Hulpmiddelen in het verkeer: sterk afhankelijk van functie of ze juist meer gevaar opleveren

Organisaties en ontwikkelaars zullen het niet willen horen wanneer we roepen dat hulpmiddelen ook erg averechts kunnen werken, en ze zullen het nut ervan ook verdedigen. Er is veel geld gemoeid met de ontwikkeling en wanneer een hulpmiddel wettelijk wordt ingevoerd hebben veel partijen de loterij gewonnen.

Maar waar gaat het nu om? Gaat het om geld verdienen of gaat het om het verbeteren van de verkeersveiligheid, zodat iedere weggebruiker er profijt van heeft?

hulpmiddelen Transporteffect

Afleiding

Het is een feit dat alle meldingen of signalen voor afleiding zorgen. Daarom moeten die echt belangrijk voor de veiligheid zijn, omdat het anders averechts werkt.

 

Wanneer we naar de auto’s van Tesla kijken verbaast het ons dat er een enorm scherm in het dashboard is verwerkt waarop bijna alle meldingen worden geprojecteerd, waarbij wij ons altijd afvragen of dit niet juist erg afleidt onder het rijden.

Ook in de vrachtwagens wordt meer en meer elektronica ingezet. Bijna alle transportbedrijven werken nu al met een boardcomputer die 24/7 meldingen geeft, waarbij ook nog eens van de chauffeurs wordt verwacht dat ze de meldingen direct lezen en uitvoeren.

 

Er is een aantal hulpmiddelen waarbij wij onze vraagtekens zetten, zoals Lane-Assist dat een hard geluid geeft wanneer je de strepen op het wegdek raakt. Door spoorvorming komt het regelmatig voor dat de strepen worden geraakt en wanneer je dan opeens een hard geluid hoort kun je juist schrikken en verkeerd reageren.

Noodrem

Dan is er de cruise control die de afstand tot de voorganger bewaart. In theorie is dit een mooi systeem; je stelt het in op bv. 100 meter vanaf de voorganger en die afstand wordt vastgehouden. In de praktijk heb je nogal eens het probleem dat een auto zich ertussen drukt. Dan activeert dit systeem de remmen, wat zeer gevaarlijk kan zijn voor het verkeer dat achter je rijdt.

 

Het idee is goed, maar het werkt alleen in ideale situaties. Elke chauffeur heeft wel eens meegemaakt dat de noodrem werd geactiveerd zonder dat het moest. Dan schrik je niet alleen zelf enorm, maar ook het achteropkomend verkeer verwacht het niet, waardoor het risico op een ongeval opeens veel groter wordt.

Uitzetten van de systemen omdat een chauffeur dit als expert nodig acht levert meteen discussies op en in het ergste geval, zoals bij een ongeval, moet je je bij een rechter verantwoorden.

 

Wij vinden dat de echte expert in deze vaak niet wordt gehoord en we zien dat men vooral uitgaat van computersimulaties en ideale omstandigheden.

Inhaalverboden

Door de vele inhaalverboden op de wegen krijgt men lange colonnes van vrachtwagens met als gevolg de beruchte harmonicawerking, de grote veroorzaker is van ongevallen. Volgens ons leveren hulpsystemen die taken van de bestuurder overnemen in deze situaties nog meer gevaar op.

Uit de enquête blijkt dat velen dit gevoel delen en dat het sterk afhankelijk is van de functie of hulpmiddelen nut hebben of juist meer gevaarlijke situaties veroorzaken.

Op de afbeelding is te zien wat het Europees Parlement aan hulpmiddelen wil doorvoeren.

2022

Vanaf 2022 zijn de volgende punten al van kracht: Geautomatiseerde noodremfunctie, een systeem dat waarschuwt als de bestuurder afgeleid is, een systeem dat waarschuwt wanneer je van je rijstrook afwijkt, een achteruitrijcamera- of -sensorsysteem en een noodstopsignaal. Verder moeten fabrikanten de installatie van alcoholsloten faciliteren, waarmee deze systemen op zichzelf niet verplicht worden. Ook worden event data recorders verplicht; deze slaan informatie op van een paar seconden voor een crash. (klik hier voor complete documentatie)

We zien het niet meer gebeuren dat de regels in twijfel getrokken en eventueel aanpast worden. Maar wat voor ons belangrijk is, is de black box die alles gaat registreren.

We vinden dat ervoor moet worden gewaakt dat na een ongeval de bestuurder schuldig kan worden verklaard als een hulpmiddel is uitgezet. Hoe zullen verzekeringmaatschappijen en rechters hiermee omgaan? Onze inzet zal dus vooral zijn om met deze partijen in gesprek te gaan en duidelijkheid te krijgen.

Doordat jullie massale invulling van de enquête kunnen we nu goed beslagen ten ijs komen en dialogen afdwingen; nogmaals bedankt!

(Wordt vervolgd)

 

Zie ook:

80,9% van de beroepschauffeurs vindt inhaalverboden voor vrachtwagens niet bevorderlijk!

Wij kunnen ons alleen maar blijven inzetten voor jullie welzijn als jullie ons ook willen steunen.

Opmerkingen 1 op 1 overgenomen

Het wel of niet gebruiken betekent automatisch schuld volgens de wetgeving.
Dit zou anders moeten.
Wetgeving vertrouwt teveel op techniek te weinig op ervaring

Ik heb het nog niet en mis het ook niet. Ik rij beheersder als met de hulpmiddelen. Al zijn de hulpmiddelen met achteruit rijden wel bevordelijk

het zorgt er juist voor dat men minder moet opletten dus gebeurt het vaker dat men met andere dingen bezig zijn

De laatste jaren ben je gedegradeerd tot een soort robot

Levert geregeld zelf gevaarlijke situaties als bijvoorbeeld de noodrem in werking treedt. Als er niks voor je gebeurt

Die gekke camara’s zijn ook storing gevoelig en als t donker is een hinderlijke lichtbron. waardoor je juist weer een blinde vlek crieert

Teveel elektronica kan ook tegenovergesteld werken

Men moet bewuster worden gemaakt over de gevaren rondom de vrachtwagen en de soms simpele oplossing.

Nvt

Je verliest het contact met overige verkeersdeelnemers

En afhankelijk van de persoon

mooi gevonden maar werkt voor de helft mensen hebben haast

Zo snel mogelijjk, en een standaard uitrusting van maken, dus… geen optie

Wij hebben ook maar 2 handen, 2 voeten en vooral 2 ogen en oren. En als we links moeten kijken zien we rechts niks.

Ligt aan hoeveel systemen er zijn, teveel zorgen dat je niet meer op de weg gaat letten maar alleen op systemen

Sensoren op de plaatsen van de dode hoek

D

Je moet gewoon goed vooruit kijken en veel blijven spiegelen

Zeer zeker achteruit camera en voor een camera

het geoefende vakman oog is onmisbaar ter beoordeling van situaties.

Onnodige kosten voor de bedrijven, voorlichting op school en tijdens de rijlessen zou beter zijn. Elke automobilist zou eens een uurtje of 2 moeten meerijden in een vrachtwagen. Krijgen ze er hopelijk een ander beeld van

Teveel hulpmiddelen maken je minder scherp
Ik ben de chauffeur

Niet alle hulpmiddelen zijn geschikt. Bij snijden, kort inhalen of rode leds (infrarood) van de matrix gaat de ACC soms vol op de rem met alle gevolgen van dien. Ook hier geld weer houd iedereen zich aan de regels met afstand houden en op de juiste manier/op tijd invoegen (snelheid maken) uitvoegen (achter de vrachtwagen blijven en niet er op het laatste moment er voor langs borden staan al op 1200/600/300 meter).

