachten uit het oosten (nee niet de drie wijzen), die er toch wel heel andere gedragregels op na hielden en tevens een kompleet verschillende interpretatie van bestaande verkeersregels en voorschriften op na hielden. Die mensen en organisaties werd dan nogeens de hand boven het hoofd gehouden op alle gebied. Op een gegeven moment stelt men plotseling en ‘onverwacht’ vast dat de toestand volledig uit de hand is gelopen. Eigenaardig toch dat het zo moeilijk is om jonge chauffeurs te motiveren voor het o zo mooie beroep van vrachtrijder.

Privatisering van parkings en het verplicht verblijven op zulke parkings vind ik geen slecht idee op zich, maar verplicht de uitbater dan ook om m in te richten zoals de duitse autohofen. Een of meerdere shops waar je voor de chauffeur alles kunt vinden wat je maar nodig kunt hebben…..een restaurant waar je de kosten van het parkeren kunt verrekenen…..evt een plek waar je je kleding kunt wassen……en schoon sanitair……en ik weet dat het tegen schappelijke prijzen kan….kijk bijvoorbeeld naar Frans op den Bult.

Helemaal mee eens! Ook slechte ervaringen op veel parkeerplaatsen; draaiende koelmotoren naast je, een hel! Ook vaak bij een te dure winkel bij benzine pomp, vaak overvol als je na 18 0f 19 uur aankomt, slecht sanitair, muntjes automaat, gemiddeld tot 3 euro voor een douche!…ook zijn er chauffeurs die alles vast zetten omdat er geen plek meer is s avonds

Helemaal mee eens. En het hoeft helemaal niet ver van een dorp met stad te zijn. En zorg anders dat we kunnen parkeren bij industrieterreinen waar een supermarkt bij is.

Eens met het genoemde

Veel van deze betaalde parkeerplaatsen zijn verboden voor ADR transporten. Dus ik kan er al geen gebruik van maken, al zou ik het willen, wat ik dus niet doe. Is pure diefstal en de voor wie is die beveiliging? Niet voor de chauffeur.

Een lachertje, alles Europees regelen. Ze kunnen de Covid nog niets eens centraal regelen

Adr mag ook niet overal

Het is belachelijk dat daar ook nog geld aan verdient moet worden de overheid verdient ook al aan de tol die de vrachtwagen moeten betalen hoort gewoon bij de infrastructuur goede douche wc voldoende parkeerplaats en niet te vergeten vertier voor de chauffeurs

En de weekend rust van 48 uur dient gewoon thuis te zijn en niet op een parkeerplaats Waar jou baas dat zou willen dat is gewoon een recht die de chauffeurs hebben daar moeten de overheid eens harder op controleren

Conclusie de overheid schiet te kort en verlegt het probleem bij de chauffeurs

Helemaal mee eens

Stop uitbuiting van chauffeurs.

 Ik ben het hier helemaal mee eens ik mijd juist om deze redenen de betaalde parkeerplaatsen in Nederland, kijk naar Duitsland en hun welbekende autohofen, betalen en ruim de helft terug krijgen bij vertering in het restaurant ter plaatse

Ik steun die motie. Ik zeg erbij ik heb er niks mee te maken want iedere avond (dag in mijn geval als nachtchauffeur) thuis. Maar hoe we als chaufdsur behandeld worden is niet normaal. We zijn de paria’s onder de bevolking. En worden als stront behandeld. Als er aan mij gevraagd wordt “is dat wat het chauffeursberoep ???” Dan zeg ik volmondig nee ik vind van niet want het hele transport is gewoon verrot.

Klopt, slaat nergens op, bedragen rijzen de pan uit, en wij/transport eigenaren zijn de melkkoe, volgend jaar, weer 5euro erop, en het jaar erop weer 5, ga zo maar door. Stond net bij de servises bij Oxford op de m40…….30 pond voor 24u !!!

Volledig mee eens, echter dient er ook ruim plaats zijn voor ADR voertuigen. De vervoerde goederen vallen vaak onder “hoogrisico stoffen” mbt terrorisme.
Vanwege de hekken is ADR vaak verboden, maar veilig parkeren is een vereiste.
Dat strookt niet.

 Mijn mening is dat ze wel heel erg door slaan omtrent de chauffeurs. Er zijn steeds minder wegrestaurant waar we s’avonds terecht kunnen of die wat er nog zijn ,staan om 18 a 19u bomvol. Nu worden we maar verdrongen na een betaald parkeerterrein waar de prijzen gewoon weg asociaal zijn en verder niks bij zit. Laat ze de wegrestaurants maar de gelegenheid geven om eventueel meer parkeerruimte te creëren en de kosten voor wegrestaurant qua eten ed voor chauffeurs ook buitenlandse chauffeurs aantrekkelijke te maken, maar ja dat zal wel nooit meer gebeuren. Ze maken het de restaurants wel zo moeilijk dat er daar ook steeds meer van sluiten. We leven al gemiddeld tussen de 12 en 15u per dag in de cabine. Er blijft straks geen Nederlandse chauffeur meer over!!!!

Er moet zeker dingen veranderen aan grote parkeerplaatsen.

Misschien t Duitsche principe overnemen van t bekende autohof principe, en betalen met de brandstof pas,

En dan vinden ze het ook nog gek dat er een chauffeurs tekort is , wie wil dit werk nog doen dan ? Er is toch geen ruk meer aan

Helemaal mee eens dat dit fatsoenlijk geregeld moet worden.

Zorg dat chauffeurs ten alle tijden warm en droog kunnen zitten eten, en gebruik kunnen maken van sanitaire voorzieningen ook tijdens een pandemie.

Het dumpen van goedkope arbeiders met een vrachtwagen die hier maanden vertoeven overal troep achter laten en parkeerplaatsen bezet houden plus parkeerplaatsen die gesloten worden voor trucks oh wat zijn we toch een onmisbare schakel in de economie maar je word overal uitgescheten transport is ziek 🤮

Dit is het zoveelste bericht over de parkings ze doen toch waar ze zin in hebben want het is een grote melkkoe