CAO-ONDERHANDELINGEN, HET SPEL VAN DE ORGANISATIES EN WAT KUNNEN WE NOG

Een collectieve arbeidsovereenkomst is perfect; mensen weten waar ze aan toe zijn en voor de werkenden zijn veel punten geregeld.

De adder in het gras is dat werkenden ook zwaar de pineut zijn als organisaties de arrogantie hebben hun eigen belangen voor die van de werkenden te stellen.

We blijven van de ene verbazing in de andere vallen over wat voor spel wordt gespeeld tussen de werkgeversorganisaties en de vakbewegingen.

We kunnen er niet omheen dat alles al vast ligt en de onderhandelingen enkel maar toneelspel voor de buitenwereld zijn. De werkenden zijn de PISANG.

Eigenlijk ook niet gek; men leeft van elkaar en deze organisaties zijn gewoon 1 organisatie in het sectorinstituut.

Onafhankelijkheid is er niet meer!

De werkenden springen de tranen in de ogen en hen bekruipt het gevoel van onmacht. De toekomst van cao’s wordt bepaald door politieke systemen tussen organisaties en door de eigen belangen van die organisaties en degenen die ermee zijn verbonden.

FNV en CNV, de cao-onderhandelaars van de werkenden, beweren keer op keer dat de voorstellen van hun leden afkomen. De FNV roept in een promotiefilmpje ook dat men geen verstand heeft van transport, alleen van onderhandelen.

Ook het CNV beweert dat alle voorstellen van de leden afkomen.

Maar als men een enquête onder de leden houdt toont die geringe cijfers: een kleine 350 van de 91.900 mensen in de beroepsgroep.

Als wij als Transporteffect dan met een tegen-enquête met de stemmen van duizenden werkenden vindt men dit niet relevant, omdat die geen lid zijn van een organisatie.

Onze vraag is dan: hoe arrogant kun je zijn om deze instelling te hebben?

Transporteffect wil een collectieve arbeidsovereenkomst behouden, dus we kunnen maar één ding doen om die arrogantie te doorbreken.

Wij moeten ervoor zorgen dat wij ook een cao-partij worden met onze ledengroep op chauffeursbelangen.nl.

Iedereen moet het er wel over eens zijn dat de volgende feiten er liggen:

– Een late start van de cao onderhandelingen.

– Er wordt veel tijd gerekt om zo laat mogelijk tot een akkoord te komen.

– Voorstellen die op tafel liggen brengen juist minder koopkracht met zich mee dan nu het geval is.

Het toneelspel.

Zoals u weet werken alle cao-partijen constant samen in de Stichting Sectorinstituut Transport & Logistiek (STL), een organisatie die in 2018 maar liefst 148 man personeel had.

Ook is daarin bijvoorbeeld een TLN geen vereniging meer, maar een heuse BV.

Daar blijft het niet bij; ook STL werk is hierin een BV.

In 2018 werd een omzet gehaald van maar liefst 73 miljoen euro.

Het O&O-fonds SOOB (Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen) is een belangrijk onderdeel van de inkomsten.

(Gegevens jaarverslag 2018)

U begrijpt dat de organisaties die met STL samenwerken veel te verliezen hebben bij uitsluiting. Dat maakt ons zeer argwanend over de waarde van de onderhandelingen.

Met de dag van de chauffeur was wederom zichtbaar hoe men in de organisatie samenwerkte.

Wij vermoeden ook sterk dat alle punten die straks in de nieuwe cao worden gezet allang vaststaan en dat iedereen alleen maar kan toekijken hoe men het getouwtrek in scène zet.

Natuurlijk zijn wij als werkenden niet blij met deze gang van zaken, maar wij trachten hier iets aan te doen door bij ons een ledenorganisatie te laten groeien, zodat men ook met een geheel onafhankelijke partij aan tafel zit.

Dit heeft helaas tijd nodig en wij kunnen op dit moment net als iedereen alleen maar toeschouwer zijn.

Om niet helemaal in de handboeien te zitten toekijken hebben wij nu ons enige wapen van dit moment ingezet: wij starten een petitie tegen de cao-partij TLN.

Vul deze petitie in op de pagina KLIK HIER

Deze petitie is ook bedoeld om media en politiek kenbaar te maken dat men in onze ogen regelmatig onjuiste informatie weergeeft over de transportsector.

Wilt u wel wat doen en niet alleen toeschouwer blijven? Word dan lid bij ons en maak samen een vuist tegen de tradities van de huidige cao-partijen.

Met vriendelijke groet.


https://petities.nl/petitions/herstel-het-vertrouwen-in-transport-logistiek-nederland-tln?locale=nl
Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.