Druk om elektrisch te rijden loopt op, maar zo'n wagen heeft een kort leven

Zou jij een tweedehands elektrische wagen kopen? Als het op waterstof zou zijn dan kunnen we ons nog voorstellen dat een elektrische wagen ooit van eigenaar verandert. Maar wat als je je elektrische wagen met batterijenpakket na vier of vijf jaar wilt verkopen? Zou er een koper te vinden zijn?

secondhand elektrisch

Kort leven

Laten we eerlijk zijn, we weten allemaal dat de capaciteit van een batterij afneemt als je die vaak oplaadt. Zowel de ontwikkeling van elektrische auto’s, inclusief de benodigde stroomvoorziening om de batterijen op te laden, als het korte leven van zo’n (vracht)auto lijken ons allesbehalve milieubewust.

Voor de economie is het uiteraard wel gunstig wanneer een wagen maar 5 in plaats van 15 jaar of langer meegaat. Maar wordt de druk om over te stappen niet te groot? België zegt nu al dat alle nieuwe wagens vanaf 2027 elektrisch moeten zijn. Dit is volgens ons nog veel stappen te ver. Niet alleen zouden veel mensen zich dit niet kunnen veroorloven, maar het voelt ook alsof zij in de hoek worden gedrukt. Gelukkig is dit in Nederland nog niet gesuggereerd, maar het geeft volgens ons wel de honger naar een nieuwe economie en het deels ontnemen van de mobiliteit van de mensen aan.

Oude wagens

Dat er aan het milieu moet worden gedacht zullen we niet ontkennen. Maar het lijkt er sterk op dat het hier niet om het milieu gaat, maar alleen om hoe ze het geld kunnen laten rollen en dan vooral richting overheden of daarmee damenwerkende organisaties.

 

Waar moeten we straks met alle oude wagens heen?

 

Er zijn miljoenen wagens op fossiele brandstof die dan niet meer kunnen worden verkocht. Is daar wel eens over gedacht? Ze willen alles snel en ze voeren de druk enorm op. Brandstofprijzen rijzen de pan uit en je wordt dagelijks gebombardeerd met berichten waarom je moet overstappen naar elektrisch. Is de wereld hier wel klaar voor en is het allemaal wel realistisch? In onze ogen is dit hongeren naar een economie van elektriciteit en laadpalen waar miljarden in omgaan, maar nog niet klaar zijn voor de transitie naar een volledig elektrische mobiliteit. Hoe denkt u hierover?

 

Met vriendelijke groet,

Coming Soon
Bent u het eens met het artikel?
Total Votes : 26

Wij kunnen ons alleen maar blijven inzetten voor uw welzijn als u ook ons wil steunen.

Opmerkingen

Opmerking artikel Code95

Kennisbank professional,Nieuwsbrief professional, Advies ziektebegeleiding, Advies bestuurlijke vraagstukken, Advies loopbaan, Korting op keurmerk, Juridisch advies, ,Bemiddelaar werkgever/ werknemer, Calamiteiten support Toegang tot contra expertise, Toegang tot seminars, Toegang tot analyse vraagstukken Kennisdeling via netwerk

Keer op keer verbaast het ons dat elke lidstaat zijn eigen regels handhaaft omtrent de hoogte van boetes.

Minder ruimte is meer risico, wel wordt de vinger snel gewezen naar de beroepschauffeurs als het mis gaat. 88 procent ziet ruimte afnemen

Uit onze enquête die door ruim 3850 chauffeurs is ingevuld blijkt dat vermoeidheid onder de chauffeurs zeker een punt is dat aandacht verdient. Nu horen we mensen al vanaf de zijlijn roepen dat minder uren maken het medicijn is.

Een chauffeur leert altijd dat men geheel verantwoordelijk is voor zijn lading. Maar steeds meer bedrijven willen de chauffeur buiten houden tijdens het laden.

Ruim 3850 invullingen! Uitslag van de grootste enquete ooit! Een snele samenvatting maar ook het complete verhaal! De beroepschauffeur spreekt