DEZE WEEK NOG “GEWOON” RUIM DUIZEND VRACHTEN NAAR NOORD-ITALIË GEPLAND

14-03-2020

Hoe gek kan het zijn?

Nog steeds gaat veel vervoer richting Noord-Italië, dat momenteel toch echt wel de hotspot van het coronavirus is.

In organische goederen kan het virus ook overleven, en dan hebben we het nog niet eens over de beroepschauffeurs die zelf aan het gevaar worden blootgesteld en drager kunnen worden.

De vraag is dan ook of bedrijven niet de verantwoordelijkheid hebben hun personeel te beschermen.

Mag men deze ritten weigeren?

Wij vinden van wel. Het is onze mening dat gezondheid voor alles gaat en wij gaan ervan uit dat geen rechter u ongelijk zal geven.

Wij weten dat veel chauffeurs het overdreven vinden als ergens hun temperatuur wordt gemeten of als zij bij bedrijven niet meer in de kantine of het toilet mogen komen.

Toch vinden wij dat men niet meteen in de hoogste boom moet klimmen als een bedrijf het eigen personeel beschermt.

Het is inmiddels wel duidelijk hoe ernstig de situatie is. Wij vinden dan ook dat u de regels die een bedrijf hanteert moet volgen.

U wilt toch niet op uw geweten hebben dat u een verspreider wordt of dat u zelf in het ziekenhuis moet worden opgenomen?

Daarom vinden wij dat chauffeurs de regels moeten accepteren en alle maatregelen over zich heen moeten laten komen.

De dreiging van het virus moet nu toch echt door iedereen serieus worden genomen om onnodige verspreiding ervan te voorkomen.

Vandaar dat wij het erg vreemd vinden dat bedrijven er nog voor kiezen het gevaar van een andere lidstaat op te zoeken en bij terugkomst mogelijk het virus in de eigen lidstaat te verspreiden.

Waar is dan het verantwoordelijkheidsgevoel?

Waarom wordt niet gedacht aan de consequenties die deze bedrijven veroorzaken? Is de macht van het geld dan echt nummer 1 in de wereld geworden?

Het is natuurlijk zo dat de eerste levensbehoeften gewaarborgd moeten blijven en dat het transporteren daarvan moet doorgaan.

Maar waarom werkt men dan niet slechts met distributiecentra, zodat maar een kleine groep chauffeurs aan het gevaar wordt blootgesteld en dit gevaar ook beter te controleren is?

Daarbij komt nog dat door de onduidelijkheid van de Italianen, waarbij de ene buitenlander wel mag rijden en de andere niet, valse concurrentie weer in de hand wordt gewerkt.

Wij vinden dat dit een erg vreemde gang van zaken is en dat bedrijven zeker niet van hun personeel mogen verlangen de gevarenzone binnen te gaan.

Het is toch bijzonder triest dat bedrijven het risico nemen het virus in eigen land onder de bevolking te verspreiden.

Wij hopen dat hierover goed wordt nagedacht.

Er zijn beslist andere mogelijkheden om de Italianen te bevoorraden zonder groot risico op verdere verspreiding van het virus.

Met vriendelijke groet,Vrachtbeurs Teleroute week 11-12
lid worden
Lid worden – klik


Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.