Het schrappen van parkeerplaatsen is toch volgens het draaiboek?

21 Augustus 2020Onlangs werd bekend dat Nederland de parkeerplaatsen aan de A28 wil schrappen. Uiteraard roept men nu in de media dat de transportsector boos is. Maar ook nu zal het bij de meeste organisaties weer bij woorden blijven. Eén keer roept men, en dan gaat het plan vrolijk in werking. Het verleden heeft ons geleerd dat dit keer op keer het geval is.

Daad bij het woord

Chauffeursnieuws/Transporteffect heeft dan ook keer op keer genoeg werk om de daad bij het woord te voegen. Het nieuwe mobilteitspakket geeft aan dat er iedere 100 km een parkeerplaats moet zijn. Tijdens de onderhandelingen zijn wij hier fel tegeningegaan. 100 km is al snel 1,5 uur rijden en er staat niet hoeveel plaatsen voor vrachtwagens er moeten zijn. De organisaties die nu roepen dat de parkeerplaatsen aan de A28 niet mogen verdwijnen hoorden we op geen enkele manier toen het erom ging. Voor ons is het dus meer een roep om in de media te komen dan dat men de kop uit het zand haalt.

Natuurlijk wil men de vrachtwagens dwingen naar betaalde parkeerplaatsen te gaan. Men is hier al een paar jaar mee bezig. Neem alle industrieterreinen waar men niet meer mag overnachten. Ook hiertegen zijn wij al jaren aan het vechten. Andere organisaties hoor je ook hier niet en het lijkt er sterk op dat wij alleen staan tegen dit fenomeen. Wij blijven dan ook aanhoudend bezwaarschriften indienen en media- en politieke aandacht vragen. Aan de organisties die ons zouden moeten steunen hebben wij niets, maar gelukkig wel aan u als onze volgers.

Er zijn natuurlijk chauffeurs die elke avond thuis zijn en ook automobilisten vinden het wel een ver van mijn bed show. Toch zijn er genoeg chauffeurs die nog wel in de vrachtwagen overnachten en die hebben in alle lidstaten met dit fenomeen te maken. Als er één schaap over de dam is volgen er meer. We moeten dus korte metten maken met zulke plannen. Nu is het de A28, maar als hier geen acceptabele weerstand tegen komt zal het zich als een olievlek verspreiden.

Bezwaar

Chauffeursnieuws/Transporteffect maakt dan ook officieel bezwaar en wij zullen niet opgeven de daad bij het woord te voegen. Uiteraard doen wij dit in het belang van de beroepschauffeurs in geheel Europa. Ook onze strijd tegen betaalde parkeerplaatsen, waarvoor in onze ogen woekerprijzen per 9 uur worden gevraagd, blijft hoog op de agenda staan.

Chauffeursnieuws/Transporteffect maakt hierdoor verschil in de Europese maatschappij. Wij geven niet op, en in tegenstelling met andere organisaties roepen we niet alleen maar wat, maar komen we op voor de belangen en pakken misstanden op. Vanaf september staat onze agenda weer vol met afspraken, zowel politiek als bij organisaties, en wij zullen blijven strijden. Ook al zien we dat men vaak met andermans veren pronkt, gaat het ons nog steeds om het resultaat dat we voor uw belang neerzetten.

Met vriendelijke groet.
In opdracht van Chauffeursnieuws

Deel het:

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Brieven naar de politiek over het parkeerbeleid | TRANSPORTEFFECT
  2. Transporteffect | Onze toponderwerpen van 2020 waarop we met gepaste trots terugkijken
  3. Chauffeurs zijn ongelukken en jarenlange kapingen door migranten beu

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.