GENT WORDT DE GEVANGENIS VAN BELGIE: GEMEENTERAAD KIEST VOOR AUTO VRIJ

Iedereen de DUPE van deze onzin, uitbreiding LEZ tot aan de havengebieden 19-02-2020


Met de stelling/utopie dat de Gentse burger schone lucht moeten inademen heeft de gemeenteraad (17-02-2020) buiten de landelijke politiek besloten om de circulatieplannen en lage emissie zones te willen gaan uitbreiden.

De ring rond Gent (R4) tot aan de havengebieden ook lage emissie zone!

Gent heeft een oppervlakte van 156,18 km² en telt ruim 260.000 (ingeschreven) inwoners (2018), waarmee het naar inwonertal de op één na grootste gemeente van België is, na Antwerpen.

Van klein tot groot kent Gent ruim 6.084 Bedrijven en dan nog winkels die aanlevering nodig hebben maar ook moet er gebouwd worden en je heb ook andere diensten zoals kermissen voor het volk.

Nu moet iedereen nieuwe voertuigen hebben om rond en binnen Gent te rijden met deze plannen of te kunnen parkeren voor hun werkzaamheden.

De controle is erop onverbiddelijk alles wordt met camera geregistreerd en een automatisch systeem  stuurt de boete naar u zonder dat er enige mensenogen aan de pas komen.

Het gaat zelf zo ver als een wagen op een trailer staat en binnen krijgt die wagen ook een boete.

Waar gaat het heen? Gaat Gent echt een koepel bouwen om de stelling van de gemeenteraad werkelijkheid te maken?Natuurlijk is het onzin dat de lucht schoner zou worden door deze maatregelen van de gemeenteraad in Gent omdat weersomstandigheden ervoor zorgen dat geen effect mogelijk is in Gent.

Elke Gentenaar weet ook het fenomeen van het woestijn zand dat meerdere keren per jaar over een afstand van duizenden kilometers via de hogere luchtlagen neerdaalt in Gent.

Als we dit vertalen naar verontreinigde lucht uit bv. China of Rusland etc. hebben we hier in heel Europa te maken van vervuilende lucht waar wij allen in leven en dat kan niet worden uitgesloten door de ideeën met lage emissie zones.

Is het ook wel milieu bewust is de vraag als 10 duizenden auto’s aangeschaft moeten worden door burgers, wat met de afval van de voertuigen die niet Gent binnen mogen?

De naast liggende gemeentes worden ook weer met extra problemen opgezadeld maar daar heeft blijkbaar de gemeenteraad van Gent geen oog voor.

De bevolking zal de dupe zijn, alles wat nu normaal wordt geacht om de stad en omgeving leefbaar te houden zal verdwijnen.

Openbaar vervoer is hopeloos en slecht georganiseerd in Gent maar dat kost geld als men daar wat aan wil doen en daarom is er geen actie die nodig is.

Door deze plannen zullen leveringen problemen ondervinden en toerisme zal ernstig onder druk te komen staan.

Bedrijven en werkgelegenheid zal onderdruk komen en bedrijven zullen andere locaties kiezen waardoor de Gentenaren verder moet reizen om naar werk te kunnen.

Sociaal is deze beslissing niet te noemen en het draait volgens ons juist een hoge financiële druk voor de Gentse burger.

Als men een voertuig wil besturen dan moet men toch een nieuwe wagen aanschaffen die voldoet aan alle normen die Gent nu oplegt.

Wij vermoeden ook dat de reden is van de gemeenteraad met de drie grootste partijen Open VLD, Groen en SPA om de kas te spekken.

Doordat buitenlanders vervoerders, toerisme en dergelijke niet worden ingelicht zullen de boetes miljoenen opleveren tot men door heeft om Gent te vermijden.

Ook zitten er kosten aan verbonden aan het hele proces om in en rond Gent te mogen rijden wat allemaal in de kas komt van de gemeenteraad.

Wij hopen ook dat de Gentse burger de gevolgen gaat inzien en in verweer gaan komen anders zien we echt dat Gent een voorbeeld gaat worden van verloedering en sociale armoede op de kas van de gemeente na.

Zie ook ons artikel van een week geleden dat Vlaams Belang zich ook inzet om dit tegen te gaan en ons visie toen al.


Artikel Vlaams belang

Artikel Transporteffect 10 februari 2020


Met vriendelijke groet
Deel het:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. TRANSPORTEFFECT - BRIEF NAAR DE STAD GENT OVER DE OMSTREDEN LEZ ZONES
  2. TRANSPORTEFFECT - ANTWOORD OP DE FORMELE BRIEF AAN DE STAD GENT - LEZ

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.