BOERENPROTEST NIET VOOR DE TRANSPORTSECTOR; WAAROM DEZE KEUZE?

16 oktober 2019

Op 8 oktober hebben wij al aangegeven dat we niet de zelfde inzet zouden geven als we op 1 oktober hebben gedaan. 1 oktober was voor ons een mooi protest en punten stonden op de kaart! Op 2 oktober hebben wij een naverslag gedaan over onze mooie ervaringen. De opvolgende dagen merkten we vooral dat 3 partijen aan hetzelfde touw wilden trekken, waardoor er voor ons gevoel verdeeldheid ontstond en men meer bezig was alles naar zich toe te trekken dan georganiseerd te werk te gaan.

4 weken had het kabinet gekregen, maar Farmers Defence Force kon niet wachten, besloot het touw op te pakken en dit naar zich toe te trekken. Agractie was aanvankelijk van plan om het kabinet de kans te geven, echter was Farmers Defence Force hen voor en wilde snel tot acties overgaan. Resultaat:15 dagen na het eerste protest in plaats van 4 weken te wachten. Op 11 oktober is er dan ook maar een bericht van Agractie uitgegaan dat men mee zal doen. LTO, de eigenlijke vakbeweging voor de boeren, kon niet meer achter blijven bij zijn leden en moest wel reageren. Dit hebben ze dan ook gedaan d.m.v. het organiseren van kleinere acties, die beter in de hand te houden zijn. Een protestactie heeft pas resultaat als de sfeer niet grimmig is volgens ons! Alleen zo is er ruimte voor onderhandelingen en het opstarten van goede dialogen. Ook moet een protestactie de aandacht opbrengen die wij verlangen.

We vonden dat dit een protestactie was voor de boeren en waarvoor hun staan. In Nederland is de wet de baas en die zal te allen tijde moeten worden gerespecteerd, zowel door het kabinet als door het volk. Dit is ook tegelijkertijd het tegenwapen van het kabinet; zodra de wet wordt overtreden heeft het kabinet de macht in handen. Doordat Farmers Defence Force meer groepen begon op te roepen, vonden wij het gevaar voor ongeregeldheden als we ook mensen uit de transportsector zouden oproepen mee te doen, te hoog. Uiteindelijk zijn er niet meer groepen gekomen wat een geluk is voor deze dag volgens ons. Hulpdiensten, politie en dergelijke stonden nu klaar, maar dat is door ons kabinet geregeld. Dit is een geluk voor de protestleiders om de rust te bewaren.

Als vakorganisaties zoals de onze dit zouden organiseren wordt er heel veel aandacht besteed aan veiligheid en het voorkomen van sommige situaties. Uiteindelijk wil niemand op zo een dag in het ziekenhuis belanden of opgepakt worden door de arm der wet. Het gaat erom dat kwesties duidelijk worden gemaakt en dat er oplossingen komen voor alle partijen. Deze protestactie is enkel tegen een maatregel voor de boeren! Andere sectoren zoals het transport kunnen de boeren steunen, maar niet 1 op 1 aansluiten voor de maatregel die tegen de boeren is genomen. Geweld en gewonden moeten volgens ons niet nodig zijn en na de mooie protestactie van 1 oktober was volgens ons het punt voor het kabinet gemaakt. Hierdoor wilden wij ook afstand nemen van deze protestactie. Ook vinden wij dat het een protest is voor het bestaan van onze boeren en daar horen andere groepen, zoals eerder aangekondigd havenarbeiders en andere sectoren, niet bij. Daarom vonden wij de protestactie gepland op 16 oktober niet in het straatje passen van wat er op 1 oktober was neergezet.

Wij zijn van mening dat de kwestie transportsector en stikstofprobleem op dit punt niet kan, omdat gewoonweg 80 procent van de vrachtwagens buitenlands zijn. In het transport spelen andere kwesties en die hebben eigen acties nodig. Maar het is aan de beroepschauffeurs of men bereid is actie te voeren. Vandaar hebben wij ook niet na 8 oktober alsnog besloten mee te doen. De boeren laten wel zien hoe solidair ze met elkaar zijn door met grote aantallen te komen. Wij vinden het erg mooi dat er tot zover geen of weinig incidenten zijn geweest. Dit lijkt ons iets om trots op te zijn. De steun die we op 1 oktober gaven moet een teken zijn van wat we kunnen als we de handen ineenslaan.

Met vriendelijke groet

Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.