Gerrie Pol zou nog twee jaar moeten rijden, maar CBR zegt nee!


CBR

We hebben het al vaker gemeld: de macht van het CBR is enorm. Als je niet door de medische keuring komt of als de regels opeens veranderen hang je. Zo ook Gerrie Pol. Hij rijdt al 30 jaar op een melkwagen en moet nog 2 jaar tot zijn pensioen. Door dat het CBR de regelgeving heeft veranderd is Gerrie niet meer verzekerd van inkomsten. Dit kan iedereen gebeuren! Als het CBR om wat voor reden dan ook geen rijbewijs verstrekt zit een beroepschauffeur zonder werk.

Regeling Eisen Geschiktheid 2000

Een uitkering wordt dan ook zeer moeilijk en een werkgever kan je ontslaan omdat je het werk waarvoor je bent aangenomen niet kunt of mag uitvoeren.

Het rijbewijs van Gerrie Pol kan nu niet worden vernieuwd omdat het CBR de regel heeft ingevoerd dat men “twee handen aan het stuur moet kunnen hebben”. Maar in de Regeling Eisen Geschiktheid 2000 staat:

Geldig van 23-11-2019 t/m heden

“Hoofdstuk 9. Lichamelijke handicaps.

De geschiktheid van personen met een lichamelijke handicap wordt in eerste instantie beoordeeld door het CBR op basis van de aantekening van de keurende arts op de eigen verklaring en de eventueel reeds beschikbare overige gegevens. (bijvoorbeeld een rapport van de revalidatiearts)

In de tweede plaats kan het CBR een beoordeling vragen door een deskundige op het gebied van de praktische geschiktheid van het CBR. Deze deskundige adviseert het CBR – veelal na uitvoering van een technisch onderzoek of een rijtest – over de mogelijkheden van de aanvrager van het rijbewijs om, zo nodig met aanpassingen aan het voertuig, een motorrijtuig te besturen.

Bij twijfel over de geschiktheid van de betrokkene in de nabije toekomst dient een beperkte geschiktheidstermijn voor de desbetreffende rijbewijscategorie te worden gehanteerd. Het CBR kan dan tijdig de geschiktheid opnieuw bezien.”

Als men al bijna 31 jaar zijn werk als chauffeur kan uitvoeren, vragen wij ons af of het CBR dan niet teveel heer en meester speelt. Het is wel een waarschuwing voor iedere chauffeur. Zodra u gezond bent en uw werk kunt doen is er geen probleem. Maar als het CBR vindt dat u medisch niet in orde bent of als u geen code 95 meer kunt halen zit u zonder inkomsten.

Transporteffect/chauffeursnieuws komt dit regelmatig tegen, en wij begeleiden chauffeurs hierin, zodat zij niet op de bank achter de geraniums terechtkomen. Gisteren hebben wij het verhaal van Gerrie ook op ons platform geplaatst en het ging viraal. Dit is nodig, want hierdoor wordt er aandacht aan gegeven en worden het CBR en andere instellingen gestimuleerd oplossingen te zoeken. Gerrie is op dit moment op non-actief gesteld, in afwachting van het CBR. Natuurlijk brengt dit veel onzekerheid mee en ook de nodige stress!

Lang de tijd

Het vreemde is dat het CBR erg lang de tijd neemt, terwijl men geen inkomsten kan hebben! Door dit tijdrekken weten werkgever en werknemer ook niet waar ze aan toe zijn en kunnen ze niet naar oplossingen kijken, mocht het CBR op zijn strepen blijven staan. Als men na een negatieve beslissing bezwaar wil maken is er ook nog eens het probleem dat de laatste twee jaar door al het getouwtrek zo voorbij zijn.

Wij hopen voor Gerrie Pol dat alles een storm in een glas water blijkt, en dat hij snel weer kan gaan rijden. De aandacht voor deze kwestie moet wel meehelpen om vaart achter de procedures te zetten.

Met vriendelijke groet,

 

Zie ook : extern artikel

Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.