DUIZENDEN IMMIGRANTEN WACHTEN OM MEE TE RIJDEN MET VRACHTWAGENSZo is het toch? Gisteren gingen er berichten rond dat ruim 75.000 vluchtelingen extra zijn doorgelaten naar de Europese Unie, bovenop het aantal dat al in de EU is.
Het blijft ons bevreemden dat dit alles zo maar kan en dat de nadelen die het met zich meebrengt worden genegeerd, helemaal nu met het actuele Coronavirus.


Deze groepen mensen zijn potentiële bronnen van gevaar. Niet alleen vanwege slechte hygiëne, maar ook omdat zij, zoals de tijd heeft uitgewezen, niet op één locatie blijven.


In 2018 waren meer mensen dan ooit op de vlucht voor oorlog en geweld.
De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR becijferde dat het aantal op 70,8 miljoen lag.
Het vorige recordjaar was 2017 (68,5 miljoen).
6,7 miljoen Syriërs zijn hun land ontvlucht.
Ruim de helft van de vluchtelingen is jonger dan 18 jaar.
84% van de vluchtelingen wereldwijd wordt opgevangen in een ontwikkelingsland.


https://www.vluchtelingenwerk.nl/sites/default/files/Vluchtelingenwerk/Cijfers/20190722_vwn_vluchtelingen-in-getallen.pdf


Natuurlijk vragen deze mensen er niet om en neemt men grote risico’s. Maar moeten wij dan, terwijl wij onze zaakjes wel voor elkaar hebben, zwichten voor de gevaren die dit met zich meebrengt?


Nu er met de kans op overdracht van het Coronavirus extra gevaar bijkomt, is het volgens ons de verantwoordelijkheid van de politiek zich in te zetten om te voorkomen dat deze groepen als nomaden door Europa trekken.
Het is onmogelijk voor te stellen dat Europa geen schild kan maken. Dit zou dan ook betekenen dat er geen verdediging door Europa mogelijk is als vijandige overnames zouden plaatsvinden.


Als belangenorganisatie voor het transport vinden wij dat het onze taak is de politiek op de hoogte te brengen van meerdere problemen die er aankomen.

Transmigranten/inklimmers zijn al een dagelijks probleem, en daar komt nu dus nog een probleem bij.

Het is de hoogste tijd; de politiek moet nu echt in actie komen.


Artikel AD : UPDATE

75.000 migranten

De Turkse regering liet vandaag weten dat ze meer dan 75.000 migranten vanuit Syrië heeft doorgelaten naar de Europese Unie. Het is vooralsnog niet duidelijk of het getal  dat Turkije noemt ook echt klopt. De Verenigde Naties houden het erop dat zich gisteravond naar schatting 13.000 mensen verzameld hadden aan de landsgrens tussen Turkije en Griekenland, verdeeld in groepen van enkele tientallen tot meer dan 3000.

lees alles op de link

https://www.ad.nl/buitenland/vele-duizenden-migranten-verzamelen-zich-bij-griekse-grens-arrestaties-door-griekse-politie~ade345e8/


Met vriendelijke groetlid worden
Lid worden – klik

Deel het:

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. WORD TLN NU TOCH WAKKER? Coronavirus na onze mail - TRANSPORTEFFECT
  2. Route Calais-Dover een oorlogsmissie voor chauffeurs! EU laat al ruim 26 jaar zwakte zien!
  3. Chauffeurs zijn ongelukken en jarenlange kapingen door migranten beu

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.