Heb moet achteruitrijcamera en zijcamera gewerkt die automatisch inschakelen, of ingeschakeld kunnen worden wanneer je daar zelf voor kiest. Werkt super!

Veilheidssystemen

Maar je moet ze wel gebruiken

Boordcomputer geeft veel afleiding zeker door de berichten van de planning die vaak ook gelijk antwoord willen

Ik rij vaak op acc , een geweldige uitvinding ! Alle hulpmiddelen is even wennen maar voorkomt ongelukken .
Zou verplicht een code 95 cursus moeten zijn ! Praktijk dag met een moderne auto uitgevoerd met alle hulpmiddelen!

camerasysteem en signalen voor links of rechts iemand naast je zit. Standairco in de zomermaanden.

ACC werkt redelijk,maar rij nu een DAF die reageert op viaducten en de portalen. Dan is het een rampzalig systeem.

Standaard uitrusting bij alle merken camera’s idem niks meer prijs

als je niet op het verkeer hoeft te letten moet je heel sterk in je schoenen staan om niet met andere dingen bezig te zijn

Het woord zegt het al hulpmiddel, hij moet ook gebruikt worden. En te veel is ook niet goed.

Kijk per sector en individuele chauffeur wat bijdraagt aan comfort veiligheid gezondheidsklachten om dit te verminderen

Je wordt gauw makkelijk met acc , van o de wagen regelt het wel

Al die elektronische systemen is ook niet goed , die werken zeker niet 100% maar het niet alleen de chauffeur die op de weg zit , maar eer moet veel meer aandacht zijn dat een fietser ook eens aangesproken wordt op zijn daden , die doen net of ze onsterfelijk zijn dat ze alles mogen dit geld ook voor voetgangers

Gaat pas goedkoper als elke vrachtwagen hier mee uitgerust is,nu nog gevaarlijk zeker met adaptieve cv en noodstop.

NVT

Acc is niet mee te werken

Als deze maar juist gebruikt worden

Techniek is heel ver tegenwoordig.. Op de truck echt heilig verklaard met name acc

Zo gauw mogelijk camera’s met geluid signalen, en als ue in de spiegels kijkt, dat er een waarschuwingsignaal op ligt, als er wat naast je zit

Werkt niet altijd met regen en sneeuw geen signaal

Het levert ook gevaarlijke situaties op.vooral de remassist.

Deels helpen de hulpmiddelen

Je moet al zoveel in de gaten houden voetgangers, kinderen,fietsers en flitsers die op de raarste plaatsen staan.

Gaat bij tijden vanzelf in de remmen vanwege verkeers bord boven de snelweg, levens gevaarlijk als je er dan achter rijd en die systemen niet hebt.
Uit het raam blijven kijken werkt altijd beter.

Acc is gevaarlijk

Iets te veel ik ben de chauffeur niet de auto die voor mij denkt in sommige situaties

Fabriekanten moeten ook aangeven dat dit HULPMIDDELEN zijn.
Denk aan het verleden ” O, ik heb ABS dus sta ik eerder stil” hetgeen natuurlijk
totale ozin is.

Lane assist is mega storend en zet ik af als ik fit ben. Later op de dag gaat het aan.

Adaptieve control grijpt wel is onnodig in

volgens mij stimuleert het juist onopletentheid omdat de wagen u fouten toch corrigeert

We gaan teveel op de techniek af,en dat is ook niet altijd goed.

Ik keur niet alles af, de ouderwetse cruise control is een zegening. Maar tegenwoordig ben je meer ‘transport begeleider’, dan zelfstandig denkend chauffeur. Geen wonder dat je dan ‘verkeerde’ dingen gaat doen, puur uit verveling. Die tijd moet overbrugd worden, tot er helemaal geen chauffeurs meer nodig zijn. Maar voor nu vind ik het er niet leuker op worden.

Niet teveel hulpmiddelen dat verzwakt de alertheid

Te veel belemmeren mij ook het zicht

Zie opm dode hoek

Geen

Hoe meer hulp middelen hoe minder je oplet

Je wordt minder scherp je gaat vertrouwen op de electronica

Waarom hebben wij nog geen sensoren om de truck? De personen auto loopt veel verder voor in veiligheid. Waar zijn onze airbags? Kreukelzones? Gordelspanners? Knie bescherming?
Personen auto’s worden in de spiegels gewaarschuwd voor verkeer wat naast hun rijd dmv een Orange driehoekje
Die chauffeurs zijn/worden te lui om hun hoofd even te draaien, wat je tenslotte geleerd word tijdens rijles! Wij beroeps chauffeurs kúnnen ons hoofd niet draaien, tenminste dan zien we toch niets, maar hebben zo’n hulp systeem niet…. raar toch?

die systemen dia automatisch remmen lijken veilig ivm kop staart aanrijdingen, maar mijn ervaring leert dat deze systemen juist voor hele onverwachte situaties zorgen die een ervaren chauffeur nooit zou creëren!

Acc werkt perfect, lane assist gaat altijd uit

ik heb standard alle hulpmiddelen af fabriek maar die werken niet beneden de 30km

Het afremsysteem vind ik niet altijd veilig

De noodremsysteem treed soms al op voor een bord helaas

Geen

Er zijn hulpmiddelen die prima kunnen werken maar dan moeten ze wel goed ontwikkeld worden en niet tot ergernis gaan lijden want dan worden ze uitgezet of omzeild

teveel informatie op dashboard van de nieuwe voertuigen

Geen

In de LZV hebben wij sinds een jaar een ‘piep’ systeem. Reageert op alles (lantaarnpaal, prullenbak) wat klein en van metaal is aan de rechterkant van de motorwagen. Totaal overbodig omdat dat goed in het zicht is. Levert alleen maar frustratie op door de onnodige signalen.

Geen

Geen

Het zijn hulpmiddelen dus je zal zelf moeten opletten maar het help zeker.

Brake assist springt vaak ook in als ik de situatie volledig onder controle heb, terwijl het ( domme ) systeem een andere mening toebedeeld is.

Hebben wij beroepschauffeurs al niet genoeg troep en ongein op de auto zitten om dat kleine beetje schade te beperken op de auto zitten. Is het niet zo dat sinds de introductie van veiligheidssystemen an zich, dat er juist meer, of gelijk, ongelukken zijn gebeurd? Niemand let meer op, want we hebben toch die klote systemen erop zitten.

alleen camera’s en geen spiegels is niet goed, de buitenwereld heeft dan geen idee of de chauffeur je wel zien kan of niet, de camera moet dienen als verruiming van het blikveld.

helpt nagenoeg niet je hebt maar 1 paar ogen

Met hulpmiddelen rijd je naar mijn mening minder bewust.

Active cruiscontrole is een goed middel. Sommige camera systemen kunnen helpen. Camera,s in plaats van spiegels niet zo, omdat je hierdoor geen visueel contact meer hebt met andere weggebruikers.

Je gaat erop vertrouwen, je denkt heb toch n zoemer als ik over de streep ga. Kijken ook bijna niet meer rond.

Er zijn in het verleden verschillende camera, ’s dode hoek spiegels alarmen met uit zwenken op de auto, ’s geweest en werkt niet idiaal met uit zwenken gaat er alarm af en als je gaat kijken zijn er struiken als je dit een aantal keren hebt gehad wekt dit ergenis op je wordt afgeleid erdoor daardoor let je dan niet op de belangrijke dingen

Hoe meer spiegels hoe verwarender het wordt

Lijn detectie is zwaar irritant! Wordt bij menig chauffeur uitgeschakeld! Maar veiligheid voor chauffeur is niet nodig! Airbag voor chauffeur is niet standaard!

Lane assist kansloos.

ik heb een stikker rechts op mijn raam die vergroot wat er rechts zit of aan komt dat werkt goed vind ik

Nog minder te doen onder het rijden. Truck regelt het wel.

Kijk maar als je over een doorgetrokken streep rijd geeft gelijk herrie je blijft allert

De “bekende “hukpmiddelen is alleen voor de verzekerings maatschappijen. Dit om dan met hun bekende vinger te wijzen,dat een chauffeur zijn systemen niet heeft ingeschakeld. Het is een wel degelijke melkkoe voor de verzekerings maatschappijen om NIET UIT TE HOEVEN KEREN.
Al die waardeloze systemen die op een auto zitten,werken afleidend,irriterend en frusterend.
Systemen gaan al knipperen of piepen als er een verkeerszuil in het midden van de weg staat. ZEER FRUSTEREND

Je word doms gestoord van al die alarmen. Zeker van die lijn detectie. 9 van de 10 keer gaat die voor niks te keer.

Je moet ook weer niet te veel hulpmiddelen hebben, dan zie je door de bomen het bos niet meer.

Afstand houder werkt goed steeds luxe wagens ertussen kruipen en truck remt automatisch geeft jojo effect

Niet betrouwbaar

Ze zijn misschien nog niet perfect en moeten ook zeker nog verbeterd worden, maar ze helpen wel

Acc is een prima hulpmiddel.

Goed ingestelde navigatie goed zichtbaar op een plaats waardoor het zicht niet wordt belemmerd

Hou het eenvoudig chauffeur moet zelf scherp blijven en niet afhankelijk van elektronika

Ligt er ook aan welke hulpmiddelen maar ook andere moeten goed nadenken wat ze doen

denk na

Niks

voorstander, maar men moet ze wel goed gebruiken als hulpmiddelen en niet ter vervanging van.

Naar mijn idee zijn sommige hulpmiddelen eerder een afleiding in bepaalde situaties.
De sensoren die piepen in bepaalde situaties terwijl ik gewoon langs een struik oprijd zorgt voor afleiding.

Die stickers aan de buitenkant gaan echt niet helpen overige verkeers deelnemers trekken de eigen toch niks van aan misschien wel als er buiten de cabine een hard geluid af gaat zodat ze gewaarschuwd worden

Camera’s helpen

Het automatische remsysteem op nieuwe vrachtauto ’s IS LEVENSGEVAARLIJK. Het staat vaak verkeerd afgesteld

Nvt

Altijd goed

Al vind ik een oog voor afstandhouden wat niet werkt in de mist een gemiste kans. Dat is juist een moment dat je een hulpmiddel extra nodig hebt.

Er moet niet te veel worden overgenomen. Van de chauffeur dan wordt je minder scherp van.

nee

Burger moet gewoon allert wezen in ,t verkeer..

En nee ,het bevorderd ook onoplettendheid.
Te veel met je face to the scherm is het niet op letten int verkeer .
vooral de jeugdige generatie schsuffeurs hebben hier last van.

Ik ben voor hulpmiddelen zoals de ACC of automatisch remmen bij gevaar maar het moeten er echt niet te veel worden dan gaat het afleiden

Door mijn camera’s kijk ik minder in mijn spiegels

Als alles vanzelf gaat word de mens lui en minder oplettend.

Zie vorig antwoord

Als het goed werkt wel persoonlijk heb ik al vaker op een lege snelweg met mijn gezicht op de vooruit gezeten omdat het noodrem systeem spoken zag

Elk ongeval minder is er 1

Iedereen laat de techniek zijn leven bepalen. Op dit moment, die snufjes maken slecht anticiperende medeweggebruikers

Misschien automatisch afstand houden maar voor iedereen en telefoon blokkeren. Kan echt niet!!!!

Moet van 2 kanten komen.

Standaard maken

Anticiperen is nog altijd het beste

Camera spiegels geven geen diepte weer en als het regent zie je niets en is snel kapot

In mijn ogen voor de normale beroepschauffeurs niet nodig (wel makkelijk). Maar onze sector wordt compleet kapot geconcureerd door onze vrienden uit het ooste/waarookmaarweg!

Soms gevaarlijke dan dat je zelf op moet letten.

ABA 5 verplichten

Ja gwn wakkeer blijven in verkeer en een keer normaal doen en niet te gehaast ik ben er zeer geirriteerd door geraakt aangezien ik dit continu constateer

Adaptive cruise control
Tussen de lijnen houden

Door hulpmiddelen verslapt de concentratie op de weg. Er wordt teveel op de hulpmiddelen vertrouwd

De chauffeur van nu is zo druk bezig met telefoon en alle knopjes alsof ze in een vliegtuig zitten
Alleen de wagen zal niet op automatische piloot gaan. Vind het levens gevaarlijk!

Noodrem die afgaat of reageerd terwijl er niks aan de hand is.

Hulp middelen dragen vaak bij aan de verkeersveiligheid maar zorgen, ook bij mij, vaak voor onoplettendheid doordat er teveel vertrouwd wordt op de systemen

Sensoren

Bij achteruit schakelen…. Radio UIT! Dit voorkomt dat roepende mensen niet overstemt worden door geluid in de cabine

Soms irritant

Moeten ze wel ingeschakeld zijn.. en ik denk dat je er op den duur makkelijk in word.. lees blind op vertrouwd.. een coureur in een race is wel gefocust..

Dit is voor sommige talenten wel handig. Let liever zelf op de weg dan dat een “computer” dat doet

Lijndetectie en acc nodigt uit om je mobiel te pakken. En al dat touchscreen gedoe haalt de ogen alleen maar van de weg. Doe maar gewoon druk en draai knoppen. Hoe meer zooi op een auto hoe minder alert de mensen zijn. Als er plotseling iets gebeurt weten mensen niet meer hoe ze straks in moeten grijpen.

Ik heb een tijdje gereden met front en achteruit rij camera…….bij achteruit rijden had ik geen frontspiegel of moest ik tijdens het manoeuvreren in een krappe drukke straat steeds op knoppen drukken on te schakelen tussen voor en achter

Welke hulpmiddelen?

Alle dodehoek detectie systemen lijken mij een meerwaarde

Camera of sensors werken goed mee, in stads distributie een ruitje in de deur

Ik schakel ze uit. Bijna ongeluk gehad omdat de vrachtwagen in een flauwe bocht met 80 km vol in de ankers ging. Het automatische remsysteem werd getriggerd doordat mijn eigen licht (koplampen) reflecteerde op een verkeersbord.

Acc verplicht en dode hoek ingrijp systeem verplicht.
Geen tol kastjes meer op het dashboard moeten ze maar in het ontwerp van de truck meenemen want het is wachten tot er een kind achter verstopt zit.

Die afstands radar bij DAF werkt fantastisch maar heb er toch een ongeluk mee gehad bij oprit Breda ik reed op de A27 thv Breda /navel we reden nog maar 60 invoegen verkeer hield de boel op en bij de volgende oprit massaal veel invoegers maar op de hoofdbaan ging het weer wat sneller ik dus maar naar links om ruimte te maken voor de invoegers ineens een zwarte Audi voor me werdt afgesneden door een collega Audi voor hem de colisionradar grijpt in maar ze rijden weer door ik kon de stopactie niet afbreken door meer gas te geven en de combinatie bleef afremmen tot stilstand van 3 auto,s achterin dus het werkt niet feilloos

De noodrem die in werking treed zodra je afgesneden wordt of hij een fietser op het fietspad ziet als tegenligger, werkt op zo’n moment juist averechts

Geen voorstander van

Adaptive Cruise en zelf remmend voertuig ideaal hoor!

Soms zijn de systemen niet helemaal goed afgesteld

Uiteindelijk moet de chauffeur het doen. Het wordt zegt ’t al : hulpmiddelen

Per chauffeur verschillend

Hangt van de wijze van bediening van deze middelen af.

