De zoveelste campagneflop in België is een feitHet gaat hier om de campagne met het vreemde woord “tunnelreflex“. Veel geld is betaald om deze campagne te bekostigen. Niet alleen van ons komt er kritiek; als we de sociale media raadplegen zijn de berichten niet mals. We zouden bijna denken dat het de opzet is negatieve publiciteit op te wekken om bekendheid te krijgen. In dat geval is het doel wel gehaald.

Miljoenen worden binnen gehaald met de kilometerheffing, en men kan nog niet eens een degelijke campagne neerzetten. Wij hebben hebben op voorhand onze hulp aangeboden en er zijn diverse gesprekken geweest over waar de knelpunten liggen. Maar men neemt toch de beslissing om opdrachten te blijven verstrekken aan degenen die het hardst roepen dat ze zogenaamd expert zijn.

De uitgebreide informatie die wij keer op keer op een dienblad aanreiken blijkt toch moeilijk te zijn voor organisaties die hun kennis alleen kennis uit de schoolboeken hebben.

Een aantal dingen valt meteen op.

– Geen enkele aanduiding van een welke afstand.

– Er zijn veel kleuren gebruikt, waardoor de afbeelding zijn doel voorbij schiet als men deze in een split second in zich moet opnemen.

– Afbeeldingen woorden geplaatst in een omgeving die dezelfde kleuren heeft als de afbeeldingen, waardoor ze minder opvallen.

– Het woord ” tunnelreflex ” heeft niets met de boodschap te maken, en daarbij is het niet internationaal.

Zo zijn er voor ons meer punten op te noemen. We vinden het ook erg vreemd dat wederom alleen de vrachtwagen wordt benoemd, wat volgens ons een verkeerde boodschap aan de automobilist geeft.

De actie die wij nu ondernemen is officiële vragen stellen aan minister Lydia Peeters (mobiliteit). Dit doen we via een volksvertegenwoordiger met wie wij nauw samenwerken. Voor Transporteffect/Chauffeursnieuws is het belangrijk dat het imago van de vrachtwagenchauffeur niet verder naar beneden wordt gehaald door dit soort campagne

Afgelopen jaar heeft Transporteffect/Chauffeursnieuws bij de politiek aangegeven wat wij kunnen en waar onze expertise ligt. We vinden nu dat de tijd is aangebroken om ook degenen die de plank misslaan ter verantwoording te roepen. Politici hebben zoals bekend een dikke huid en het lijkt erop dat men in België het spreekwoord “de tijd heelt alle wonden” als leidraad neemt.

Organisaties die zichzelf verrijken met subsidies en dikke rekeningen aan het kabinet moeten zich volgens ons schamen om deze bedragen aan te nemen.

Met vriendelijke groet,artikel 923859872
https://www.standaard.be/cnt/dmf20200723_92817017

Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.