Chauffeursnieuws

Onze eigen artikelen gaan over actuele kwesties in het transport

Dialogen en discussies gaan we niet uit de weg!

We zijn ervoor het waarborgen en te verbeteren

van uw toekomst

Onze eigen Artikelen

waterstof transportfect

Transportbedrijven worden al jaren gestimuleerd of zelfs verplicht om te verduurzamen. Soms bekruipt ons echt het gevoel dat er een filmscenario wordt geschreven

transporteffect RVU

Waarom wil men mensen hiertoe verleiden? Is het afkopen van risico's ten nadelen werknemer? Lees het hier en denk goed na

transporteffect 245

Panteia komt met resultaat stijging kosten transport. Maar waarom verdient een chauffeur ver onder het gemiddelde? Elk onderzoek is er een en …

transporteffect verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid beroepschauffeur vaak onderschat De beroepschauffeur staat de afgelopen tijd bijna centraal in alle media. Chauffeurstekorten en lege schappen worden veel genoemd, …

transporteffect chauffeurstekort

We kunnen er niet omheen; media en organisaties roepen het keer op keer dat er een tekort aan chauffeurs is.

Elektrisch rijden kent ook steeds meer problemen, die alsmaar zichtbaarder worden. Spontane ontbranding of het geheel onder stroom staan van de wagen bij een ongeval zijn al veel gehoorde problemen.

truckshow Eersel

Afgelopen weekend waren wij voor het eerst na de coronalockdown weer eens bij een truckshow. We hadden hier een informatiepunt opgezet en konden zo (aankomende) chauffeurs te woord staan.

code95

Uiteraard is het bij elke cursus zeer belangrijk dat de instructeur kennis van zaken heeft en de stof goed kan overdragen, maar ook moeten de cursisten een gevoel krijgen dat het nuttig is en dat ze er iets mee kunnen.

transporteffect chauffeurs tekort

Aanpak chauffeurstekort

Wij roepen al jaren dat het tekort er aan zit te komen en wij geven ook al jarenlang inzage in de sector. Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om het tekort op te lossen, denken wij.

Dixi beroepschauffeurs

De inzet van DIXI’s terwijl een goed toilet aanwezig is heeft al veel artikelen gekost en onze lobby om bedrijven te laten inzien dat beroepschauffeurs ook mensen zijn werd groter en groter.

transporteffect chauffeursnieuws enquete

Deze enquête geeft ons kracht en hiermee kan zeker verschil komen ten goede van het volk/chauffeurs. Alstublieft, help ons!

Transporteffect pensioen

De FNV deed voorkomen dat ze trots waren op het resultaat, maar de kranten stonden vol met uitingen van ongenoegen onder het volk. Volgens de FNV hadden ze 375.823 stemmen binnen gehaald, waarvan 74,46% akkoord ging. 3,1% van de werkende

Waar is onze status van elitechauffeur?

Nog niet zo heel lang geleden had men in heel Europa als Nederlandse chauffeur een streepje voor bij bedrijven. Waarom? Puur omdat de Nederlandse chauffeur goed was opgeleid, de talen altijd wel enigszins beheerste en verstand van zaken had.

transportcriminaliteit - transporteffect

Onlangs ben ik zelf aanwezig geweest bij een cursus code 95 transportcriminaliteit. Ik had deze cursus bewust gekozen omdat wij vinden dat hiervoor veel aandacht moet komen.

transporteffect 30 uur

Is het een roep om aandacht? Denkt men de mensen naar de mond te praten? Of is het gewoon kortzichtigheid, zoals een uitspraak die in een café wordt gedaan? Wij weten het niet, maar het haalt wel de kranten: CNV wil volgens de uitkomst van een onderzoek(je) naar een 30-urige werk week om burn-outklachten te voorkomen.

transporteffect postnl

Dit zal voor vele ondernemers niet te bevatten zijn. Bij veel ondernemers zal de wereld te klein zijn. Niet bij een bedrijf als PostNL, zo blijkt.