De routine van de meeste chauffeurs is de voertuig aan en de lijn controle uit

Afstandsensor is een mooi ding als het maar naar behoren werkt, maar als hij te pas en te onpas reageert op dingen die er niet zijn en dan de auto ineens vol op de rem gaat dan zit je met hartverzakking achter het stuur, laat staan degene die achter je rijdt. En waarom werkt dat ding niet in de mist of slecht weer?

x

Ik heb een camera systeem etc. Voor Londen op mijn auto, deze camera verkleind mijn dode hoek zeer goed en zie nu veel meer op de snelweg maar ook binnendoor en op rotondes

Kan ook afleidend werken

Niet alles werkt,maar de elektronica is steeds beter

Ja, alleen we moeten oppassen dat de vrachtwagen niet te vol komt met dit soort systemen, dan komt de chauffeur er in om!!!!!! Dan is het Overzicht OOK weg!!!! Uiteindelijk is veilig verkeer gemeenschappelijk belang!!!!!! Dus ook de mede weggebruikers moeten veilige verantwoordelijkheid nemen. Dat kan niet alleen op het bord van de vrachtwagenchauffeur liggen

Bijv Engelse systeem voor London, gaat op knipperlicht, maar tegen de tijd dat het scherm aangaat ben ik inmiddels 4 van opgeschoven

Teveel hulpmiddelen bevorderd niet de oplettendheid die je moet hebben onderweg

Geen

ook een luidspreker op de dode hoek om als chaufffeur te kunnen praten bv of een signaal in de cabine die zegt dat er iets is…………

Camera’s rondom helpt echt

Camera werkt best goed maar het is toch de chauffeur die rijdt

Verlichting belangrijk

Ik heb maar 1 paar ogen ken niet overal kijken

op alles tegelijk letten

Sommige auto’s hebben overal schermen voor. Dit leidt ook af: TomTom, scherm truck zelf, tellerbak, 360 graden camera, camera achteruit, dodehoek camera.

Bij natte of koude weersomstandigheden ben ik niet blij van een auto die zijn eigen plan trekt de chauffeur kan veel beter voor uit denken en kijken en daar op anticiperen ik gelet op aard lading

Kan ook te veel worden

De noodrem grijpt zo vaak onnodig in dat het eigenlijk beter is om het er uit te slopen. Even als de dodehoeksensor, die zeurt zo veel dat je hem niet meer serieus kan nemen.

Dat automatisch afstand houden is wel een verbetering.

Camera’s

Veel te veel tierelier tijn op de auto ‘s

Werk averechts!!

Bevordert in de meeste gevallen de veiligheid, vooral bij vermoeidheid. Maar je wordt er wel minder scherp van en gaat er van uit dat de truck toch wel ingrijpt.

Zeker adaptiv cruise control

Je kunt in de nacht niet genoeg lampen hebben

Ik reed tot voor kort hand geschakeld, zonder veiligheids systemen, daarmee ben je constant bezig met rijden

Bijvoorbeeld een camera achter de auto is top,

Je moet alle opties ook standaard uit kunnen zetten!

Te veel kan ook afleidend/onoverzichtelijk werken als je niet bekend bent met de systemen

Noodrem systeem soms overgevoelig

Mits goed afgesteld, is het een bijdrage.

Verplicht gebruiken en verbieden uitschakelen

Camera scheelt

Ik weet zeker dat ik veiliger en geconcentreerd er rijd met een vrachtwagen van 30 jaar oud als met modern materiaal. Je wordt lui van al die electronica, en het is nergens goed voor.

Kosten een hoop geld en gaan toch maar stuk

In de acties die ik rijdt heeft pcc maar ziet niet op rotonde of er verkeer komt ziet niet hoeveel ik geladen heb en hoe hoog het zwaarte punt van de opl. is dus geen goed hulp middel…. Kan hier niet op vertrouwen en moet extra opletten

Transitie periode is groot omdat we ook rekening moeten houden met de automobilist. Die de ballen er niet van snapt. Je ziet nu al dat de transitie door gaat en sneller gaat in de transport. Maar de automobilist dat duurt veel langer 3n het niveau van hun steeds lager.
Wij beroeps chauffeur moeten dus dubbel aanpassen. En ook wij zijn mens en chauffeur geworden omdat dit bij ons past. Maar onze voertuigen worden steeds meer computer en wij steeds meer voertuig manager. Maar ik ben Bovenal MENS

.

Mercedes heeft PPG, een systeem dat de chauffeur zou moeten ontlasten. In de praktijk blijkt dat het kaartmateriaal waarop het systeem werkt verre van optimaal is en juist gevaarlijke situaties in de hand werkt.
Te laat of plotseling remmen zorgt ervoor dat de chauffeur continu het systeem moet corrigeren. Kortom, alleen maar méér werkdruk.

Camera verplichten. Zowel naar beneden als naar achteren.

Het zijn maar hulpmiddelen houd daar rekening mee

camera’s kunnen best helpen

Te veel middelen. Creeert gemakzucht.

Leidt alleen maar af

Camera

Zal wellicht mee helpen alleen hoop ik dat chauffeurs zelf ook alert blijven

Sommige hulpmiddelen reageren ook op andere situaties zoals adaptievecrooscontrool dat reageert ook voor op viaducten verkeersborden en dan maakt die uit het niets een noodstop ook levensgevaarlijk

Ja zeer zeker

Zou de acc en noodrem niet meer willen missen!

Ik heb al eens een auto in mijn dode hoek gehad die ik niet zag, maar het systeem in de Volvo begon te piepen toen ik de richtingaanwijzer naar rechts deed, dat heeft een ongeluk voorkomen. Wat ik bij personenauto’s zie mag ook bij vrachtwagens, dat er een lampje in de spiegel brand als er iets rechts of links van je rijdt. (En nog even over de telefoon in de hand, dat heb ik vaak om een adres op te zoeken als de papieren niet kloppen of als ik info krijg van kantoor)(dus wel noodzakelijk)( ik zit dan niet op facebook ofzo!)

Heb het 1 keer meegemaakt dat er een automobilist voor mij kwam rije en op zijn rem trapte. Heel kort maar lang genoeg om te zorgen dat ik met mijn neus tegen de vooruit zat omdat de vrachtwagen uit zichzelf een noodstop maakte. Levensgevaarlijk, er zal maar sneeuw liggen.
En dat doet de vrachtwagen ook weleens als ik op cruisecontrol rijd en er komt een portaal of viaduct waarvan die denkt die is te laag en bam vol in rem op de snelweg echt gevaarlijk.

,

Ja maar toch gaat het op den duur ook voor onoplettendheid zorgen. Want de auto en zijn computers zien “alles”.

x

Leer mensen fatsoenlijk rijden, al die hulpmiddelen lijden alleen maar af en maakt mensen lui

Afstand meter en regelbare snelheidsbegrenzer is iets ik veel gebruik,

Niet te ver doordrijven, chauffeur moet de controle houden

Auto break assist op binnenwegen en in de stad zeer slecht systeem.

Mensen moeten het zien als hulpmiddel en niet als vervanging van hunzelf. Het woord zegt het zelf tis een hulpmiddel

Direction warming systemen verschrikkelijk hij ziet een bord of een auto die de afrit afmoet en hard moet remmen wegens sterke bocht en het systeem grijpt in door vol op de rem te gaan een ander achter jou verwacht dit nooit en is dan ook kansloos voor een aanrijding die is dan onvermijdelijk de vrachtwagen is maar 5 maanden oud.

Piep voor die in gevaren bied rijdt

Alles wordt geautomatiseerd in de trucks dit is een uitnodiging tot afleiding!!

