Er zijn chauffeurs die kunnen lachen, maar er zijn er ook die het emotioneel erg zwaar hebben!

25/12/2020


 

We moeten er toch bij stilstaan op deze eerste kerstdag. Chauffeurs die wederom worden misbruikt door de politiek om hun schaakspel te kunnen spelen. Zo zien wij het en niet anders.

Al 4,5 jaar zijn ze bezig de Brexit in goede banen te leiden. Er was veel getouwtrek en er werden zeer veel spelletjes gespeeld tussen de EU en het VK. Nu heeft de EU dan vanaf 21 december het ultieme menselijke wapen ingezet: niemand meer toelaten vanuit het VK. 48 uur, werd geroepen. Op 23 december zou alles normaal opengaan en konden de mensen de kerst thuis vieren. Maar nee, men eiste PCR-testen in real time en dit was totaal niet georganiseerd voor de chauffeurs. Dit resulteerde in kilometerslange rijen vrachtwagens, waarvan de chauffeurs geen enkele toegang tot sanitair of voedsel hadden.

Basisrechten

De basisrechten van de burger werden nog maar eens op grote schaal geschonden en wederom was de beroepschauffeur de dupe. Stank voor dank natuurlijk, als je bedenkt dat de beroepschauffeur keer op keer in de gevarenzones moet werken. Is het niet de dreiging van de illegalen, dan is het wel de coronapandemie die ernstige extra gevaren voor de beroepschauffeur veroorzaakt.

Nu weer deze schandalige actie om beroepschauffeurs doodleuk te gijzelen; andere woorden hiervoor zijn niet te bedenken. Normaal zou meteen het leger moeten worden ingezet, omdat die alles in huis hebben om in een crisissituatie snel noodvoorzieningen te regelen. Het leger kan sanitair, eten, water etc. binnen een paar uur verzorgen. Het is in onze ogen zelfs een taak van het leger om de burgers te beschermen.

Ambtseed

Maar nee, de politiek was hiermee helemaal niet bezig, die was alleen aan het onderhandelen over de Brexit die al lang rond had moeten zijn. Hoe triest is het als volksvertegenwoordigers een gelofte hebben afgelegd in de vorm van hun ambtseed en vervolgens gewoon totaal ‘vergeten’ dat ze duizenden mensen laten afsterven! Gelukkig waren er goededoelen- en privéorganisaties die opstonden, wat natuurlijk fantastisch is.

Het feit blijft dat op 23 december in 24 uur tijd duizenden vrachtwagen over hadden gekund, zodat men deze kerst thuis zou zijn. Maar ook hier heeft de politiek weer enorm lopen rekken omdat de Brexitdeal nog niet rond was, en weer is het de beroepschauffeur die wordt misbruikt.

Eerste kerstdag

Nu is het eerste kerstdag, en wij wensen degenen die het geluk hadden dat ze over konden een mooie kerst met hun geliefden! Maar ons hart gaat ook en vooral uit naar alle mensen die vaststaan. Zij zitten deze kerst in een nachtmerrie die bewust is veroorzaakt door de volksvertegenwoordigers die van alles vertegenwoordigen, maar het volk hoort daar niet bij.

Bizar voor woorden

Het is te bizar voor woorden dat de beroepschauffeur keer op keer tegen een vijand als de politiek moet opboksen. Zijn het niet de illegalen waar niets tegen wordt gedaan, dan is het nu wel weer het misbruiken van de beroepschauffeurs. Aan het goede hart dat de beroepschauffeur keer op keer moet tonen om de mensen te blijven bedienen zodat die wel een kerst kunnen hebben, komt wel een keer ten einde, denken wij. We zijn al jarenlang de melkkoe van de politiek en we zijn evenlang aan het vechten om ons werk te kunnen uitvoeren.

Maar nu komen ze ook nog aan ons gezin, terwijl het niet nodig was geweest!

Wij wensen iedereen die ertussen staat heel veel sterkte, en houd u vooral emotioneel sterk!

Met vriendelijke groet

Volg ons op Facebook
oproep kerst
Beste collega,
 
Mocht u het gemist hebben: Chauffeursnieuws/Transporteffect heeft er door Covid-19 bewust voor gekozen het lidmaatschap zonder kosten te verlengen tot het eind van het jaar.
Het moment is nu genaderd om u te vragen ons ook in 2021 te steunen en ons werk om uw een stem te geven te kunnen uitvoeren.
Mocht u toch gemist hebben wat wij voor u doen en welk verschil wij maken dan kunt u op deze link klikken.
 
 
Niets is vanzelfsprekend en we zijn ons er ook van bewust dat veel groepen op facebook of andere sociale media al hebben geprobeerd verschil te maken en de sector te verbeteren.
Door veel energie en geld te investeren is het ons nu gelukt uw stem over te brengen en zo het welzijn van chauffeurs te verbeteren en hen te verzekeren van een toekomst.
Natuurlijk staat het transport nooit stil, waardoor we alert moeten zijn en ons niet de kaas van het brood moeten laten eten.
Buiten de voordelen en de steun die u altijd van ons krijgt willen we u vragen ook aankomend jaar 20 euro over te maken, zodat we u alleen nog maar beter kunnen vertegenwoordigen.
Klik op deze link om ons te steunen.
 
 
Bij verlenging klik hier:
 
 
Hartelijk dank alvast.
Alleen samen kunnen we een vuist blijven maken en de sector verbeteren!
 
Met vriendelijke groet,
Aschwin Cannoo
Voorzitter Chauffeursnieuws/Transporteffect
vk1
read uk letter
Deel het: