BREXIT, SPEELBAL VAN DE POLITIEKWat vroeger, toen de grenzen waren gesloten en er geen vrije handel bestond, normaal was, is nu opeens een punt dat paniek veroorzaakt.

Neem landen die geen lid zijn van de EU, zoals Noorwegen en Zwitserland, en ook bijvoorbeeld Albanië en Oekraïne.

Grensformaliteiten zijn hier normaal en horen erbij als men goederen vanuit de EU naar deze landen brengt.

Voor Oekraïne is juist weer een onderling verdrag afgesloten zodat er toch vrije handel is. Er zijn dus al mogelijkheden zichtbaar; dit zal overal kunnen als het wenselijk is.

Ook is er in Europa natuurlijk veel ervaring met het dichttimmeren van grenzen; zo is het nog niet gek lang geleden dat Oost- en West-Duitsland strenge regels kenden om over de grenzen te gaan.

Maar nu met het Verenigd Koninkrijk (VK) doet iedereen of het wiel opnieuw moet worden uitgevonden.

Politici grijpen het in onze ogen aan om paniek te zaaien, en enorme bedragen worden vrijgemaakt en gebruikt voor allerlei onnodige zaken voor de aankomende Brexit.

Opeens moeten er enorme parkeerplaatsen komen en wil men recreatiegebieden omtoveren tot wachtgebieden voor de vrachtwagens.

Voor ons is dit erg vreemd, omdat in andere niet-EU landen een gemiddelde grensovergang met alle formaliteiten 20 minuten duurt. Een land als Zwitserland zal meer grensovergangen voor vrachtwagens tellen dan het VK.

Natuurlijk is de overtocht, waardoor er wachttijden zijn, een ander verhaal, maar dat is altijd zo geweest en kan niet worden toegeschreven aan een Brexit.
Wij denken dat er nu juist een mogelijkheid is een mooi systeem op te zetten waarmee men op voorhand alles kan klaarmaken.  Men hoeft bij wijze van spreken alleen bij aankomst een handtekening te zetten en kan dan de overtocht maken.

Met de huidige technieken kan volgens ons alles digitaal en hoeft het alleen bij uitzondering op de ouderwetse manier te worden gedaan.
Wij zien nu vooral dat men elkaar in de weg loopt en dat propagandaverhalen zich razendsnel verspreiden.

Het lijkt wel of elke organisatie, politicus of bedrijf het ziet als een pot goud die onuitputtelijk is en men past hele beleidsvormen aan, zodat men inkomen kan halen uit de paniek die wordt veroorzaakt.
Hoeveel berichten in de trant van “Wij als organisatie of bedrijf helpen u met de aankomende Brexit” zijn er niet?


Voor ons is het allemaal niet zo moeilijk. Wij zien vooral een vergelijkbare situatie ontstaan met de destijds groot in de media aangekondigde “millenniumbug”, waardoor elke computerchip zou moeten worden vervangen voor de overgang van 1999 naar 2000.
Wat is daarvan waar gebleken?

Wij blijven mensen dan ook adviseren te wachten met het investeren van enorme bedragen, waarop nu wordt aangestuurd.
Laten we eerst maar eens kijken wat er van alle nu rondgaande luchtkastelen allemaal realiteit gaat worden.

Wat denkt u?

Met vriendelijke groet,Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.