De Europese commissie bekritiseert snelheidsboetes via tachograaf

We hebben al eerder aangegeven dat een tachograaf dan wel geijkt is, maar dat gebeurt onder ideale omstandigheden en is dus een momentopname.

Een ervaren chauffeur weet dat een wagen door slijtage van banden al snel 4 km/u langzamer kan rijden dan de tachograaf aangeeft. Zo zijn er meer gebruiksinvloeden waardoor een tachograaf kan afwijken van de feitelijke kilometersnelheden.

Italiaanse wet

Volgens de Italiaanse wet mag informatie die is opgeslagen in tachografen worden gebruikt om snelheidsovertredingen te bestraffen. Internationale chauffeurs weten echter dat dit ook kan gebeuren in bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk.

De Europese commissie vindt dat dit in strijd is met de wet tachograafverordening (EU/165/2014).

Europese Unie

De Europese Unie heeft nu het eerste bezwaar aangetekend tegen de Italiaanse wet, en men heeft Italië 2 maanden gegeven om te reageren. Als een reactie uitblijft kan men een tweede fase starten. Als er dan nog geen bevredigend antwoord komt kan Europa in beroep gaan bij het Europese Hof van Justitie.

Tot slot

Momenteel wordt ook in Brussel gesproken over het verhogen van boetes, en uiteraard hebben wij hierover in uw belang ook onze stem laten horen. Met vriendelijke groet.

Bron: DVZ/Eu

Het tv-programma De Monitor (kro-ncrv) maakt op maandag 23 november (22.10 uur, NPO2) een programma over (toegenomen) werkdruk in de transportsector en over het tekort aan voorzieningen.

Aan Stichting Chauffeursnieuws / Transporteffect, CNV Vakmensen, FNV Transport & Logistiek is gevraagd of zij mee willen werken aan het voorafgaande onderzoek.

Daartoe zijn we uiteraard bereid en vernemen graag jullie ervaringen door onderstaande enquête.

De enquête kan worden ingevuld tot vrijdag 13 november. De uitkomsten zullen wij vervolgens delen met het tv-programma De Monitor.

Heb je nog persoonlijke verhalen of wil je zaken toelichten? Onderaan de enquête kun je dit aangeven. Het tv-programma De Monitor besluit vervolgens met wie zij contact opnemen.

Deel het:

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Waterstof wint terrein zonder steun van de politiek Transporteffect
  2. Verplichting hulpsystemen in voertuigen sneller dan u denkt
  3. Filipijnse, Nepalese en Indiase chauffeurs wordt geroepen.UNTRR

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.