Boeren wordt het leven zuur gemaakt, maar zijn hard nodig in Nederland

Keer op keer wordt het bewezen, maar toch houdt de overheid de oogkleppen op. Boeren zijn er altijd als het moet en zij kunnen meteen in actie komen. Dit hebben we gezien in de oorlog, maar ook met allerlei natuurrampen. Zo ook nu weer met het hoge water. Boeren hebben de machines en zijn altijd direct inzetbaar.

Het leger heeft tijd nodig, maar de boeren staan à la minute klaar voor de mensen. Zoals we al zeiden is dit niet voor het eerst, waardoor de boeren de naam hebben Nederland op de been te houden. Natuurlijk zijn er in een later stadium meer middelen beschikbaar, maar bij een natuurramp tellen de eerste minuten/uren al. Daar kan geen overheid iets aan doen en daarom zijn mensen afhankelijk van de bedrijven die groot materiaal tot hun beschikking hebben.

transporteffect boeren

De overheid

De overheid lijkt lak te hebben aan het belang van teamwerk in Nederland en er juist op uit te zijn de daarvoor noodzakelijke schakels weg te nemen. De boeren lopen al 2 jaar te protesteren tegen de stikstofmaatregelen; daarbij zijn zij al 20 jaar de dupe van steeds meer en strengere opgelegde regels. Wie zou kunnen denken dat de overheid er kwaad in ziet als iemand met dieren werkt of gewassen verbouwt, en dat die overheid dit wil verminderen en alleen maar zo veel mogelijk inkomsten wil vergaren? Je zou zeggen dat de ogen nu weer open zouden moeten gaan, zeker wanneer men eens zou terugkijken op alle keren dat onze boeren er stonden als het moest.

Respect

Respect is het gevoel dat bij ons opkomt! Wij hopen dat de overheid eens buiten hun eigen muren zal kijken en dit gevoel ook zal krijgen. Daarnaast zou het hen sieren als ze het handjevol overgebleven boeren zouden koesteren, in het belang van Nederland.

 

Met vriendelijke groet