Girteka rijdt voor 50 cent per kilometer en daarvan krijgen de chauffeurs 13 cent


 

Het is niet onbekend dat sommige transportbedrijven de markt domineren met lage vervoerprijzen. Toch sloeg bij ons de verbazing toe toen we de advertentie van Girteka zagen. Girteka komt uit Litouwen en is de laatste jaren enorm snel gegroeid. Waar het Hongaarse Waberer’s eerst de grootste was is het nu Girteka. Het bedrijf heeft maar liefst 7.300 trekkende eenheden en wil nog steeds groeien.

Schermafdruk Dansk Bag

In de advertentie staat dat men voor 50 cent per kilometer rijdt. Uit bronnen weten we dat 13 cent daarvan naar de chauffeur gaat. Tegen zulke prijzen kan bijna niemand rijden en dit maakt in onze ogen de markt kapot. Het vreemde is dat Girteka dit natuurlijk ook wel zal weten en we vragen ons af wat men ermee wil bereiken. Nu is deze advertentie een tijdelijke actie, maar het geeft wel aan hoe de transportmarkt over heel Europa onder druk staat.

Voor bedrijven die producten aanbieden is het vaak niet belangrijk wie het rond brengt. Bedrijven zien hun producten hierdoor niet beter worden en het geeft ze ook geen meerwaarde. Zolang het maar op de bestemming komt vindt men het al gauw goed.

Toch moet men denken aan service en kwaliteit van de vervoerders, vinden wij. Wij dringen er bij bedrijven echt op aan hierin niet in mee te gaan, voor de verkeersveiligheid van elke weggebruiker. Het ritgeldsysteem brengt veel gevaren met zich mee en stimuleert fraude om maar zo veel mogelijk kilometers te maken.

Transporteffect/Chauffeursnieuws zal over deze kwestie zeker vragen stellen aan de Europese Commissie van Toerisme en Transport.

Wij hebben een keurmerk ontwikkeld voor bedrijven die staan voor duurzaamheid, kwaliteit en welzijn van de mens. Voor meer informatie hierover zie: https://keurmerktransport.nl/

Met vriendelijke groet,

Bron Dansk Bag


Zie ook ons artikel: Waberer’s de Hongaar weer verder in het rood, verlies op verlies en aandelen niets meer waard.


Deel het:

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Filipijnse, Nepalese en Indiase chauffeurs wordt geroepen.UNTRR
  2. De cao voor beroepschauffeurs wordt zeer waarschijnlijk weer bevroren
  3. Rechtszaken tegen het mobiliteitspakket van de EU. Hebben ze een punt?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.