HET IS KOUDER EN DISCUSSIE STAND-AIRCO GAAT DE DOOFPOT IN

27 jan. 2019

Elk jaar zien het weer, men wacht tot het kouder wordt en de discussie verdwijnt van de tafel of stand airco verplicht moet worden voor de cabine van de vrachtwagen !

Wij hebben actief actie ondernomen om dit onder de aandacht te krijgen.
We hebben verschillende organisaties aan geschreven en ook de politiek hierop gewezen.

Het is ongelofelijk voor ons dat een stand kachel normaal is in de winter maar men moet wel in de zomer met 40 graden plus in de cabine overnachten.

Vakbonden hebben aan ons aangegeven dat men het wil bespreken in de cao onderhandelingen.
Wij willen nu ook aandacht voor dit onderwerp hebben al is het alleen om de vakbonden te wijze op hun beloften.
Nog een paar maanden en de tempraturen beginnen weer op te lopen en nu is de tijd om deze verplichting te verwezenlijken !

Als we moeten wachten of de huidige vakbonden überhaupt dit onderwerp gaat verwerken tijdens de onderhandelingen dan betekent het dat het van kracht gaat worden in 2020 en dat is voor ons te laat.

Daarbij vinden wij ook dat het geen onderwerp is voor een afspraak in de cao maar dat het gewoon standaard moet worden als men internationaal rijdt.

Afgelopen zomer hebben wij flink gelobbyd en zowel bij de Europese Unie en de lokale politiek aandacht gekregen voor dit onderwerp.

Maar ook hier is het zodra het kouder wordt dan wordt het onderwerp vergeten dus wij zullen de komende week het onderwerp weer op de agenda zetten.

Met vriendelijke groet,

Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.