DE WERELDPOLITIEK TOONT ZIJN MACHT


Beroepschauffeurs hebben er al jaren last van: regels die domweg niet kunnen worden uitgevoerd,maar door de arm der wet wel zware gevolgen kunnen hebben.

De transportsector loopt nu al jaren te klagen, maar men wordt maar niet gehoord en de politiek weet het beter. Rijtijden waar geen speling inzit en boetes die niets te maken hebben met het bevorderen van de verkeersveiligheid zijn al jaren een feit. Van de hoge bedragen van boetes kan men vaak een controleambtenaar een maand of langer betalen. Er is al veel over geschreven en geroepen, maar de beroepschauffeurs vormen een te kleine groep om te kunnen worden gehoord. Ook wordt er altijd maar vanaf de zijlijn naar de beroepschauffeurs geroepen dat we onze mond moeten houden. Ja natuurlijk, als men zelf niet in vergelijkbare situaties komt kan men dat makkelijk roepen.

Maar nu heeft de hele wereld te maken met onuitvoerbare regels, namelijk de coronawetten! Het valt ons op dat men nu wakker wordt en ziet welke macht de politiek heeft. Mondkapjesplicht wordt zelden voor 100% goed uitgevoerd. 1,5 meter afstand is in veel gevallen niet te doen, en als alle waarschuwingen boetes zouden zijn waren vele mensen in deze wereld failliet.

Maar ook bedrijven worden nu in de hoek gedrukt. Eerst was het zo dat veel bedrijven moesten sluiten, en nu moeten zij hun bedrijfspanden oprekken om aan de 1,5 meter-regel te voldoen. Het lijkt of de wereld anderhalf (of meer) keer zo groot moet worden van de politiek. Is dit uitvoerbaar?

Het is gissen naar het waarom, maar het is een feit dat de bevolking armer zal worden en dus ook geen macht meer zal hebben om in opstand te komen. De landelijke schatkisten zullen veel meer dan 1,5 keer zo vol worden. Landen ontvangen hoge inkomsten door alle investeringen die moeten worden gedaan om aan de coronawetten te voldoen. Denk alleen al aan de BTW die op alle artikelen zit.

Samenwerking

Verschillende landen konden op politiek vlak nooit goed samenwerken. Dit is helaas veranderd. Wat de EU betreft zien we dat men ruim 26 jaar heeft geoefend. Ook is te zien dat uit de geflopte poging het elektrisch rijden wereldwijd aan de man te brengen lering is getrokken.

Het lijkt wel of dit virus dat de wereld op zijn kop zet als geroepen kwam. Nog steeds zijn door de “gewone” griep jaarlijks meer doden te betreuren en ook door andere ziekten worden elk jaar meer slachtoffers geëist dan door dit virus. Volgens de geleerden is deze ziekte echter anders, en moet hiermee anders worden omgegaan.

Uiteraard wensen wij niemand een ziekte toe en als het kan worden voorkomen, dan graag!

De vraag is nu wel hoe hoog de prijs is die we met ons allen zullen betalen. Maar ook: wie worden er beter van?

Met vriendelijke groet
Deel het:

1 Trackback / Pingback

  1. LUCHTKASTEEL MOBILITEITSPAKKET WORDT MAAR NIET OMGEZET IN STENEN

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.