LIGT HET AAN ONS, OF WORDT HET ETEN IN CHAUFFEURSRESTAURANTS STEEDS SLECHTER?Men durft zeker pittige prijzen te vragen en dat is uiteraard niet zo gek. Een vrachtwagen kun je nu eenmaal niet overal parkeren, waardoor je alleen op bepaalde plekken bent aangewezen.

De ferry’s voor vrachtverkeer stonden voorheen bekend om het goede eten, maar zelfs daar zien we dat er enorm op kwaliteit wordt bezuinigd.

Natuurlijk zijn er ook goede plekken op te noemen waar men wel prima kan eten, maar wij kijken graag naar het totale plaatje. Een chauffeur is aangewezen op veel restaurants door heel Europa, en wij vinden het belangrijk voor de gezondheid om op de langere termijn te kijken. Als men van de 7 dagen maar één dag gezond kan eten noemen wij dit zorgelijk.

Men ziet tegenwoordig ook steeds meer chauffeurs zelf koken en men roept al snel dat dit is om kosten te besparen. Maar is dit de enige reden?

Autohofen

De Autohofen in Duitsland stonden bekend om hun goede eten voor de chauffeurs. 15 jaar geleden zaten de restaurants ook altijd vol is onze ervaring. Nu zien we vooral lege restaurants, en dit komt niet door de coronacrisis.

Wij zien vooral dat er veel wordt gefrituurd en dat de borden kleiner zijn geworden. Ook merken wij dat in tegenstelling tot een aantal jaren geleden geen verse producten worden gebruikt, maar dat veel uit blik komt. Vlees werd eerder in een pan bereid, maar nu is de weg naar de frituur snel gevonden.

Gezondheidsproblemen

Naar onze mening is hierdoor de prijs-kwaliteitverhouding inmiddels compleet scheefgetrokken. Ook maken wij ons zorgen over de gezondheidsproblemen die op langere termijn kunnen ontstaan als men regelmatig slecht eet.

Graag vernemen wij of u het onderweg ook zo ervaart.


Met vriendelijke groet,Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.