IN AANLOOP NAAR HET GESPREK MET HET VLAAMSE KABINET

Voor ons als chauffeur zijn de transmigranten/inklimmers een enorm probleem, en wij gaan in eerste instantie daarvoor een bezoek brengen aan het Belgische kabinet.

Vlaams Belang volgt onze visies en reageert altijd naar ons.

Vlaams Belang en wij als organisatie zijn het erover eens dat er na ruim 25 jaar oplossingen moeten komen.


Vlaams Belang lijkt nu wel een eenzame dolende ridder.

Tom van Grieken is de voorzitter van Vlaams Belang en het lijkt erop dat vooral tegenwerking en de roep om aandacht van andere partijen de vijand zijn.

Natuurlijk is dat erg zuur te noemen als de veiligheid van het volk op het spel staat.


Volksvertegenwoordigers hebben als taak er alles aan te doen om het volk te bedienen.
In onze ogen is er op het moment maar één partij die deze taak serieus neemt als het gaat om de inklimmers.


Partijen als OPEN VLD, die als 4de was geëindigd (2 zetels verloren) bij de laatste verkiezingen, lijkt daarmee zijn glazen met een bowlingbal in te gooien.
Wij merken op dat discussies veelal worden afgebroken, waarbij stemverheffing traditie is geworden.

Ook kan men zien dat men persoonlijke aanvallen en met modder gooien eerder de juiste weg vindt om discussies te winnen, in plaats van deze discussies op een normale manier te voeren.

Uitspraken hebben geen enkel niveau, zijn niet onderbouwd of doordacht en doen ons denken aan iemand die net uit de wieg is.

Het is erg jammer dat voor organisaties en politici die in het belang van het Belgische volk denken geen discussie mogelijk is, dan wel dat zij worden genegeerd.

De grootste partij van België, N-VA, heeft bij de laatste verkiezingen wel 8 zetels verloren, maar is met 25 zetels nog steeds de grootste.

Men zou mogen verwachten dat deze partij ook zijn standpunten en meningen duidelijk laat horen.

Wat wij vooral zien is dat deze partij er voor kiest zo min mogelijk hun gedachtegangen neer te zetten en andere partijen maar lekker te laten kibbelen.

Het is voor ons zeer de vraag of deze tactiek nu wel zo eerlijk is, omdat het probleem met de inklimmers niet ophoudt en er beter gisteren een oplossing had kunnen zijn dan morgen.

De gedachte zou kunnen zijn: twee honden vechten om een been en de derde gaat er mee heen.

Ook de derde partij van België, CD&V met 12 zetels, ziet volgens ons niet hoe ernstig de problematiek is en pleit zelfs voor een flexibel opvangmodel, waarmee je dus alle kanten uit kunt.

Ook bespeelt men de bevolking op het humane vlak, wat in onze ogen niet de koe bij de horens vatten is.

Vrachtwagenchauffeurs worden ook zelden genoemd.

Is Vlaams Belang, de 2e partij van België (18 zetels), een unieke uitzondering?

We kunnen op dit moment alleen maar respect opbrengen. Niet alleen doet men het tegenovergestelde van negeren; ze zijn elke dag wel met hun standpunten in de media te vinden.

Als men een andere visie heeft dan de standpunten van deze partij is er op een normale manier discussie mogelijk. Het liefst krijgen ze ook zo veel mogelijk informatie.

Als organisatie die staat voor de belangen van de beroepschauffeur hebben wij voor deze beroepsgroep het beste voor. Ook zijn we niet politiek gebonden.

Echter, als wij onze visie  over het onderwerp inklimmers niet met politici kunnen bespreken is het “wat niet weet wat niet deert”, waardoor de veiligheid van de beroepschauffeur ernstig wordt bedreigd.

Bij de partij Vlaams Belang worden we gehoord en kan erover worden gesproken zonder dat men van de tafel wegloopt of overgaat tot stemverheffing en met modder gooien als het ingewikkeld wordt.

Om de tafel zitten met de voorzitter van Vlaams Belang is voor ons ook een must om kwesties en onze visies en oplossingen weer te geven.

Onze artikelen over het dilemma van veiligheid onderweg en onmacht tegen de inklimmers stapelen zich op.

Dat de verantwoordelijkheid in eerste instantie wordt afgeschoven naar de bestuurder omdat dat de makkelijkste weg is, is ook onacceptabel. De emotionele schade bij bestuurder en gezin is onherstelbaar.

Bij de lucht- en scheepvaart is dit wel geregeld, maar bij het wegvervoer wordt het probleem neergelegd bij transportbedrijven en hun werknemers.

België is een land van zoeken naar de makkelijkste weg zonder te denken over de consequenties. Het afsluiten van parkeerplaatsen en het omtoveren van recreatiegebieden tot enorme parkeerplaatsen zonder enige mogelijkheid tot controle is niet de weg voor de veiligheid van het volk en de beroepschauffeurs.

Gelukkig vinden we hierin steun in bij Vlaams Belang. Men is open naar ons toe om de beroepschauffeurs ook te willen beschermen tegen het algemene beleid van de Europese Unie om deze problematiek niet aan te pakken.

De ruim 650 miljoen aan kilometerheffing moet ook natuurlijk ook kunnen worden gebruikt om bescherming te bieden.

Wij zullen u eind januari op de hoogte stellen over welke vruchten ons gesprek met het kabinet in het belang van de beroepschauffeur heeft afgeworpen.

Hieronder vindt u meerdere artikelen om aan te geven hoe gevaarlijk het probleem met inklimmers is; het neigt naar oorlog tussen deze groepen en het volk.

Met vriendelijke groet,


https://www.hln.be/nieuws/binnenland/tom-van-grieken-belangrijkste-is-dat-er-nu-nieuwe-verkiezingen-komen~a7526de1/

https://www.demorgen.be/politiek/tom-van-grieken-belangrijkste-is-dat-er-nu-nieuwe-verkiezingen-komen~b7526de1/

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180823_0367965821 oktober
Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.