Geluidssensor Transporteffect-Chauffeursnieuws

Dode hoek vrachtwagens: veel over gesproken, maar waarom niet de geluidssensor als oplossing? Ook wij spreken regelmatig met partijen over de dode …

Transporteffect chauffeursnieuws

Wij willen vooral ook onze ideeën voor de toekomst pitchen onder de chauffeurs en hopen ook op steun om deze ideeën kracht te kunnen bijzetten.

smerig toilet

Het is te gek voor woorden. Sinds het begin van de coronapandemie wijzen we bedrijven erop dat een mobiel toilet voor een beroepschauffeur geen goede oplossing is.

Transporteffect- De chauffeurstafel is niet meer. Hoe kunnen we wel een eenheid zijn?

Eerder kon je over elke situatie die je onderweg tegenkwam je ei wel kwijt en was er genoeg advies te krijgen. De chauffeurstafel

Transporteffect Arbeidsuitbuitig

Chauffeurs vormen een gevoelige groep voor arbeidsuitbuiting. Vaak heeft men nog niet eens direct door dat dit plaatsvindt

transporteffect parkeren

Betaald parkeren vrachtwagens zal de toekomst worden, maar laten we het aub goed regelen in Europa, We betalen genoeg ervoor!

transporteffect burnout

Een groot onderzoek in België heeft onlangs uitgewezen dat 37,2% van de chauffeurs te maken heeft met de symptomen van burn-out. Wij durven best te zeggen dat het een serieus probleem aan het worden is

vrouwen achter het stuur

We stimuleren de ideeën om hiervoor meer aandacht te vragen. Toch willen wij als enigen wel wat kanttekeningen aangeven.

transporteffect winsten

Bedrijven moeten nu eenmaal winst kunnen maken om ook aan het welzijn van het personeel te kunnen denken. Het hangt allemaal aan elkaar.

transporteffect boeren

Keer op keer wordt het bewezen, maar toch houdt de overheid de oogkleppen op. Boeren zijn er altijd als het moet en zij kunnen meteen in actie komen. Dit hebben we gezien in de oorlog, maar ook met allerlei natuurrampen.

Hoe we het ook wenden of keren, Nederland is een zeer belangrijke speler in de transportcriminaliteit. Alles moet worden vervoerd, en Nederland staat erom bekent goed te kunnen organiseren.

Transporteffect-opmerkingen

Jullie reacties hebben nut! We nemen die mee en we gaan met de reacties dialogen voeren waar het thuis hoort! Zie onze top 3 met meer als miljoen hits!

Speelt de ILT verstoppertje in het transport? Deel 4

De eerste drie delen van deze reeks hebben we al een aantal zaken weergegeven waarop de ILT zich focust. Uit alle commentaren die we ontvingen

Transporteffect872348375

Nog niet zo heel lang geleden werden bij veel bedrijven chauffeurs van schaal E naar schaal D gezet onder de noemer 'crisistijd'.

transporteffect29385

We kunnen er niet omheen; moordwapens die eerder niet bestonden zijn nu een heus gevaar in het verkeer. Er komen steeds meer elektrische wagens op de markt en steeds vaker worden de bijkomende gevaren onderschat.

Dixi chauffeursnieuws1

We waren er al bang voor; de DIXI (mobiel toilet) blijft nog vaak het beeld bij bedrijven. Dit riekt naar discriminatie van deze tijd!

Transporteffect vakantie rijverboden duitsland

Vakantie rijverboden 7,5 ton Juli-Augustus Duitsland Rijverboden op de Zaterdagen op bepaalde wegen Duitsland maanden Juli en Augustus van 7.00 tot 20.00 …

Denemarken moet naar de rechter vanwege parkeerbeperkingen voor vrachtwagens

Denemarken moet naar de rechter vanwege parkeerbeperkingen voor vrachtwagens

stand airco vrachtwagen transporteffect

Hoe nu verder? Zoals u weet laten wij niet snel los wanneer wij ons ergens in vastbijten. Standairco in de cao maar dat is niet genoeg

transporteffect e-bike

Cursus is niet verplicht, en iedereen denkt al snel dat ze met een e-bike goed overweg kunnen. Natuurlijk zullen de jongeren onder ons er makkelijker mee kunnen omgaan dan de ouderen.

logistiek transporteffect

Wij vragen ons af hoe betrouwbaar zo'n lijst is en of het niet puur een indicatie is. “Top 100 logistieke dienstverleners”

transporteffect slapen

Eerder mocht men gewoon bij bedrijven of op industrieterreinen overnachten. Verplicht worden van het aanbieden van zou normaal moeten zijn

transporteffect deel 3 ILT

De inspectie zit niet stil, en dat mag ook weleens worden gemeld. In deel 1 hadden we het vooral over de zichtbaarheid van de inspectiedienst en in deel 2 gingen we in op het overgewicht van vrachtwagens. Dit derde deel gaat over de tachograaf en digitale dataopslag.

