LUCHTKASTEEL MOBILITEITSPAKKET WORDT MAAR NIET OMGEZET IN STENENRuim drie jaar is ervoor gestreden en het heeft de nodige euro’s moeten kosten om de politici tot een besluit te laten komen. Inmiddels zijn we 6 maanden verder en wat heeft dit nu opgeleverd?

Gedurende de coronatijd, hemelvaart en pinksteren zagen we nog steeds de dominantie van de lage-lonenlanden op de westerse markt.

Afspraken

Er is duidelijk afgesproken dat zowel de chauffeur als de wagen zelf om de 8 weken de eigen lidstaat moeten aandoen. Natuurlijk waren de westerse landen ervoor ook de wagen om de 3 weken terug te laten komen om heen- en weergereis van chauffeurs te voorkomen. Daar waren de lage-lonenlanden uiteraard wel op tegen, want die vinden het wel best. Het wagenpark in West-Europa, en sociale afdragingen in de eigen lidstaten.

Er werd ook hard geschreeuwd dat het veel lege ritten zou opleveren, wat volgens ons juist duidelijk maakt hoezeer en door welke landen de markt wordt gedomineerd. Daar zijn dus veel te weinig import- en exportvrachten voor het aantal vrachtwagens die deze lidstaten bezitten.

7 april 2020

Op 7 april 2020 is het gehele pakket goedgekeurd en volgens onze informatie had het op 27 april 2020 moeten ingaan. Nu worden veel verschillende datums vermeld en lijkt het erop dat men elke datum kan pakken om zich achter te verschuilen. Voor ons is het gewoon niet te bevatten dat in deze tijden de dominantie ongestoord kan plaatsvinden.

Het lijkt wel of men in het westen simpelweg geen natuurlijke concurrentie wil. Men heeft aangegeven dat de handhaving op het naleven van de regels moet worden verbeterd. Je zou dus verwachten dat de eerste stappen onderhand zouden zijn gezet, maar dit is nergens zichtbaar. Moeilijk kan het niet zijn met de huidige technologie en toltrackingsystemen. Maar nog zien we vanaf 15.00 uur de parkeerplaatsen bomvol staan. Met hemelvaart en pinksteren waren zelfs de vluchtstroken weer bezet, waarvoor op een boete van 160 euro kan worden gerekend.

De minister

Nu hebben we onlangs de minister letterlijk horen zeggen dat de businesscase omtrent het betaald parkeren (met een onderkomen, zodat chauffeurs niet in hun wagen hoeven slapen) van de grond moet komen. Dergelijke plekken zijn nu schamel gevuld, omdat een chauffeur uit eigen zak geen prijzen wil betalen die normaal zijn voor een tweesterrenhotel. Maar zou dit de reden zijn waarom lage-lonenlanden de hand boven het hoofd wordt gehouden ten koste van eigen transporteurs?

Zzp-ers in de problemen

Zzp-ers hadden tijdens de coronatijd geen opdrachten meer, maar lage-lonenlanden reden wel! Is dit niet de omgekeerde wereld? Of moeten we blij zijn dat die wel buiten hun eigen lidstaat hun brood kunnen verdienen?

Uiteraard gaan wij nu het weer kan de politiek aanschrijven en uiteraard komen er weer gesprekken. Nu er zo veel op tafel ligt en er zelfs wetten zijn gekomen, kunnen we toch zeker van onze eigen volksvertegenwoordigers verlangen dat zij hun werk doen?

Mocht u opmerkingen of aanvullingen hebben, schroom dan niet ons díe te melden. Wij luisteren naar uw wensen en brengen uw stem over.

Met vriendelijke groet,


Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.