De cao voor beroepschauffeurs wordt zeer waarschijnlijk weer bevroren

tlnweigeren
https://www.unie.nl/nieuws/tln-en-vvt-weigeren-te-onderhandelen-over-een-nieuwe-cao

 

In januari 2020 had onze nieuwe cao er moeten zijn. Wij hebben in mei 2019 al aangegeven dat men wel eens mocht beginnen aan de onderhandelingen. We kregen toen te horen dat het CNV dit onzin vond en dat, ook al zou er een ietsje later dan in 2020 een cao komen, deze met terugwerkende kracht zou ingaan.

Transporteffect/Chauffeursnieuws heeft ook zijn duizenden volgers gevraagd of men het eens was met deze stelling van de vakbeweging. De reacties liepen erg uiteen, waardoor wij de druk op de vakbewegingen niet als prioriteit zagen.

Wij waren er altijd van overtuigd dat de onderhandelingen zeker 6 maanden van tevoren moesten beginnen, dit gebaseerd op het verleden. Maar zonder de steun van de chauffeurs kunnen we de cao-partijen slechts laten kennisnemen van hoe wij het zien.

Dit hebben wij gedaan in de linken hieronder.

WAAR BLIJVEN DE VAKBONDEN DIE AAN DE CAO ONDERHANDELINGEN DEELNEMEN

TRANSPORTEURS HEBBEN HET OOK MOEILIJK DOOR LATE CAO

CAO-ONDERHANDELINGEN, HET SPEL VAN DE ORGANISATIES EN WAT KUNNEN WE NOG

Meer in ons thema CAO

November 2020

Nu is het november 2020, en de deadline van de nieuwe cao is al 11 maanden verstreken. In maart gaf men aan dat er door corona een stop in de onderhandeling over onze cao zou zijn.

Nu, in november, gaat men nog een stap verder en wil men het zelfs uitstellen tot eind 2021! Kan het dan niet? Onderhandelen op afstand of met de regels die het kabinet verlangt?

Nou, het kan wel, alleen niet bij ons naar het schijnt!

Op 4 november 2020 is er nog een nieuwe cao gekomen voor DB Cargo Nederland.

Maar hierbij stopt het niet als we dit jaar terugkijken:

– op 16 oktober 2020 is er een nieuwe cao gekomen voor rijkambtenaren,

– 9 april: nieuwe cao voortgezet onderwijs,

– 4 april: nieuwe cao postbezorgers,

en zo zijn er meer.

Dus waarom men het bij ons niet kan regelen is gissen. Echter kan corona volgens ons geen excuus zijn om niet te onderhandelen.

Het ontstemt ons ook dat na de bijeenkomst van 5 november, waar onze cao zou worden besproken, vreemde berichten naar buiten komen.

CNV dreigt nu al met liever geen cao.

Geen cao is natuurlijk geen optie als wij, de werknemers, al vanaf 1909 het CNV hebben gesteund en financieel aan hen hebben bijgedragen.

Dit zou betekenen dat men niet meer voor onze belangen opkomt en dat de werknemer de dupe is. Ook zou het in onze ogen betekenen dat we dan jarenlang zijn belazerd, omdat men beweert er voor de werknemer te staan maar dit niet doet.

Wij gaan er dan maar van uit dat het een pressie-uitspraak is naar de werkgevers toe.

Wij denken wel dat het een verkeerde uitspraak is, omdat de werkgevers niets liever hebben dan niet aan een cao te zijn gebonden en zelf per werknemer de onderhandeling aan te gaan.

Transporteffect/Chauffeursnieuws

Transporteffect/Chauffeursnieuws heeft al decennialang het idee dat de werknemer in het transport het onderspit delft tegenover de andere sectoren.

Onder andere hierdoor zijn wij in 2017 opgestaan om taken die vakbewegingen laten liggen op te pakken.
Gelukkig zien we wel dat wanneer er genoeg media-aandacht is voor de opgepakte taken de huidige vakbewegingen met ons meegaan (bijv standairco, verkeersveiligheid, sanitaire- en eetbehoeftes).

Maar de zaken waarvoor wij ons inzetten worden er steeds meer en het kost enorm veel energie, doordat wij niet de duizenden medewerkers hebben die de gezamenlijke vakbewegingen hebben.

Nu ook weer deze cao-onderhandelingen, waar men de makkelijkste weg kiest over de rug van de werknemer.
Dit zijn allemaal kwesties waarin wij ons moeten vastbijten als er verschil moet worden gemaakt in de strijd voor het welzijn van de chauffeur.

Onze deelnemersraad/adviesraad wordt daardoor alleen maar belangrijker om het werk te kunnen voortzetten en ook verschil te kunnen maken door uw stem op tafel te leggen.

Dat wij niet stilzitten en dat het onze intentie is op te komen voor uw belang kunt u zien op www.transporteffect.com en www.chauffeursnieuws.com

Volgens ons is het tijd om de beroepschauffeur uit de hoek te halen en dit kan alleen als u deelneemt aan onze deelnemersraad.
Schrijf u in!

Met vriendelijke groet


 

demonitorwerkdruk
Vul in. Zeer belangrijk
Deel het:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Verplichting hulpsystemen in voertuigen sneller dan u denkt
  2. Wat is er aan de hand? Vakbewegingen en werkgeversorganisaties komen alleen in beeld als er genoeg media-aandacht is

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.