TRANSPORTEFFECT inhalen

Dit is natuurlijk niet zo verwonderlijk, want de mensen die aan de touwtjes trekken hebben waarschijnlijk nog nooit met een vrachtwagen (mee)gereden.

transporteffect verlichting

Iedereen die deel uitmaakt van het wegverkeer heeft er mee te maken: de irritatie van blauw of extreem wit licht.

Transporteffect slapen

Slaaptekort: Niet alleen bij vrachtwagen chauffeurs maar ook bij bestelbusjes. Vorig jaar hebben we al aandacht gevraagd. Nu harde cijfers

transporteffect 85 km/h

Voor een chauffeur die is gewend aan een op 90 km/h afgestelde vrachtwagen is het enorm wennen wanneer hij een maand zou rijden met een vrachtwagen die is afgesteld is op 85 km/h.

transporteffect Waterstof

De economie en overheden pompen er veel geld in en dit moet ook worden terug uiteindelijk worden terugverdient. Hoe zit dat met waterstof?

transporteffect road train

België heeft het totaalgewicht nu bepaald op 50 ton, en een simpel rekensommetje laat zien dat een LZV dan niet echt rendabel is als we naar het gewicht kijken.

Petitie 18 mei transporteffect

18 mei was het dan zover, Chauffeursnieuws/Transporteffect was in Den Haag! Het doel was de petitie aan te bieden aan de nieuwe Kamerleden met transport in hun portefeuille.

Overval Brink’s waardetransport 19 mei, hoe gaat het met de chauffeurs? Op 19 mei vond een zwaarbewapende overval plaats nabij de firma …

transporteffect kilometerheffing

Problemen zijn bij het innen van kilometerheffing onder de buitenlanders. Ze betalen niet en het de goede lijden onder de slechte

transporteffect-fnv

Eindelijk was het dan zo ver! De FNV sprak op de radio en vond de punten waarover wij al ruim een jaar roepen dan toch punten die ze zelf konden gebruiken.

transporteffect deel 2 ILT

Deel 2: Willen we het hebben over hoe de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de toekomst ziet.

Transporteffect speelt ILT verstoppertje

Je kunt bijna elke chauffeur aanschieten en je zult zeer vaak hetzelfde antwoord krijgen. Zonder na te denken antwoordt de chauffeur bijna altijd: “Ik zie de ILT nooit op de weg in Nederland”.

transporteffect nieuwe site

De professionalisering is een feit, onder het motto “de praktijkgerichte expert laat uw stem gelden”.

Transporteffect_staking_vakbonden

Zijn de vakbewegingen wel de redder op het witte paard? Zijn vakbewegingen wel eerlijk tegenover zijn leden?

transporteffect vrachtwagen

Monster fine of 158,000 € for driver and company We often hear that someone is driving with two tachograph cards and they ...

Transporteffect mobiliteitpakker

Attack on the transport mobility package At first glance, you'd say we have nothing to worry about. The ...

Transporteffect-afname

Decrease in international road freight transport in 2020 In 2020, Dutch trucks carried 686 million tonnes, 0.4 percent less than in 2019. ...

transporteffect cabotage

Cabotage: Minister Lydia Peeters explains why she is joining Malta Belgium indicated on 6 March that it was joining ...

transporteffect strike

Bedrijven geven ons steeds vaker het argument dat men een DIXI een goede oplossing vindt om de beroepschauffeurs buiten de deur te houden.

transporteffect-Lady truckers

Over the years, techniques have improved so that a woman can also do this work. Program "Lady truckers" plays on it

transporteffect kat en muisspel

It never ceases to amaze us that, time and again, professional drivers are the ones who get played. Last year, trade unions were still talking about a 5% wage increase in the collective agreement, and now they are suddenly saying that they want 3.5%.