Adaptieve cruise controle hoort niet thuis in een vrachtwagen. Er zijn teveel automobilisten die zich op het laatste moment voor een vrachtwagen drukken om een afrit te halen en of onnodig remmen waarop een dergelijk systeem te abrupt reageert. Een start stopsysteem hoort ook niet thuis op een vrachtwagen.

Het is fijn als je het ook handmatig uit/aan kan zetten.

Een schrik signaal geluid die aangaat waarneer dat er een fietser in de dodenhoek komt te staan

bijna ongeluk zelf rem systeem of hoe het ook heet remt regelmatig zelf als er niks aan de hand is. Als er op dat moment een ander voertuig te dicht op mij rijdt kan dat verkeerd aflopen. lane assist, leuk, mooi geluid ook, radio gaat ervan uit. mijn rij-instructeur zei altijd die witte lijnen zijn zo goed als plat, zodat je er overheen kunt rijden.

Meer camera’s rond om

Afstandhouder is goed noodstop vaak onnodig door tussenvoegen de en remmende auto’s

Het zijn hulpmiddelen uiteindelijk blijft de chauffeur verantwoordelijk

actieve cruis controle voldoende afstand niet een paar meter

Je gaat meer vertrouwen op de techniek en let automatisch minder op omdat je dan gaat denken hij remt toch zelf

Mensen moeten weten dat je niet gek moet doen achter, naast of voor een vrachtwagen

Hoe meer hulpmiddelen, hoe minder hersenactiviteit bij de bestuurder.

Geen perfect systeem….maar het helpt wel ..

Is allemaal flauwe kul ow de techniese snufjes die remmen wel voor me

Vertrouwen in de truck is soms te groot waardoor we minder opletten

Lane waarschuwing eraf en juist de adaptieve control verplichten op 75 meter

Adaptieve cruise control heeft voor en na delen als er opeens een voorbijganger voor je neus flits om de afrit nog te nemen en je auto een noodrem maakt is dat niet altijd even grappig

De chauffeurs hebben hun gedachten daar niet altijd bij vanwege werkdruk.

Aebs moet verbeterd worden

Geen

De huidige middelen moeten nog verder ontwikkeld worden

Je bent chauffeur of niet. Ik vind die nieuwe veiligheid systemen helemaal niks zoals linegard of botsradar,acc. Camera ipv spiegels ook niet veilig! Zie jij mij zie ik jou is dan niet van toepassing. Ik hou van het ouderwetse werk, zelf schakelen en zelf voertuig onder controle houden! En niet een computer ofzo!

Als mensen zo gehaast blijven en vinden dat ze overal voorrang hebben. Dan helpt geen 1 hulpmiddel. Die regel van dat ze maar overal voorrang hebben in die zin van dat jij als bestuurder altijd schuld heb die moeten ze schrappen.

Zolang de chauffeur er niet blindelings op gaat vertrouwen is het bevorderlijk

Het zijn en blijven hulpmiddelen

Tege woordig moet alles maar met een camera vind een dode hoek spiegel voor de voorzijde en de bijrijders kant meer dan voldoende

Door teveel hulpfunties word de oplettendheid van een bestuurder minder waardoor je nog meer functies moet toepassen. Ergens moet je een streep trekken. Helaas bij een ongeluk word er gouw op die functies gekeken staat het we aan of niet. Niet in alle Situaties is een hulpfuctie handig het kan ook belemmering veroorzaken.

Sommige wegen zijn te smal om je auto strak tussen de lijnen te houden, het ding blijft maar mauwen

Mensen zien het gevaar niet wij al chauffeur kunnen niet alles zien

Lampje in de spiegel als er rechts iemand rijd is een bekangrijk iets

De ACC is een goed voorbeeld, alleen reageert die soms iets te goed, waardoor de truck eigenlijk af en toe on nodig afremt. En met andere voertuigen die op en tekorte afstand voor me langs gaan is het oppassen.

Geen mening bullshit lanecontroll

De acc is top. De automatische rem heeft nog wel eens last van een vliegtuig oid want die reageert nog wel eens wat niet nodig is

Acc is niet veiliger dan cc, acc zorgt voor mensen die niet alert zijn

Geen

Meer camera’s voor zicht rondom

Zolang je de hulpmiddelen ook als hulpmiddel gebruikt werkt het goed als je er te veel op vertrouwd gaat het fout

Ik heb een uitvinding, ben specialist in veiligheid en mobiliteit, ex ambulwnce chauffeur en nu transportmanager. Ik ga dat hier niet prijsgeven

Dergelijke hulpmiddelen helpen als gebruikers goed, duidelijk en repeterend worden geïnstrueerd, veelal vallen gebruikers terug op routine. Tevens moeten dergelijke hulpmiddelen aantoonbaar helpen zodat gebruikers er ook op kunnen vertrouwen…

Het lijd ook af

Wat ik al eerder zei door dat wordt het saai

Mijn nood rem systeem grijpt op de raarste moment in. Bij een boom viaduct of geparkeerde auto.

Vaak valse meldingen. Dit bevordert de verkeersveiligheid zeker niet.

Moeten wel als HULPMIDDEL gezien worden! Niet als rijassistent

Zolang de fietser maar doen wat ze willen. En achterlijk blijven gedragen helpt geen een systeem

Op rotondes waar fietsers voorrang hebben kom ik vaak ogen tekort om alles veilig te kunnen beoordelen. Teveel spiegels, daardoor dode hoeken en de verantwoordelijkheid ligt volledig bij de chauffeur.

Dodenhoekcamera standaard!

Hoe wordt het gebruikt

Als het goed werkt, niet zoals bij veel auto’s van daf dat het noodremsysteem ingrijpt op plaatsen waar het niet hoeft.

Geen opmerkingen

Nvt

De mensen die rijbewijs haald ook met vrachtwagen laten rijden weten wat het is

nvt

Ik heb een camera voor de dodehoek en achteruit, ideaal

Afstand meter op Volvo is top

Rijstrook waarschuwing systeem irritant.
Actieve cruise control is wel goed gevonden.

Als ze bij alle weersomstandigheden werken.

Ik heb het automatisch afstand en remsysteem, maar dat is meer irritant dan functioneel. Mede mogelijk door mensen die vanaf de 3e baan remmend naar rechts vliegen om de afrit te pakken.

Elk systeem heeft natuurlijk voor en nadelen. Maar elk ongeval dat we kunnen voorkomen is er 1 minder.

Camera is goed hulpmiddel

Auto rem systeem werkt niet altijd zoals gewenst

Denk dat mensen daar meer op gaan letten dan op de weg

Camerasysteem ipv spiegel heeft langs de cabine de dode hoek vergroot, hier nog een oplossing, verder tevreden met het camerasysteem ipv spiegels door een breder zichtsveld

Mijn actros mp4 heeft een noodrem die heb ik gelukkig nog niet nodig gehad, echter wordt hij soms wel geactiveerd door matrixborden of bruggen bij regenachtig weer.
Ook bij snelwegaftritten die in een bocht liggen, dan lijkt het voor de camera alsof de afremmende auto nog voor je zit.

De actros mp5 kan op de snelweg grotendeels zelfstandig rijden, in zekere zin bevordert dit zeker meer onoplettendheid.
Gezien je bij elke kilometer meer vertrouwen in het systeem krijgt en het rijden ook saaier begint te worden.
Dan pakt men sneller de telefoon in de hand.

1

Teveel signalen maken dat je alles negeert, de chauffeur moet toch op blijven letten

ACC werkt goed als alle vrachtwagen er mee zijn uitgerust

Behalve a.b.s. En stuurbekrachtiging heb ik nergens wat mee! Verminderd de oplettendheid absoluut!

