Drie jaar lang geven we al aan dat valse rijbewijzen massaal worden gekocht op het internet 

Ongeloof blijft bij Transporteffect/Chauffeursnieuws bestaan. Al drie jaar geven we aan dat valse rijbewijzen en andere documenten in omloop zijn, en te koop zijn op het internet.

Op 17 april 2018 is Transporteffect als eerste naar buiten gekomen met het feit dat valse rijbewijzen te koop waren op internet (zie foto aan het einde van het artikel). Met een exclusief artikel op 12 juni 2018 hadden wij ook een voorbeeld bijgevoegd van een vals rijbewijs van de minister president Mark Rutte.

https://www.transporteffect.nl/RIJBE002.html

De landelijke media heeft hierop gereageerd en is met een artikel en een tv – uitzending gekomen op 25 juni 2018. Hierop werden op 28 juni 2018 kamervragen gesteld aan de minister.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/nederlands-rijbewijs-online-te-koop-via-poolse-website/

Excuus

Transporteffect/Chauffeursnieuws wilde het onderwerp niet laten doodbloeden en is wederom in actie gekomen op 23 september 2019. We vinden namelijk dat dit een Europese zaak is. Daarom hebben we brieven (zie foto’s aan het einde van het artikel) gestuurd naar de commissie van vervoer en toerisme van het Europese parlement. Deze brieven zijn ook aangeboden aan de politici die in actie kunnen komen om hier een einde aan te maken. In de onderstaande afbeelding kunt u zien dat onze brieven ook breed gelezen zijn. We kunnen echter niet accepteren dat het een excuus kan zijn dat er niets aangedaan kan worden.

 Transporteffect/Chauffeursnieuws vindt het ongelofelijk dat anno 2020 steeds meer websites verschijnen waar officiële documenten te koop worden aangeboden. Inmiddels weet men dat deze documenten effectief in de praktijk  worden gebruikt. Enkele voorbeelden zijn hieronder terug te vinden.

Voorbeelden van linken waar men de rijbewijzen en ook andere officiële documenten kan aanschaffen.

https://www.buyrealfakepassport.cc/real-drivers-licenses

http://www.buydriverlicenseonline.com/buy-real-driver-license-for-sale.html

Google geeft veel hits op de zoekterm “buy driving licence”.

Het excuus dat de rijbewijzen van slechte kwaliteit zouden zijn, vinden wij onacceptabel aangezien er meer en meer berichten verschijnen waarin duidelijk wordt dat mensen deze rijbewijzen gebruiken.

Een paar voorbeelden zijn al snel te vinden op het internet:

https://www.bndestem.nl/breda/rotterdammer-32-toont-na-forse-overtreding-op-a16-valse-papieren-hij-heeft-zijn-rijbewijs-nooit-gehaald~a277696c

https://m.gva.be/cnt/dmf20200511_04953890/man-rijdt-rond-met-vals-rijbewijs-bestelwagen-geimmobiliseerd

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/81561/Poolse-vrachtwagenchauffeur-betrapt-met-vals-rijbewijs

https://m.hln.be/in-de-buurt/mechelen/trucker-rijdt-rond-met-vals-rijbewijs~a4fb394e/

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/150913/Twee-maanden-cel-voor-man-die-drie-jaar-rondreed-met-vervalst-rijbewijs

We kunnen zeker door blijven gaan als we onze best doen.

Uiteraard is dit een zeer zorgelijke situatie en we vinden dat politici hun verantwoordelijkheid moeten nemen om dit tegen te gaan. Het gaat namelijk niet alleen over rijbewijzen maar ook om valse ID-cards en bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen certificaten en code 95.

Onze inzet om dit probleem aan te kaarten, kan u hieronder terugvinden.

Artikel 12 juni 2018

https://www.transporteffect.nl/RIJBE002.html

Artikel 24 september 2019

https://www.transporteffect.nl/RIJBEWIJS-ONLINE-KOPEN-WANNEER-KOMT-MEN-IN-ACTIE.html

Deel het: