DE HELDEN VAN DE AFGELOPEN TIJD WORDEN WEER TERUGGESCHAALD

16/06/2020In de coronacrisis was duidelijk te zien welke groepen werkenden de economie draaiend moesten houden en die niet stil konden worden stilgelegd.

Vitaal beroep

De term “vitaal beroep” werd erg vaak gebezigd en het werk moest koste wat het kost door gaan. Het transport was één van deze groepen, en het begon tot de bevolking door te dringen wat er zou kunnen gebeuren als het transport zou stilvallen. Als reactie op de angst hiervoor begon de maatschappij op grote schaal te hamsteren. De reactie van politiek was er snel en men verzekerde de bevolking dat transport en leveringen doorgingen.

Ook de chauffeurs zelf wilden er graag voor de bevolking zijn en gingen door, met verhoogd risico het virus op te lopen.

Bedrijven

Al snel werden chauffeurs door bedrijven als mogelijke overdragers van het virus beschouwd. Toiletten werden afgesloten, men mocht geen koffie meer pakken en het betreden van gebouwen of aanwezig zijn bij laden en lossen werd verboden. Aanmelden bij een klant moest vaak één voor één en men werd verplicht soms uren buiten in weer en wind te wachten voor men kon aanmelden en laden/lossen.

In de berichtgevingen werden in eerste instantie beroepschauffeurs niet of nauwelijks genoemd. Transporteffect/Chauffeursnieuws heeft dat weten om te draaien, zodat de burger ook te weten kwam waar beroepschauffeurs dagelijks tegenaan liepen.

Een positief gevolg hiervan was een flinke boost voor het imago van het transport, en ook de politiek betuigde onze sector hun dank. Deze imagoboost was en is hard nodig, aangezien de media het zeer interessant vinden de sector negatief in het nieuws te brengen.

Vergeten

Wat schetst onze verbazing? Men is snel vergeten hoe belangrijk het transport is, en ook de politiek lijkt onze inzet bewust te willen vergeten. Berichten om vrachtwagens uit hele gebieden te willen weren zijn weer dagelijks aan de orde. Ook de bevolking begint weer te bellen zodra een vrachtwagen in de straat staat of rijdt. Bedrijven geven vaak nog geen toegang tot douches, wasgelegenheden, toiletten en koffieapparaten en trekken hun policy door. 1,5 meter wordt al vaak 3 meter en we zien dat media busjes en kleinrijbewijsvoertuigen weer als vrachtwagen benoemen. Kortom: we worden weer teruggeschaald naar het niveau van voor de coronacrisis.

Ook parkeerverboden voor vrachtwagens worden uitgebreid en men stuurt er weer op aan om vrachtwagen rust te laten maken op afgelegen parkeerplaatsen waar men vol in de zon staat, waar continu overlast is en zonder faciliteiten, maar waarvoor wel de hoofdprijs moet worden betaald. Vrachtwagens moeten zoveel mogelijk buiten beeld van de maatschappij blijven en moeten net als ongedierte worden bestreden.

Transporteffect/Chauffeursnieuws

Natuurlijk ziet Transporteffect/Chauffeursnieuws dit en het gaat ons aan het hart dat men zich in de coronacrisis wel bewust was van het belang van transport, maar dat men nu stap voor stap de sector de rug weer toekeert. Transport bestaat uit verschillen schijven, soorten en maten en het ene vervoer is niet met het andere te vergelijken.

Nu er weer met politici en organisaties rond de tafel gezeten kan worden, zullen wij ook strijden om de werkomstandigheden en ook het respect (imago) aan te kaarten. Veel punten, kwesties en knelpunten zijn per sector duidelijk zichtbaar geworden en zelfs als men niets met transport van doen heeft kan men het belang van transport voor de samenleving niet negeren.

Hoofdthema’s

Onze drie hoofdthema’s Europese verkeersveiligheid, het weren van vrachtwagens (parkeerverboden) en inklimmers zullen ook onze volle aandacht blijven houden, omdat deze allemaal te maken hebben met de werkomstandigheden van de beroepschauffeur.

Met vriendelijke groet


Onze inbreng op de radio

Al onze artikel tijdens de Corona op de link THEMA CORONAVIRUS

wachtenaanmelden
lid worden chauffeursnieuws

In de afgelopen weken hebben we erg veel collega’s kunnen helpen. Bij de laatste twee drive-inkeuringen hadden we maar 2 tot 4 mensen, waardoor naar ons idee de meeste keuringen voor een bepaalde periode wel zijn gedaan.

Om deze reden zullen wij nu een systeem opzetten waarin u zelf kunt aangeven dat u een keuring nodig heeft. Wij gaan dan regelen dat we naar uw omgeving toe komen, zodat u zich op een vrijdagavond, zaterdag of zondag kunt laten keuren. Uiteraard blijft het het principe hetzelfde en zit u nergens aan vast. Alleen kunnen wij dan een planning maken, waardoor het zowel voor u als voor ons nut zal hebben.

Na september 2020 zullen waarschijnlijk veel mensen moeten worden gekeurd, aan welke vraag wij zeker kunnen voldoen. Beroepschauffeurs mogen niet te maken krijgen met wachttijden en problemen bij het CBR; daarom zorgen wij ervoor dat de begeleiding optimaal is en u niet in de problemen kunt komen.

Aangeven van een keuringslocatie kan via WhatsApp: +31 6 396 10 780, via het contactformulier en uiteraard ook via messenger, graag met vermelding van de regio en uw e-mailadres of telefoonnummer, zodat wij u kunnen inlichten wanneer we daar zullen zijn.

Met vriendelijke groet,
Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.