HET VERZUIMEN VAN HET IN KAART BRENGEN VAN HET TRANSPORTOp 24 februari, aan het begin van de coronacrisis, hebben wij al aangegeven aan de Belgische, Nederlandse en Europese politiek dat dit de tijd zal worden om de eerlijke concurrentie in het transport terug te brengen.

Wij hadden hier voorspeld dat vrachten zouden afnemen en dat veel transporteurs van het eigen land in de problemen zouden komen.

Daarom leek dit ons voor de politiek een uitgelezen kans de eigen landelijke economie te beschermen en deze daardoor zo weinig mogelijk schade te laten ondervinden.

Ook kon men makkelijk de door de jaren heen ontstane structuren door de invloed van lage-lonenlanden zichtbaar maken.

Gesterkt door het Europees Mobiliteispakket kon men ook wettelijk in actie komen om te verwezenlijken dat transporten door de eigen vervoerders van het land konden worden teruggepakt.

Tot onze spijt zien we de laksheid van organisaties en politici naar boven  komen.

Organisaties als FNV, CNV en TLN, die toch beweren op te komen voor de Nederlandse werknemers en ondernemers, hadden deze kans toch moeten oppakken?

Komt nu hun ware aard naar boven en wil men dit probleem van oneerlijke concurrentie juist niet aanpakken?

Natuurlijk blijft dit werk reclame opleveren en niet te vergeten: men kan ook weer eens roepen zonder in actie te hoeven komen.

Wat de politiek betreft is duidelijk dat het ook met inkomsten te maken heeft. Met Nederlandse vervoerders krijgt men de betaalde parkeerplaatsen niet vol, en subsidies zijn op dit onderdeel niet meer van de EU te verkrijgen.

Zo zijn wel meer inkomstenbronnen te ontdekken.

Maar hierdoor blijft wel de overlast en zal de imagoschade niet afnemen, laat staan verdwijnen.

Chauffeurs uit de lage-lonenlanden houden alle parkeerplaatsen bezet doordat men daar dagenlang moet bivakkeren. Terug naar eigen land kan niet, omdat men dan veelal gelijk voor twee weken in quarantaine moet.

Met pasen was goed zichtbaar dat er geen plek was te vinden doordat een groot deel van het wagenpark uit deze landen in België en Nederland bleef.

Wel erg sneu als men bedenkt dat veel eigen rijders en transportondernemers uit het eigen land de dupe van dit fenomeen zijn.

De vrachtwagens uit deze landen rijden nu voor een appel en ei om maar wat te doen te hebben in deze tijd. Transporteurs uit eigen land kunnen dit niet, ook met het oog op de toekomst.

Na de coronatijd hebben wij diverse persoonlijke politieke dialogen op de agenda staan, zowel in Brussel (EU en Belgisch kabinet) als in Den Haag.

Dit punt komt dan zeker op tafel, en ook het punt dat wij onze Drive-In keuringen wel moesten opzetten omdat anders geen verlenging van de rijbewijzen kon plaatsvinden.

We hebben nu zeer veel kwesties die de afgelopen tijd zichtbaar zijn geworden en waarvoor de ogen niet kunnen worden gesloten, allemaal in het belang van de sector.

Wij hopen ook dat u ons meer en meer van uw ervaringen en gedachten op de hoogte zult stellen.

Met vriendelijke groet,Lees ook;


coronavirustecn

Drive-in Arbo keuringen. Afspraak niet nodig. Aanrijden-keuren-en rijbewijs verlengen.


partnetrstransporteffect
DRIVE-IN KEURINGEN ZONDER AFSPRAAK ELK WEEKEND


Deel het:

1 Trackback / Pingback

  1. ZELFS IN SLECHTE TIJDEN KREGEN LAGE-LONENLANDEN EEN MARKT BIJ ONS

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.