Beter en breder onderzoek naar het ontstaan van verkeersongevallen


Transporteffect/Chauffeursnieuws heeft op 5 november 2019 al aangegeven dat er op Europees niveau breder moet worden gekeken naar het ontstaan van ongevallen.

Bundel

Het blijft echter niet bij aangeven; begin dit jaar hebben wij de politiek van Nederland en België een bundel over dit onderwerp aangeboden. Wij hebben veel artikelen geschreven waarin wij aandacht hebben gevraagd voor onderzoek naar het “waarom” van een ongeval. Nu is het zo dat het ontstaan vaak wordt vergeten en dat het meer een strijd om de schuldvraag is tussen de partijen. Dit is erg jammer, omdat onderzoek naar het ontstaan van ongevallen vaak van groot belang is om deze in het vervolg te voorkomen.

Luchtvaart

In de luchtvaart zijn er genoeg voorbeelden te vinden; als daar een crash heeft plaatsgevonden gaat men het tot op de bodem uitzoeken. Het ontstaan van een ongeval lag vaak niet in de lijn der verwachting en had kunnen worden voorkomen.

Dit willen wij ook zien bij de grote verkeersongevallen. Transporteffect/Chauffeursnieuws is van mening dat er veel lering uit kan worden getrokken. Het is onze mening dat de infrastructuur vaak tot stand komt middels computersimulaties en vanuit de boeken, maar in de praktijk kan het heel anders uitpakken.

Verkeer internationaal

Daarbij komt dat het verkeer internationaal is, en daarmee moet rekening worden gehouden. Een voorbeeld: als veroorzakers uit een bepaalde lidstaat eruit springen, kan men denken aan een aanpassing van de rijopleiding aldaar. Ook zien we vaak dat een ongeval gebeurt door een verkeerssituatie die al eerder is ontstaan. Wat wij hiermee bedoelen is het volgende: als een voertuig sterk afremt van 100 naar 40 km per uur, kan het zijn dat het ongeval 10 kilometer terug plaatsvindt.

E17 in België

Op de E17 in België zijn in de afgelopen tijd enorm veel ongelukken gebeurd, en wij hebben hierover al veel aanbevelingen gedaan via volksvertegenwoordiger Carmen Ryheul. Helaas zien we dat ondanks haar inzet de politieke muren toch moeilijk te doorbreken zijn, waardoor er afgelopen week weer een dode te betreuren was. Dit geeft voor ons aan dat de noodzaak om adequaat te kunnen optreden groot is.

Breder onderzoek naar het ontstaan van verkeersongevallen kan daarbij helpen en er kan direct worden geanticipeerd als bijvoorbeeld een situatie bij wegwerkzaamheden niet duidelijk is. Een van de meest voorkomende oorzaken is twijfel bij de bestuurders en daaropvolgend een foute reactie. Hoe vaak zien we bij afslagen niet dat men twijfelt en dan vreemde acties uitvoert die ernstige gevolgen kunnen hebben?

Onderzoeksraad voor veiligheid

Voorzover wij nu begrijpen heeft de onderzoeksraad voor veiligheid (OVV) nu aangekondigd mee te gaan met onze gedachtegang, en daar zijn we uiteraard blij mee. Ook minister van Nieuwenhuizen geeft nu aan dat breder onderzoek naar het ontstaan van ongevallen gewenst is.

Preventie

Chauffeursnieuws/Transporteffect vindt preventie zeer belangrijk. Daarom moet er een enorme drang zijn om zeker bij ernstige ongevallen het naadje van de kous te weten te komen. Daarom hebben wij ook aangegeven onze expertise graag ter beschikking te stellen.

Met vriendelijke groet

dijsselbloem
demonitorwerkdruk
VUL IN! KLIK OP AFBEELDING
Deel het:

1 Trackback / Pingback

  1. Denemarken voert een minimumloon voor beroepschauffeurs in

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.