Door sommige hulpmiddelen moet je extra alert blijven ivm plotselinge remacties.

Kan 2 kanten opwerken…. licht aan de chauffeur of het veiliger wordt of niet

Onoplettendheid word opgewekt door gewenning aan de technologie

Wij hebben een systeem erop zitten die piept om de haverklap

Goed

Het leid alleen maar af

Sommige zijn nuttiger als andere

Meer geluid buiten en binnen de wagen

Adaptive cruise super, rest te veel van het goede

De acc is een heel goed hulpmiddel voor de verkeersveiligheid en in mijn optiek ook brandstof besparend.

Geen

cruisecontrol verbieden/ afschaffen en blokkeren binnen komende berichten op boordcomputer of inschakelen voorlezen berichten

Acc in combinatie met de cruisecontrol is een prima hulpmiddel.

goed hoe meer hoe beter

Ongelukken en aanrijdingen gebeuren ook vaak bij haast en tijdsdruk

Zoals eerder vermeld met de afstandssensor. + op je rijvak blijven, is nutteloos want die gaat vaak genoeg af wegens spitsstrook rijden, wegenwerken en zelfs als de lijnen op de wegverspringen. Daarom dat de meeste mensen die sensor uitzetten bij het starten. Gezien hoe smal de spitsstroken zijn kun je je verschrikken en een vangrail of het voertuig links van je raken.

Maar over de telefoon in de wagen, gezien daar geen reactie vakje was. Wij zijn door de werkgever tegenwoordig verplicht om de klanten een half uur voor aankomst te bellen. + de planning appt ons de hele dag door en persoonlijk vindt ik dat niet kunnen. Rijden en mobieltje gaan niet samen.

Camera’s voor dode hoek is perfect

Het afremsysteem als er iemand plots voor langs kruist

Te veel hulpmiddelen brengt vals gevoel van veiligheid

Rij met ADR en we hebben veel hulpmiddelen en vooral afstand houden helpt goed

Camera is goed, maar volg systemen zoals automatisch afstand houden maken ook lui. Het is natuurlijk wel veilig voor het achterop rijden.

Nieuwe auto’s worden steeds beter

acc handig maar in de spits sta je bijna stil verkeer blijft ertussen komen
lane control handig maar in wegwerken irritant door strepen

Totaal kansloos, ze voegen niks toe. Vroeger was je veel meer met het rijden bezig, was je echt chauffeur. Nu zitten veel mensen dom voor zich uit te kijken. “als er wat opdoet reageerde de auto wel, ik hoef niks meer te doen”

door al. die elektronisxhe snufjes gaat de. aandacht weg en gaat men andere dingem doen. neem als, voorbeeld automatisxhe versnellingbakken. hierdoor kan men sneller rotondes, bochten etc nemen.et een hamdbak moet jw nog egt werken en dan ben je ook egt met je vak bezig en kijk je ook meer na je omgeving van verkeersdeelnemers

Je wordt afhankelijk van de hulpmiddelen

Ik wil nee bevorderd onoplettendheid ook aanklikken

Geen

Lijncontrole is niet handig als je zelf al defensief rijd tegen de rechter lijn.

Is veiliger Eker de acc die vindt ik helemaal top.

Als automobilisten te kort voor je door kruisen reageert t noodrem systeem en rent de vrachtwagen met volle kracht af zodat de achter rijdende chauffeur ( inhaalverbod ) er bijna achterop rijdt. Lanewarning niet echt nodig vluchtstrook lijnen geven geluid af zodat je weet dat je niet goed zit. Afstand cruise control ook niet bevorderlijk voor de oplettendheid als je in mag halen rijd men niet achter elkaar als olifanten en heb je. Deze dan ook niet nodig

Sommige systemen zijn ronduit levensgevaarlijk. Bijvoorbeeld het noodremsysteem, wanneer je afgesneden wordt door een automobilist, schiet het systeem in werking waardoor er grote kans is dat jouw achterligger onder jouw oplegger schiet

Je moet het zelf doen. En niet vertouwen op de systemen kop er bij houden

Ik ben zwaar tegen op camera ipv spiegels

Ik leer mijn kinderen “als jij de chauffeur ziet ziet de chauffeur jou”
Met de camera’s op bijvoorbeeld de Mercedes kan niet via spiegel cq camera oogcontact worden gemaakt

Je kan de wagen volbouwen met hulpmiddelen maar als het dan toch foutgaat is de chauffeur de pisang

Het werkt niet altijd op de juiste manier

Werkt nog niet naar behoren

Door alle automatische systemen dwalen je gedachten vaak af naar iets anders als het verkeer

De afstandssensor, en rijbaandetectie.. Ja GEWELDIG ! Dode hoeksensoren en Camera’s ook !

Gereedschap is slechts zo goed als degene die het in handen heeft…

Men vertrouwd teveel op de electronica

Lane en brake assist wordt ook wel de Facebook knop genoemd.
Dat zegt genoeg lijkt mij

Zolang niet alle vrachtwagens erover beschikken is het soms nog gevaarlijk ook

Het zou helpen als de tom tom op tijd
Vernieuwd wordt. Omdat situaties op de weg elke keer veranderen

Zonder bijbehorende opleiding worden systemen uitgeschakeld door de chauffeur, bewustwording door goede training is daarom belangrijk

Zelf een vrachtwagen gehad met afstandhouder etc.
Verkocht en een oudere gekocht zinder al die bende erop.
Merk zelf dat je een stuk meer oplettend ben en bezig bent met je werk

Alle mogelijke systemen verplicht maken op elke truck .. nu doen de werkgevers alleen het verplichte.. en de rest kost geld…

Nvt

Het anti bots systeem erg irritant als het schemering is of s’nachts met viaducten

Bepaalde hulpmiddelen zijn fantastisch, maar sommige werken ook onoplettendheid in de hand zoals acc

Je wordt minder scherp.

Heb regelmatig met automatische remsysteem ingrepen door reflectie en schaduwen daf van 2019

Zal puur persoonlijk zijn

allen de afstandhouder van volvo werkt goed.

Tuurlijk helpt het wat.Maar het is veelal het gedrag van de brom/fietser.

Adepted cruise control
Respect naar elkaar

Een camera zal handig zijn, maar zelf heb het niet.

Vind ze ook vaak gevaarlijk doordat ze dingen zien die er niet zijn en dan ingrijpt zoals het afstand/remsysteem die ingrijpt terwijl er niks aan hand is

En nog gaat het regelmatig mis

Als het niet werkt of er is storing kan het nog steeds gevaarlijke situaties voortbrengen doordat men er na verloop van tijd te hard op gaat vertrouwen

Sommige systemen reageren op teerstrepen op de weg….

Geen

.

Ik heb er geen in de auto maar zou wel kunnen helpen

Achteruitrijcamera

Afstandcontrolesystemen en het AEBS systeem werkt goed, maar helaas heeft nog lang niet elke vrachtwagen dat, dus krijg je nog steeds dat ze voor je kruipen en je auto begint hard te remmen.

Afstandcontrolesystemen en het AEBS systeem werkt goed, maar helaas heeft nog lang niet elke vrachtwagen dat, dus krijg je nog steeds dat ze voor je kruipen en je auto begint hard te remmen.

Jullie bedoelen de Navi en tom tom het blijft licht aan dan wel en soms nog gevaarlijk dus blijft ja / nee

Ik vind het handig zoals het noodremsysteem maar als de gene achter jou dat niet heeft klapt die erop bij jou dus beetje dubbel gevoel

Ik heb eens de hulpmiddelen uitgezet. Want mijn trekker trapte vol om de rem in een bocht. Terwijl ik ruimte genoeg had. Als ik op dat moment staalplaten geladen had. Weet ik zeker die waren er uit gekomen.