transporteffect corona

The corona crisis has now been a stage play for more than a year of all kinds of impositions on citizens by administrators of countries around the world

transporteffect rekeningrijden

Road pricing as it is now on the table. Can it be called a fair system? Is the citizen not being taken for a ride?

transporteffect crime

Beschrijving van aflevering Lage beloningen en slechte arbeidsomstandigheden kunnen werknemers in de transportsector verleiden de criminaliteit in te gaan. Dat is de conclusie van een omvangrijk onderzoek, betaalt door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Maar economieredacteur Martin Kuiper ontdekte dat PostNL en branchevereniging Transport en Logistiek Nederland probeerde om de conclusie te verhinderen.

Transporteffect toekomst

Wij zetten ons nu al een aantal jaren in voor het welzijn van de beroepschauffeur, wat voor ons betekent: eenieder die zijn geld verdient met het besturen van een voertuig.

Het is bekend dat chauffeurs over het algemeen geen vertrouwen in de politiek meer hebben. Toch is uw stem belangrijk

Transporteffect pcr test

PCR test verplicht! Wederom de beroepschauffeur de speelbal van de politiek! Rijen met wachtende vrachtwagens om een "grens" over te komen

transporteffect dodelijk ongeval

Verkeersexperts heeft snel de neiging om bij ongevallen met vrachtwagens te roepen dat het de schuld is van de vrachtwagenchauffeur.

Transporteffect oplegger schoon

9 vrachtwagenchauffeurs kregen de opdracht om hun oplegger ijsvrij te maken en boetes en punten werden verstrekt

Transporteffect gladde wegen

Helaas kunnen we niet alle ongevallen voorkomen. Toch willen we benadrukken welke gevaren spelen tijdens de winter

Transporteffect database

Wij hebben al verschillende malen bij de EU aangegeven dat databases moeten worden gekoppeld. 1 maart moet het gaan gebeuren

Transporteffect truckrun

Chauffeurs en truckruns

Ronkende motoren van duizenden pk's en veel mooie trotse blikken gaan schuil achter truckruns. Jammer genoeg is dit de laatste tijd door de ellendige coronacrisis niet meer in het straatbeeld

transporteffect gezond leven

Drivers are obviously on the road a lot and live mainly in their cabs; international drivers in particular are often away from home for days at a time.

Transporteffect Logistiek en chauffeuses

Logistics and drivers

Female professional drivers are sometimes scorned or joked about

transporteffect heimwee

De jongeren onder ons kennen misschien de verhalen, maar hebben het zelf nooit beleefd: de tijd dat het anders was.

transporteffect school

We wonder if it will be possible to avoid these environments in the long run if several municipalities go along with this.

transporteffect crime

Transport crime costs the transport sector millions, if not billions. There are solutions. But there must also be a will

transporteffect avondklok

It all seems so simple. Go to bed on time and get up on time and nothing will bother you. But aren't we forgetting a few things?

transporteffect monsterboete

We hebben het al een paar keer gemeld: Waberer's is een goed voorbeeld van slecht ondernemerschap. In de tijden dat men ver onder de Europese vrachtprijzen kon rijden...

transporteffect waterstof

The Council for the Environment and Infrastructure (RLI) thinks that the Netherlands should play an active role in hydrogen. How great is the power of money?

transporteffect cabotage

welke specifieke loonvoordelen hebben Poolse transportbedrijven die actief zijn. Toch stijgt in Nederland het aantal transportbedrijven jaar op jaar. En dan is de vraag: is het wel zo slecht met...

Transporteffect inbeslagname

Lorries used for smuggling or in which illegal immigrants are discovered cannot simply be confiscated by customs.

80 trucks just took possession of the parking lot at a highway gas station. DSV are taking over the tactics

transporteffect line trucks

Chauffeurs en transportbedrijven willen helemaal niet meer naar het Verenigd Koninkrijk. Veel te complex en te gevaarlijk.

(DFDS)De route wordt bediend door drie veerboten, Bestuurders krijgen coronabestendige eenpersoonshutten. 24 uur is er nodig

Je kunt bijna elke chauffeur aanschieten en je zult zeer vaak hetzelfde antwoord krijgen.