Eerste bedrijven beginnen al te vragen om een coronapas om te mogen laden of lossen!

Op Bedrijvenpark Botlek, waar de bedrijven Nobian, Nouryon, Shin-Etsu, SGS en Air Products zijn gevestigd, is het vanaf 1 november verplicht een geldige qr-code te tonen (CoronaCheck-app of een geprinte versie). We hebben het gezien met de mobiele toiletten (DIXI); als er een bedrijf mee begint zullen andere snel volgen, dus kunnen we in dit geval ook het ergste weer vrezen.

coronacheck

Internationale chauffeur

Hoe zal dit qr- checken gaan als we bedenken dat vrachtwagenchauffeurs uit alle delen van Europa komen? In het begin van de “pandemie” was een chauffeur vrijwel altijd vrijgesteld van controle. Dit was niet zonder reden: chauffeurs zijn essentieel voor het draaiend houden van de gehele economie. Wij zien in dit geval dus wederom dat men niet verder denkt dan hun neus lang is. Een Nederlandse chauffeur zou eventueel nog iets kunnen aantonen met de CoronaCeck-app, maar de internationale versie werkt alweer niet. Hoe gaan we dan om met de internationale chauffeurs?

Geen wet!

Daarbij is er geen wet die het verplicht stelt en doen bedrijven dit op eigen houtje. Dat zo’n wet er niet is, heeft alles te maken met het voorkomen van de ernstige problemen die zeker zullen ontstaan. Wij menen stellig dat bedrijven te kortzichtig zijn en dat dit niet goed overdacht is.

Wij hopen daarom dat bij de bedrijven een uitzondering voor de transportsector zal worden gemaakt en wij zullen onze contacten hierover aanschrijven. We maken alvast een beginnetje: TLN, kom in actie!

Ook kunt u helpen, door dit bericht massaal te delen. Wanneer er een schaap over de dam is volgen er meer, en dit móét worden voorkomen!
 
Met vriendelijke groet

Na ons bovenstaande bericht van 3 november komt TLN met een interne brief.

tln intern1
tln intern 2

Kennisbank professional,Nieuwsbrief professional, Advies ziektebegeleiding, Advies bestuurlijke vraagstukken, Advies loopbaan, Korting op keurmerk, Juridisch advies, ,Bemiddelaar werkgever/ werknemer, Calamiteiten support Toegang tot contra expertise, Toegang tot seminars, Toegang tot analyse vraagstukken Kennisdeling via netwerk

Keer op keer verbaast het ons dat elke lidstaat zijn eigen regels handhaaft omtrent de hoogte van boetes.

Minder ruimte is meer risico, wel wordt de vinger snel gewezen naar de beroepschauffeurs als het mis gaat. 88 procent ziet ruimte afnemen

Uit onze enquête die door ruim 3850 chauffeurs is ingevuld blijkt dat vermoeidheid onder de chauffeurs zeker een punt is dat aandacht verdient. Nu horen we mensen al vanaf de zijlijn roepen dat minder uren maken het medicijn is.

Een chauffeur leert altijd dat men geheel verantwoordelijk is voor zijn lading. Maar steeds meer bedrijven willen de chauffeur buiten houden tijdens het laden.

Ruim 3850 invullingen! Uitslag van de grootste enquete ooit! Een snele samenvatting maar ook het complete verhaal! De beroepschauffeur spreekt