Brief ontvangen: Chauffeur ontslagen om weigering digitaal te werken tijdens rijden

Velen zullen misschien geen problemen hebben met alle technologie in de cabine van de vrachtwagen. Voor jongeren is het al normaal en zij zullen er niet eens bij stilstaan. Toch is het niet eens zo lang geleden dat je nog geen navigatie of boordcomputer in de vrachtwagen had; dit kwam pas echt in opmars toen het internet overal beschikbaar was en ook betaalbaar werd. Transportbedrijven zaten hierom te popelen, omdat een chauffeur moeilijk controleerbaar en slecht bereikbaar was. Op zich niet vreemd; een chauffeur zit nu eenmaal niet om de hoek in hetzelfde gebouw als de planner.

Transporteffect onderzoek

Gedwongen?

Chauffeurs werden dan ook al snel door hun werkgever gedwongen met deze systemen te gaan werken. Hierdoor hadden transportbedrijven veel minder administratie en konden zo flink besparen op personeel, omdat de chauffeur dit werk tenslotte via de boordcomputers ging overnemen (overigens zonder daarvoor meer te worden beloond). Maar ook konden de planners de chauffeurs nu in real time volgen en zo de druk opvoeren om meer rendement uit de ritten te halen.

Chauffeurs, van welke leeftijd ook, werd niets gevraagd en hadden maar te doen wat hen werd opgedragen. In zeer korte tijd kregen chauffeurs veel meer taken te doen en meer verantwoording af te leggen. Een chauffeur was immers nu te controleren, elke minuut moest worden verantwoord en je moest je verdedigen als de werkgever het er niet mee eens was. Ook de hele administratie en elke stap die je zet moet worden ingevuld. Wanneer je iets vergeet heb je een probleem, is het niet voor je inkomsten dan wel doordat je uitleg moet geven aan je werkgever.

De vraag

De vraag is nu: kan een werkgever wel eisen dat je dit alles maar moet doen? Van jou als chauffeur wordt zomaar verwacht dat je administrateur bent en ook nog eens behoorlijke kennis van computers hebt, terwijl daar niets tegenover staat. Wij denken hierbij voornamelijk aan de chauffeurs die niet met deze digitale technieken zijn opgegroeid, omdat daarvan nog totaal geen sprake was toen zij hun carrière begonnen. Het is prima om met de tijd mee te gaan, maar kun je dan worden ontslagen of weggepest wanneer je digitaal niet mee kunt komen?

De chauffeur die ons de brief schreef had er moeite mee dat er tijdens het rijden berichten en opdrachten binnenkwamen en dat er ook nog werd verwacht dat hij hierop reageerde. Deze meneer werd tijdens het rijden constant afgeleid en wanneer hij dan stopte om te reageren kreeg hij het commentaar dat hij dat ook tijdens het rijden kon doen. Het conflict liep uiteindelijk steeds hoger op en de chauffeur werd dusdanig in een hoek gedrukt dat zijn gesteldheid diepe trauma’s opliep.

(tekst verder onder afbeelding)

Verandering

Ook deze chauffeur was begonnen in een tijd dat er van de digitale snelweg nog geen sprake was en hij het vak waarvan hij van kinds af al droomde kon gaan doen toen hij eenmaal zijn rijbewijs had. Helaas eindigde deze droom voor hem op 54-jarige leeftijd in een nachtmerrie. Simpelweg omdat de werkgevers van tegenwoordig eisen dat je chauffeur, administrateur en systeembeheerder bent, aldus de briefschrijver. Deze chauffeur kon het niet meer aan en hij zit nu thuis om te kijken of een andere baan misschien beter bij hem past.

Chauffeursnieuws/Transporteffect kan zich wel in de woorden van de briefschrijver vinden, alleen zien wij niet hoe dit kan veranderen. We kunnen niet terug in de tijd en er zullen altijd nieuwe ontwikkelingen zijn. Wel zitten we met de organisaties om de tafel om te werken aan een betere omgang met technologie voor zowel werkgever als werknemer. Ook vinden wij dat de macht van de werkgever om de werkdruk op de chauffeur alsmaar op te voeren aan banden moet worden gelegd.

Wij zetten ons dan ook in voor een nieuw protocol ingaande de nieuwe cao van 2023. Een werkgever moet ook het belang van minder arbeidsverzuim en langer rendement van zijn personeel gaan inzien. We wensen deze briefschrijver veel sterkte en we hopen dat het allemaal goed komt.

 

Met vriendelijke groet

ingezonden brief

Wij kunnen ons alleen maar blijven inzetten voor uw welzijn als u ook ons wil steunen.

Kennisbank professional,Nieuwsbrief professional, Advies ziektebegeleiding, Advies bestuurlijke vraagstukken, Advies loopbaan, Korting op keurmerk, Juridisch advies, ,Bemiddelaar werkgever/ werknemer, Calamiteiten support Toegang tot contra expertise, Toegang tot seminars, Toegang tot analyse vraagstukken Kennisdeling via netwerk

Keer op keer verbaast het ons dat elke lidstaat zijn eigen regels handhaaft omtrent de hoogte van boetes.

Minder ruimte is meer risico, wel wordt de vinger snel gewezen naar de beroepschauffeurs als het mis gaat. 88 procent ziet ruimte afnemen

Uit onze enquête die door ruim 3850 chauffeurs is ingevuld blijkt dat vermoeidheid onder de chauffeurs zeker een punt is dat aandacht verdient. Nu horen we mensen al vanaf de zijlijn roepen dat minder uren maken het medicijn is.

Een chauffeur leert altijd dat men geheel verantwoordelijk is voor zijn lading. Maar steeds meer bedrijven willen de chauffeur buiten houden tijdens het laden.

Ruim 3850 invullingen! Uitslag van de grootste enquete ooit! Een snele samenvatting maar ook het complete verhaal! De beroepschauffeur spreekt