Je gaat er nu eerder vanuit dat het systeem ingrijpt dus kun je meer andere dingen doen die niet horen tijdens het rijden

Dat automatisch remsysteem kan handig zijn, maar niet als je in een bocht zit en hij een verkeersbord voor een auto aanziet en denkt dat je een aanrijding krijgt en daardoor plots vol in de remmen gaat!

Ik heb inmiddels zo veel piepjes, ik zet ze tegenwoordig uit. Wat denk je dat het met mij doet als ik snachts bij elk viaduct de melding krijg dat ik op een file drijg te rijden en de vrachtwagen in een noodremming gaat. Als dat nu echt gebeurt trap ik uit automatisme toch het gas in.

alle beetjes helpen, maar zullen nooit voor een volledige hulpmiddel zijn om geen ongevallen te verkrijgen. tenslotte is een ongeval in een fraktie van een seconde gebeurd. en te weinig mensen letten voldoende op in het verkeer.

Dat het voertuig zelf ingrijpt als een auto je afsnijd is vreselijk.

Carkit of camera voor dooiehoek

Moeten wel beschouwd worden als HULPMIDDEL niet als rijassistent

Zo lang je voertuigen op de weg hebt die niet beschiken over de zelfde. Veiligheid systeemen werkt t niet 100%dus ook in auto s de veiligheid systeemen plaatsen.dat vind ik

Het automatische remsysteem kan in werking treden als er plots een auto voor je schiet en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden

geen

Behalve bij een Daf

Als de mensen opletten. Maar de mobiele telefoon is belangrijker

Noodrem en dodehoek systeem super👍

Hulpmiddelen kunnen helpen

Bij wegwerken bv werkt de baangelijding vaak verkeert

Zoals hierboven genoemd de camera achterop voor het achteruit rijden.

Heb nu zelf rechts een interne toeter / licht signaal in de rechte deurstijl ( Volvo ) wat een levensgevaarlijk ding is dat schok mij de 1e keer een hoedje en nu nog steeds ik vind het een onding waardoor ik afgeleid wordt met de ondernomen actie waar ik mee bezig ben waardoor ik opnieuw moeten kijken en waarschijnlijk dingen daardoor over het hoofd ziet!

5 spiegels + camera moet afdoende zijn toch?

Noodrem kan ook extreem gevaarlijk zijn aangezien de wagen in 1 seconden bijna stilstaat.

alle hulpmiddelen en het automatisch schakelen werken wel in de hand dat je gemakzuchtig word

Alleen camera dodehoek. Lane assist en andere toeter en bellen leiden af

Gewoon terug naar de zelf werkende chauffeur…
Bijv. Als je moet schakelen heb je geen tijd en of mogelijkheid om op je telefoon of boordcomputer bezig te zijn

extra zicht altijd goed

Kunt kijken wat je wilt een snelle electrische fiets is er zo vlug dat je het niet overziet zeker niet op rotonde

Ben ze eigenlijk liever kwijt dan rijk. Word er dood nerveus van al die plotselinge signalen. Vertrouw het meest op mezelf

Goede chauffeurs

Velen worden afhankelijk van hulpmiddelen en worden onoplettend

Als hulp middel vind ik eigenlijk alle opties wel fijn ik vind alleen dat er in de meeste gevallen te veel op vertrouwd word ik betrapt mijzelf er soms ook wel op dat ik hem op de acc gewoon laat mij lopen met de stroom waardoor je toch iets minder oplettend bent denk ik de afstand is ruim voldoende maar toch

Kan ook irritatie en afleiding veroorzaken

Geen

Het belangrijkste is een fitte oplettende chauffeur!

Lelijke stickers werken niet mensen letten er niet eens op het voor dringen en nog even snel gaat gewoon door

Hang er nog meer zooi in maar we moeten het samen doen niet alleen de chauffeur de andere weg gebruikers moeten ook het opgevoed worden

De acc reageert ook op de verkeerde dingen zoals verkeersborden

Ik heb niets al 30 jaar niet. Ogen open en telefoons verbieden rijden is geen spel.

Is al een heleboel(genoeg) aanwezig in nieuwe voertuigen

Zo iets als adaptieve cruise control is wel een prima hulp middel

Je gaat rekenen op de hulpmiddelen.. een coureur is gefocust

Geen

Het is niet bij te houden met de elektrische fietsen en scooters steppen enzo

Sommige chauffeurs vertrouwen er blindelings op ,dat is FOUT!!!!
Het is een hulpmiddel ( een hulpmiddel kan ook kapot gaan)

Het blijft altijd opletten ook met al die technische snufjes

Hoe meer erop zit hoe minder alert je onbewust bent

Makkelijker maar je word onoplettender

Niet alles is te regelen via systeem

Je krijgt nu cameras buiten met beeldscherm binnen dus je hoeft nu niet buiten te kijken wat interactie met overig verkeer verwaarloosd

Werken vaak niet naar behoren

Hulpmiddelen zijn goed maar wel europees geregeld en geen 10 dingen

Noodremmen die op matrixborden afgaan zijn niet echt bevorderend

Alleen als het nut heeft.

Bewegings sensor er op zetten.

Hoe meer hulpmiddelen je krijgt in je cabine des te meer handelingen je krijgt waar je op moet letten. Je moet in een oogopslag duidelijkheid hebben.

In de praktijk gaan de zogenaamde hulpmiddelen nogal eens in de fout en in sommige situaties zijn ze levensgevaarlijk. Gevolg is dat ik ze vaak uitzet.

Hulpmiddelen, daar versta ik onder achteruitrij camera’s, en bijv. voor de dooie hoek. En de tom tom, wel afgesteld op de vrachtauto die je rijdt. Dus lengte, hoogte en gewicht in stellen.

Achteruitrijd camera
Dachcam ivm vervelende auto rijders

Werkt nog niet 100%

Zelf altijd goed uitkijken voor bepaalde situaties

Niet alle hulpmiddelen maken het veiliger in mijn ogen

mooi dat het er is maar soms werkt het gewoon tegen

Camera’s

Ligt eraan wat het is

Ja absoluut. Mijn truck remt bij een noodsituatie vanzelf af. Mocht het ooit zover komen dat elke vrachtwagen deze techniek (verplicht) aan boord heeft, dan zal er tenminste nooit meer een vrachtwagen achterin op een stilstaande file rijden

Automatisch remmen niet altijd omdat je ook afhankelijk ben van ander verkeer en vracht.

Automatische afstand houden is wel goed

Lijn detectie hindert noodrem systeem uitstekend maar vaak minimaal 10 keer per dag ontzettend nutteloos omdat teveel dingen herkent als een botsing afstand houdt sensor werkt uitstekend goed maar alleen als je hele dag in een treintje wilt rijden

door alle hulpmiddelen raken een hoop chauffeurs sneller afgelijd, omdat de auto “toch wel ingrijpt”

Acc; staat nog verrevan op punt , eigen vrachtwagen gaat onnodig noodrem uitvoeren aan een brug .
Sensoren om in de rijvak te blijven werken prima

Meer voorlichting aan het grote publiek welke systemen we hebben en wat het doet .

Lijn beveiliging wordt je helemaal dol van

Als je eerste hulp kan helpen bij ongeluk

Acc bijvoorbeeld werkt mooi zolang die auto’s niet met 80 tusse de vrachtwagens rijde en geen vaste snelheid houde zeer irritant

Geeft ook weer extra afleiding steeds in cameras kijken

Dat adaptive cruise control is een klote system remt af terwijl het eigenlijk niet hoeft. Kost veel brandstof en gevaarlijke situaties achter je, omdat je niet merkt dat de vrachtwagen afremt

Er wordt beboet op extra verlichting, terwijl die juist vaak bijdraagt aan extra zichtbaarheid en veiligheid.

