Het gaat slecht met Waberer’s en velden met geparkeerde vrachtwagens zien we deze kerst ook niet!


 

Eindelijk zover geen velden met geparkeerde vrachtwagens

Het was de laatste jaren in deze tijd van het jaar standaard een hoofdstuk in het nieuws: de Wabies die massaal werden geparkeerd en chauffeurs die met bussen naar het thuisland werden vervoerd.

Anno 2020 is het dan eindelijk zover: Waberer’s is zo afgeslankt dat dit niet meer kan. In ons artikel (LINK) hebben wij al aangegeven hoe goliath Waberer’s aan de rand van de afgrond is beland. Nu is het dan ook zichtbaar geworden.

De meesten merkten al dat Waberer’s minder zichtbaar in het straatbeeld was dan voorheen, maar dat nu ook de grote velden met de geparkeerde vrachtwagens er niet meer zijn spreekt wel boekdelen.

Hegelman of Girteka

Bedrijven als Hegelman of Girteka hebben ook erg veel wagens rondrijden, maar daar zag je het niet zo overduidelijk als bij Waberer’s. Girteka doet natuurlijk voornamelijk koelvervoer en rijdt ook door op feestdagen.

Hegelman en andere bedrijven die veel met Oost-Europese chauffeurs werken zullen nu het nieuwe mobiliteitspakket er is ook wel inzien dat chauffeurs en wagens beter naar de firma kunnen terugkeren. We zijn dan ook erg benieuwd of de eerste signalen van de inzet op het tegengaan van sociale dumping deze kerst zichtbaar zullen zijn.

Mobiliteitspakket

Mocht iemand grote velden met geparkeerde vrachtwagens tegenkomen dan stellen wij het op prijs als dat aan ons wordt gemeld. Het is voor ons belangrijk te zien welke bedrijven gebruik maken van constructies, zeker nu wij ook hebben meegeholpen bij de ontwikkeling van het mobiliteitspakket.

Met vriendelijke groet,

Deel het:

3 Comments

  1. Ik vind dat een Belgische trekken moet met het zelfde kenteken zoals de trailer en voor die andere landen ook nu komen ze met een trekker af en rijden ze met al verschillende nummerplaten

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Transporteffect | Het schouwspel van de CAO en de vakbonden 2020
  2. Duizenden vrachtwagens! Laat Europa zijn macht zien aan de VK?
  3. Na dagen in de file te hebben doorgebracht wilde chauffeur Richard toch op de terugweg Tristan bezoeken!
  4. Horrorverhaal van 7 dagen in Engeland door politiek spel; duizenden chauffeurs de dupe! (Evaluatie)
  5. Er zijn chauffeurs die kunnen lachen, maar er zijn er ook die het emotioneel erg zwaar hebben!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.