FNV spreekt na ruim een jaar corona; restaurants moeten open en dixi kan niet voor de chauffeur

Eindelijk was het dan zo ver! De FNV sprak op de radio en vond de punten waarover wij al ruim een jaar roepen dan toch punten die ze zelf konden gebruiken. A. restaurants moeten open voor de chauffeur; B. dixi’s kunnen niet voor de chauffeurs. Een kanttekening is wel dat volgens Willem Dijkhuizen het aanbieden van een petitie, wat Transporteffect/Chauffeursnieuws op 18 mei gaat doen, niet werkt. Waarom niet? Wat doet de FNV dan? Men kan wel zeggen dat ze eraan werken, maar zag u het afgelopen jaar?

Stilzwijgen Aangezien niemand de FNV het laatste jaar over dit onderwerp heeft gehoord, vragen we ons toch af wat de FNV nog te betekenen heeft in Nederland als stilzwijgen helpt. Het is toch best vreemd als iemand van een vakbeweging over welzijn spreekt maar dat die intussen naar ons gevoel verstoppertje speelt. Transporteffect/Chauffeursnieuws is vorig jaar vaker op de radio geweest om deze problemen aan te kaarten. Wij waren wel in beeld, en we hadden zeker graag steun van de vakbewegingen gekregen. Helaas vonden wij daar geen gehoor. Ook hebben we verschillende campagnes gedaan, waarin de bedrijven werd gevraagd het sanitair toegankelijk te maken voor de chauffeur. Natuurlijk heeft het nut gehad, maar uiteraard zijn er ook altijd bedrijven die voet bij stuk houden. Waar was de FNV? Er zijn belrondes geweest en er is door ons en anderen zeker energie ingestoken. De wegrestaurants hebben zelf ook genoeg aandacht gevraagd, en waar was de FNV en ook het CNV? Wij waren er wel en ook Europarlementariër Vera Tax was er weer! Op 18 mei gaan we nu naar de tweede kamer om nogmaals aandacht hiervoor te vragen. Vera Tax heeft aangegeven dat zij ons wil steunen en dat zij erbij zal zijn. Dit is toch goed nieuws, FNV? Waarom roept u dan op de radio dat het geen zin heeft? Is de FNV echt van mening maatschappelijke problemen te kunnen oplossen vanuit de luie stoel? De PvdA, die eerder tegen stemde, staat op en geeft aan dat die nu ook een nieuwe motie wil. Wij gaan ervoor zorgen dat de nieuwe motie wel een meerderheid zal krijgen! Dit dus wederom zonder hulp van de vakbewegingen die er voor de werknemers zouden moeten zijn. Eerlijk is eerlijk Eerlijk is eerlijk: elke aandacht is goed en daarom zullen we het fragment van Willem Dijkhuizen ook koesteren, al begrijpen we niet waarom men als vakbeweging nu pas uit zijn schulp kruipt maar dan nog niet wil doorzetten. Het blijft een feit dat de wegrestaurants en wij er veel aandacht aan hebben gegeven, en het is ook een feit dat we niet opgeven! Zie hieronder de aandacht die we het afgelopen jaar hebben gevraagd en gekregen. Met vriendelijke groet,

Acties door Transporteffect - Chauffeursnieuws

5 april 2020 Truckers in coronatijd: 'Kan zijn dat je drie dagen niet aan water komt'

21 september 2020 Een halfjaar na de lockdown: hoe gaat het nu met chauffeurs Aschwin, Gerard en Henk? 29 oktober 2020 Vrachtwagenchauffeur over tekort voorzieningen: “Ik voel me behandeld als hond: er staat een plastic bak om je behoefte in te doen” Volgens  Cannoo is dit geen oplossing: “Je baas ziet je aankomen.”

8 december 2020 Vrachtwagenchauffeur over tekort voorzieningen: “Ik voel me behandeld als hond: er staat een plastic bak om je behoefte in te doen”

September 2020 Start Petitie Een paar voorbeelden wat wij doen. Scrol gerust ons facebookplatform af het laatste jaar, daar zijn meer dan 30 berichten en artikels te vinden over openen wegrestaurant en sanitaire voorzieningen. Transporteffect Vera tax Onze voorzitter en Vera Tax

Transporteffect 18 mei
Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect voor maar €30,- per jaar. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht