DUITSLAND TREKT AAN DE BEL – BUSJES OP DE SNELWEGEN VERTONEN RACEGEDRAGIn Duitsland veroorzaken de zogenaamde Polensprinters steeds meer problemen.

Nu een tachograafplicht wordt ingesteld wil men nogmaals aankaarten hoeveel belang erbij is om dit snel te regelen.

Racen op de linkerrijstroken, lang doorrijden en het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel vindt men de grootste problemen.

Middelgrote bedrijven in Duitsland klagen ook steeds meer over deze oneerlijke concurrentie. Zo zijn de voertuigen boven de 7,5 ton aan vele regels gebonden, maar deze busjes kunnen en mogen alles.

Hiaten in de Europese wetgeving en de loonkloof zorgen ervoor dat de aantallen op de Duitse wegen blijven toenemen.

Kai Siebenauger van de politie van Görlitz controleert vaak op de A4 in het gebied Oberlausitz, maar ook hier ontbreekt de capaciteit om intensief op gewicht en andere zaken toe te zien.

Voordelen voor deze wagens zijn er genoeg op te noemen, en bedrijven maken hiervan gebruik.

Oekraïense chauffeurs zijn zelfs nog goedkoper dan de Poolse collega’s, waardoor men nog minder aan ritprijs hoeft te berekenen.

Men heeft ook niet te maken met rijverboden en men betaalt evenmin tol op de Duitse wegen.

Politiechef Heinke zegt dat deze chauffeurs marathons houden, wat vele gevaren met zich meebrengt.

Hier ligt een taak voor de EU, die verantwoordelijk is voor het grensoverschrijdend vervoer.

Dat er een tachograafplicht gaat komen voor deze busjes is een noodzakelijke stap, en wij hebben hiervoor ook gepleit.

Dit gaat echter nog jaren duren en daarom zullen boetes noodzakelijk zijn ter bescherming van de economie en de verkeersveiligheid.

Transporteffect heeft ook ingangen in Duitsland, en wij vinden dit een goede aanzet om deze materie voor Nederland en België te steunen.

Wij zullen u meer gaan berichten over deze ontwikkelingen en over welke acties wij ondernemen.

We vinden het voor elke beroepschauffeur van belang dat de sector wordt beschermd, maar ook dat de veiligheid van elke weggebruiker zo goed mogelijk wordt gegarandeerd.

Met vriendelijke groet,Deel het:

14 Comments

 1. Transport is volledig naar de kl… met de dumping prijzen van het oostblok, rekenen het oostblok 15 cent per km aan dat ze door onze landen crossen en dan wi are back in business en anders is het een verloren zaak

 2. Wie gaat hier weeral is de dupe van worden !!! Die gasten kruipen met 2 in een wagen voor minder dat 1 Belg kost.
  STOP ME ELLE ZEVER EN ME ONS TE KLOTEN EN SLUIT DIE GRENZEN

 3. En die Duitsers maar door knallen met busjes tot 2800 kg dat mag wel is geen tacho plicht.ze willen overal de baas spelen

 4. Die Duitsers rijden allemaal tot 2800 kg is vrij van tacho, dus het is weer de buitenlandse die gepakt worden en de Duitser kan gewoon blijven door blijven racen,hebben ze hun zin weer.

 5. Het is alleen duitsland waar de meeste ongelukken gebeuren, komt door de Duitsers die te hard rijden, frankrijk,spanje,België,Nederland,Italië,oostenrijk,Zwitserland,en noem maar op hebben er geen probleem mee alleen duitsland maar die is allang bezig om voor iedereen tol te heffen laat ze dat dan doen dan zijn we van dat gezien af en laat iemand die ook voor zijn boterham op de weg zit met rust,zie heel vaak ongelukken maar zijn meestal met vrachtauto,s of dat die zo heilig zijn.

  • Wie gaat hier weeral is de dupe van worden !!! Die gasten kruipen met 2 in een wagen voor minder dat 1 Belg kost.
   STOP ME ELLE ZEVER EN ME ONS TE KLOTEN EN SLUIT DIE GRENZEN

 6. Die Duitsers hebben altijd wat te zeggen zit regelmatig op de weg in Duitsland de polensprinters rijden allemaal 100 km per u slapen s,nachts op de parkeerplaats. Het zijn de duitsers die aan komen vliegen met 160 km per uur of dat zo veilig is. En dan die dpd bussen komen ook met 140 voorbij ze moeten eerst eens naar der eigen kijken. Ze hebben altijd wat te zeggen.

 7. Rij elke week Polen, weinig last van die busjes. Laten ze eerst maar dat onnodige inhaalt verbod voor vrachtauto’s op de A2 opheffen. DAT IS VEILIG !

  • Ben gelukkig niet veel meer op de weg , maar als , dan komen de busjes met alles wat ze bij te zetten je voorbij , waar geen inhaalverbod is geven de vrachtwagens geen krimp ,om te pas en ontepas tot grote ergernis van medeweggebruikers te passeren . Mijn advies ,een denk dat ik niet alleen sta , algeheel inhaalverbod in heel Europa.

 8. Tacho zo snel mogelijk verplichten en ook een max snelheidsbeperking opleggen.
  Die idioten halen met een aanhanger erachter snelheden van 130 km.
  Rijden achter een vrachtwagen en klappen dan opeens naar links om in te halen.
  Ze hebben overal schijt aan.Wij als chauffeurs worden op allerlei mogelijkheden regels opgelegd maar die mafkezen kunnen doen wat ze willen.
  Gewoon op de autobaan niet meer toelaten.
  Maar onze eigen bouwbusjes, koeriersbedrijven en particulieren
  maken zich ook schuldig aan roekeloos rijgedrag zoals bumperkleven, konstant wisselen van rijbaan bij file’s of langzaam rijdend verkeer en te hoge snelheden bij volgepakte busjes.

 9. Wederom verzieken een aantal figuren het , waardoor iedereen straks op extra kosten wordt gejaagd.Gooi gewoon die grenzen weer dicht dan is iedereen beter af.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.