Duizenden vrachtwagens! Laat Europa zijn macht zien aan de VK?

22 DECEMBER 2020 13:25


Duizenden vrachtwagens! Laat Europa zijn macht zien aan het VK?

We weten het allemaal: het Verenigd Koninkrijk (VK) werkt op zijn zachtst gezegd niet mee aan een deal met Europa.

Zelfs de deadline wilde het Verenigd Koninkrijk niet halen er zijn harde politieke uitspraken gedaan, veelal aan het adres van het Europa dat een goede deal in de weg zou staan.

Nu dan het gemuteerde coronavirus dat in het VK opeens zou zijn opgedoken. Het VK houdt alles goed bij, omdat men ook een vaccin ontwikkelt en daardoor snel in beeld krijgt als er veranderingen zijn in het virus en onder de eigen bevolking

Verschillende experts zeggen dat het helemaal niet zeker is dat het gemuteerde virus er alleen in het VK is; het zou goed kunnen dat het allang in heel Europa of daarbuiten onder de mensen is.

Europa

Voor Europa was het wel een uitgelezen kans om dit met beide handen op te pakken en zijn macht te laten zien tegenover het VK, nadat onderhandelingen keer op keer stuklopen.

Het Verenigd Koninkrijk blijft een eiland en ze mogen best eens gaan meewerken aan goede oplossingen nu men onafhankelijk wil zijn.

Brexit

De Brexit is al jaren aan de gang en men komt er geen steek verder mee. Problemen worden waarschijnlijk in de ogen van Europa veroorzaakt door het Verenigd Koninkrijk. Dat de bevolking en nu met name de vrachtwagenchauffeurs helaas de dupe zijn, neemt men waarschijnlijk voor lief.

Het is nu nog maar een korte tijd en wij hebben de indruk dat men er niet vanuit gaat dat dit weken gaat duren. De gevolgen voor het Verenigd Koninkrijk zijn nu al duidelijk zichtbaar geworden! (Het punt is gemaakt)

Rijen met vrachtwagens

Rijen vrachtwagens zonder eten en sanitair! Dit was in kleinere mate altijd zichtbaar in Europa, waar het Verenigd Koninkrijk altijd van wegkeek.  Nu voelt het Verenigd Koninkrijk de pijn en hoe groot het probleem kan zijn!

Dit is het beste signaal dat Europa aan het VK kan geven.

Ook is het nog steeds een aantal dagen voor kerst, en vanaf het begin was onze verwachting dat Calais-Dover niet lang dicht zou kunnen blijven.

Wij zien vooral dat het Verenigd Koninkrijk nu op zijn nummer wordt gezet en dat zal goed zijn voor het goederenverkeer in de toekomst. Men ziet nu ook hoeveel problemen het gaat geven als het VK moeilijk gaat doen.

Ook zal men onder ogen moeten zien dat men als vrachtwagens langere tijd moeten wachten op een overtocht ook moet zorgen voor parkeerplaatsen met daarbijbehorend sanitair en eetgelegenheden.

Wij verwachten dat Europa nu zijn punt heeft laten zien en dat de overtochten spoedig zullen worden hervat. 

Met vriendelijke groet 

 

De Jonge: ‘Ik kan niks voor de vrachtwagenchauffeurs doen
Britse supermarkten vrezen tekorten verse groenten en fruit als isolatie nog langer duurt

OPROEP

Er staan vele duizenden chauffeurs momenteel vast in Engeland die de oversteek niet kunnen en mogen maken naar het vasteland. Dat aantal groeit nog steeds en al zouden de grenzen weer snel open gaan dan nog zullen de meesten met de kerstdagen niet thuis kunnen zijn. En niet iedere chauffeur heeft erop gerekend om zo lang onderweg te zijn en er zullen er genoeg zijn die snel door hun eten en drinken heen zijn. En dan? Waar kun je wat krijgen? Wie het weet mag het zeggen. Maar ze in de steek laten, zoals nu gebeurd, is geen optie, dat mag toch niet in 2020. Wat kunnen wij er als Chauffeursnieuws aan doen. Eerlijk gezegd weten wij het zo snel ook niet. Wellicht dat we via het Rode Kruis hulp kunnen krijgen via hun Engelse zusterorganisatie. Wij willen op korte termijn een idee krijgen over het aantal. Nederlandse chauffeurs wat daar vast staat. Geef ons alsjeblieft een bericht als je daar vast staat. Of ben jij werkgever van vast staande chauffeurs staat er familie tussen?

Laat het weten, wij zullen de media/politiek/hulporganisaties gaan bestoken met verzoeken om hulp. Dat kunnen we wel garanderen. Misschien helpt het niets maar we moeten het proberen.

Dit moeten we samen en met elkaar oppakken

redactie@transporteffect.nl

Deel het: