DE BELGISCHE COMMISSIE HEEFT VERGADERD OVER DE VELE ZWARE ONGEVALLEN OP DE E17Er waren al 48 ongevallen in korte tijd op de E17 te betreuren, waaronder helaas ook ernstige ongelukken waarbij dodelijke slachtoffers vielen. Transporteffect/Chauffeursnieuws heeft hierop al in de eerste week met diverse artikelen gereageerd (zie onderaan).

De wegzaamwerkheden zijn een doorn in het oog van de verkeersveiligheid en oplossingen om het risico drastisch te verminderen hebben prioriteit.

Wij waren dan ook verheugd over het feit dat men voor aanvang van de vergadering contact met ons heeft gezocht om gebruik te maken van onze expertise.

Commisievergadering

Tijdens de commisievergadering zijn deze punten op tafel gekomen en wij zijn nu gezamelijk bezig met de uitwerking op korte termijn.

Wij hebben aangegeven dat een pakket van maatregelen nodig is om in de toekomst de algemene verkeersveiligheid op de wegen te verbeteren.

Risicotrajecten

Voor nu zijn de maatregelen die prioriteit hebben door ons aan de volksvertegenwoordigers doorgegeven, om de meest urgente risicotrajecten veiliger te maken. Deze maatregelen zijn te horen via onderstaande link. Uiteraard zijn wij niet de enigen geweest die aanbevelingen hebben gedaan.

Wij hopen dat de verkeersminister snel in actie komt om de situaties te verbeteren. Voor de toekomst is afgesproken dat wij meer met onze contactpersonen gaan samenwerken om uw inzicht en expertise over te dragen en daarmee de Europese verkeersveiligheid te verbeteren.

Met vriendelijke groet


Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken

https://www.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/1410897/verslag/1415333

Video van de vergadering en teksten
Deel het:

1 Trackback / Pingback

  1. 180 ongelukken op de E17 in korte tijd. Valt dit minister Lydia Peeters te verwijten?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.