BIJ DEZE WILLEN WIJ GRAAG EVEN IETS RECHTZETTENOnderstaand bericht is de afgelopen week rondgegaan op social media (zie foto hieronder).

Wij hebben mensen van ons team gevraagd onderweg na te trekken of dit zo was, voor wij er een artikel over schreven.

De informatie die wij in dat tijdsbestek van een paar niet-deelnemende restaurants kregen kwam op hetzelfde neer.

Daarop hebben wij besloten deze informatie te volgen en een kort artikel te plaatsen. 

Het verhaal ging rond dat Lotto maar een deel van de rekening zou betalen, en wij hebben deze berichtgeving gevolgd.

Een fout die wij daarbij hebben gemaakt is te snel te publiceren.

Lotto heeft naderhand wel degelijk de volle rekeningen betaald volgens de aangesloten restaurants waarmee wij nu contact hebben opgenomen. Dit konden wij pas achteraf doen, om er zeker van te zijn dat het ook daadwerkelijk is gebeurd.

Wij hebben ook met Lotto gesproken, waardoor duidelijk is geworden dat Lotto nooit de intentie heeft gehad om slechts voor een deel van de kosten te willen opdraaien. Alle rekeningen zijn betaald.

Het bericht afgebeeld op de foto, waaruit bleek dat meerdere restaurants deze foutieve informatie aannamen, is in een later stadium in onze ogen vrij summier teruggetrokken.

Het doel (misschien onbewust) was wel bereikt! Dit restaurant heeft veel reclame voor zichzelf bewerkstelligd.

Lotto is uitgegaan van de op Truckstar vermelde lijst van restaurants die open waren en heeft deze gecontacteerd via mail of telefoon.

Helaas hebben ze ons als grootste nieuwsplatform voor het transport in Nederland niet op voorhand benaderd, waardoor deze negatieve berichtgeving naar onze mening grotendeels had kunnen worden voorkomen.

Het gevoel van teleurstelling van de niet-deelnemende of benaderde restaurants heeft in de berichtgevingen op social media misschien wel een erg grote rol gespeeld.

We hebben vernomen dat de deelnemende restaurants een zeer hoge omzet hadden en dat de rekening dus wel degelijk voor 100% door Lotto Nederland werd betaald.

Transporteffect/Chauffeursnieuws rekent het zichzelf zeker aan dat wij dit over het hoofd hebben gezien en dat wij te weinig onderzoek hebben gedaan alvorens ons bericht te publiceren.

Wij hopen dan ook dat wij in het vervolg op voorhand zullen worden benaderd door organisaties die acties met betrekking tot het transport willen organiseren.

Wij kunnen niet altijd achter de schermen kijken om te weten te komen welke organisaties erachter zitten.

Onze dank gaat uit naar organisator Lotto Nederland die ons meer informatie over deze actie gaf, waardoor wij onze lezers nu kunnen uitleggen hoe de vork werkelijk in de steel zit.

Met vriendelijke groet


facebookbericht


Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.