Niet alle hulp middelen zijn goed voor de verkeers veiligheid

Hoe meer hulpmiddelen je hebt hoe minder je zelf op gaat letten want de hulpmiddelen doen het wel voor je

Bevordert ook onoplettendheid

Camera systemen, achteruitrij geluiden, helpt zeker mee

Als je geluid signale deboeld daar wen je aan dus die hoor je niet meer na verloop van tijd denk aan mijn London camera system

Aebs kan gevaarlijk zijn als er iemand ,al remmend, nog snel voor je uit wil voegen.

Camera’s 360 en achter apart

Teveel is niet goed, een paar wel

Dan ben je te veel met andere dingen bezig

Geen

Brengt ook veel afleiding met zich mee.

Geen

Je gaat meer op letten op de hulp middelen dan op de weg

Heb sinds kort noodrem systeem en adaptive cruise control ik vind het ideaal je kunt je meer met het echte rijden op zich bezig houden

Vooral nog meer hulpmiddelen op en aan voertuigen plakken. Dan kunnen we met 10 jaar als zombies over straat lopen zonder dat we op hoeven te letten. Want dat doen de voertuigen wel

Zeker dat systeem wat zeer snel afremt als er iemand voor Je langs kruist of invoeg

Camera voor dode hoek werkt

Ik vindt dat de afstand houder inpercipe wel fijn is om aftand te houden. Maar vindt wel dat wel er lui door worden en minder oplet. Op de weg

Nvt

Absoluut

Laat de rest van de weggebruikers maar eens nadenken en rekening houden met de Nederlandse vrachtwagens

Noodrem systeem ziet soms de gekste voorwerpen als gevaar

Noodrem systeem wordt door invoegend verkeer misbruikt, dit komt omdat mensen spontaan vergeten zijn dat ze als invoegend verkeer hun snelheid aan moeten passen aan het verkeer op de hoofdrijbaan, en niet als obstakel moeten dienen waardoor het noodrem systeem regelmatig moet ingrijpen met als gevolg dat er op de hoofdrijbaan kop staart aanrijdingen gebeuren en de dader er dan ineens wel als een haas vandoor kan gaan.

Acc heeft mijn werkgever vd lee vervaeke er weer afgehaald. Niet voor de veiligheid maar zoals ze zeggen voor het brandstofverbruik

Ik ben niet tevreden over noodrem en ACC, omdat autobestuurders pesten testrem tegen vrachtwagens

De techniek kan zover oplossen meer dan een sticker ooit kan doen

Werkt bij mij niet echt.vind de extra piepjes vervelend.gewoon je hoofd er bij houden.de brom/fietsers zouden ook wat meer met hun hoofd de weg op moeten gaan.

hulpmiddelen zonals acc moet je ff aan wennen.
hoe de auto dan reageerd als er een tussen
komt. ook zit er wel verschil in merk vrachtwagen

Als het druk is op de weg, in de bebouwde kom is een camera eigenlijk een must

Nee teveel lijd ook af en sommige chauffeurs rijden er op

Natuurlijk maar gebruik het ook als hulpmiddel.
Maar nu wordt er gezegd had je kunnen zien en je bent verantwoordelijk.
We blijven allemaal mens een pipo zit in je dooiehoek en de chauffeur is verantwoordelijk. Beetje raar

sommige hulpmiddelen kunnen(door geluidsmeldingen) tamelijk irritant overkomen , waardoor ze uitgezet gaan worden( bv lane warningsystemen)

Veel al worden mensen hier lui van omdat alles eigenlijk voor ze geregeld word. Dus uiteindelijk minder veilig

Achteruit rij camera verplicht op elk voertuig en aanhanger

Sommige van deze hulpmiddelen gaat uit van een ideaalbeeld waar alle weg gebruikers zich voorbeeldig gedragen
Maar als bijvoorbeeld een automobilist nog even de de afrit wil pakken en voor je grill langs schiet moet je geluk hebben dat de noodstop er niet inschiet en met je gordel hangt

Geen opmerking

Wanneer het maar hulpmiddelen zijn en niet als (zoals vaak wordt verkondigd) als een oplossing wordt gezien..

Blijf alert en wees er bewust van dat het hulpmiddelen zijn.

Geen camera’s, hoe makkelijk ook; want t gebeurt buiten..

Afstand houder is niets op drukke wegen en in files

Afschaffen je gaat minder opletten en levert meer storingen op

Lijndetectie nutteloos, AEBS kan gevaarlijk zijn wanneer deze bijvoorbeeld voor een afslaande auto of matrixborden in de ankers gaat, wat vrij regelmatig gebeurt met mijn DAF. Wat dat betreft is opletten veel zuiverder. Camera’s zijn bij grote voertuigen handig omdat je meer zicht hebt en daar zelf naar kunt handelen i.p.v. een sensor die iets detecteert en aan de hand daarvan zomaar gaat remmen.

Als de auto al het werk al doet voor de chauffeur dan is de chauffeur tog overbodig

Geen

Heb sinds 3 jaar acc. Vind het een heerlijkheid,.

De “hulpsystemen” zijn het eerste wat ik uitschakel voor ik rij. Zeer gevaarlijk (denk aan de afstandmeter die zomaar een mini noodstop maakt voor een matrixbord of viaduct op de snelweg) en hoogst irritant en storend om 10 uur lang naar gepiep te moeten luisteren.

Hoe meer hulp systemen hoe meer de chauffeur daar op gaat vertrouwen, dit zorgt voor (onbewuste) laksheid en de chauffeur zal minder goed vooruit en om zich heen kijken

wordt vaak zeer irritant gevonden en dus uitgeschakeld door veel chauffeurs

Ik heb al gereden in een vrachtwagen met monitorspiegels in de cabine, deze vervormen en met regen slaat de camera buiten dicht en zie je nog maar bar weinig. (gevaarlijk voor de veiligheid, direct afschaffen)

Als men weinig meer te doen heeft, zoals automatische cruisecontrol, dan heb je een grote kans dat chauffeurs veel minder op de weg gaan letten.

Adaptive cruise control zorgt ervoor dat ik mijn werk veel rustiger kan uitvoeren. Zelf heb ik nog nooit gemerkt dat het mijn onoplettendheid hierdoor groter wordt… Het is een zeer veilig hulpmiddel.

 

Kennisbank professional,Nieuwsbrief professional, Advies ziektebegeleiding, Advies bestuurlijke vraagstukken, Advies loopbaan, Korting op keurmerk, Juridisch advies, ,Bemiddelaar werkgever/ werknemer, Calamiteiten support Toegang tot contra expertise, Toegang tot seminars, Toegang tot analyse vraagstukken Kennisdeling via netwerk

Keer op keer verbaast het ons dat elke lidstaat zijn eigen regels handhaaft omtrent de hoogte van boetes.

Minder ruimte is meer risico, wel wordt de vinger snel gewezen naar de beroepschauffeurs als het mis gaat. 88 procent ziet ruimte afnemen

Uit onze enquête die door ruim 3850 chauffeurs is ingevuld blijkt dat vermoeidheid onder de chauffeurs zeker een punt is dat aandacht verdient. Nu horen we mensen al vanaf de zijlijn roepen dat minder uren maken het medicijn is.

Een chauffeur leert altijd dat men geheel verantwoordelijk is voor zijn lading. Maar steeds meer bedrijven willen de chauffeur buiten houden tijdens het laden.

Ruim 3850 invullingen! Uitslag van de grootste enquete ooit! Een snele samenvatting maar ook het complete verhaal! De beroepschauffeur spreekt