Meer bedrijven trekken zich terug van levering aan het Verenigd Koninkrijk


Verenigd Koninkrijk

We kunnen niet bepaald zeggen dat de ontwikkeling van niet leveren aan het VK geheel onverwacht komt.

Al jarenlang worden transportbedrijven geteisterd door de migrantenkwestie, en in het afgelopen jaar zijn de aantallen zelfs verviervoudigd.

In 2020 hebben meer dan 9.500 migranten geprobeerd illegaal Het Kanaal over te steken.

Het is voor beroepschauffeurs al te vergelijken met een oorlogsmissie om tot een overtocht te komen en de kosten voor schade en boetes voor bedrijven zijn enorm. Veel chauffeurs willen nu ook helemaal niet meer die kant op.

Douaneformaliteiten

Nu komt daar ook de papierenkwestie nog eens bij, plus de PCR testen van 150 euro per keer die de chauffeurs moeten ondergaan. Dit betekent wederom extra kosten voor bedrijven, en omdat het telkens de heen- en de terugweg betreft kost dit veel tijd en dus ook nog eens daadwerkelijk geld.

Het EU-VK-handelsakkoord leidt tot meer ingewikkelde procedures en douaneformaliteiten.

Het wordt zeker niet eenvoudig gemaakt en we zien dat totaal andere, meer complexe procedures nodig zijn dan bij andere grensovergangen, zoals die van Zwitserland en Noorwegen.

Vrachtwagens weggestuurd

In de eerste week zijn dan ook duizenden vrachtwagens weggestuurd omdat de papieren niet in orde waren en men niet aan de eisen voldeed. Maar dit is niet het enige meer.

Klachten

We krijgen nu zelfs klachten binnen dat vrachtwagens in Engeland bijna nergens meer kunnen overnachten en dat waarschuwingen en wielklemmen bij bosjes worden uitgedeeld.

Door het ontmoedigingsbeleid worden bedrijven wel gedwongen de handel met het VK te verbreken.

Het is voor bedrijven als DPD (koeriersdienst) en veel kleinere bedrijven al gewoon dat alle formaliteiten en tegenwerking vooral veel energie en geld kosten.

Zelf de spullen in Europa ophalen

Het ziet ernaar uit dat het Verenigd Koninkrijk straks zelf de spullen in Europa moet ophalen en dat steeds minder Europese bedrijven hun spullen zullen brengen.

Goed nieuws is wel dat Ierland, dat nog wel bij de EU hoort, een veerdienst van Frankrijk direct naar Ierland krijgt, waardoor men niet meer door het VK heen hoeft.

Met vriendelijke groet

Zie ook :

Testuitslag als je Covid-19 heb gehad toch nog positief

Horrorverhaal van 7 dagen in Engeland door politiek spel; duizenden chauffeurs de dupe! (Evaluatie)

Alle Britse kranten, van de meest sensatiezoekende tabloids tot de deftigste nieuwsduiders die op de deurmat ploffen van Buckingham Palace, pakken deze week op hun websites uit met een video waarin een fragment is te zien uit het Nederlandse actualiteitenprogramma Een Vandaag.

Hoe een in beslag genomen broodje ham van een reiziger ineens symbool werd voor de gevolgen van brexit.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/hoe-een-in-beslag-genomen-broodje-ham-van-een-trucker-ineens-symbool-werd-voor-de-gevolgen-van-brexit/

ticket cn
500 euro
klem21
21312
Beste collega,
 
Mocht u het gemist hebben: Chauffeursnieuws/Transporteffect heeft er door Covid-19 bewust voor gekozen het lidmaatschap zonder kosten te verlengen tot het eind van het jaar.
Het moment is nu genaderd om u te vragen ons ook in 2021 te steunen en ons werk om uw een stem te geven te kunnen uitvoeren.
Mocht u toch gemist hebben wat wij voor u doen en welk verschil wij maken dan kunt u op deze link klikken.
 
 
Niets is vanzelfsprekend en we zijn ons er ook van bewust dat veel groepen op facebook of andere sociale media al hebben geprobeerd verschil te maken en de sector te verbeteren.
Door veel energie en geld te investeren is het ons nu gelukt uw stem over te brengen en zo het welzijn van chauffeurs te verbeteren en hen te verzekeren van een toekomst.
Natuurlijk staat het transport nooit stil, waardoor we alert moeten zijn en ons niet de kaas van het brood moeten laten eten.
Buiten de voordelen en de steun die u altijd van ons krijgt willen we u vragen ook aankomend jaar 20 euro over te maken, zodat we u alleen nog maar beter kunnen vertegenwoordigen.
Klik op deze link om ons te steunen.
 
 
Bij verlenging klik hier:
 
 
Hartelijk dank alvast.
Alleen samen kunnen we een vuist blijven maken en de sector verbeteren!
 
Met vriendelijke groet,
Aschwin Cannoo
Voorzitter Chauffeursnieuws/Transporteffect
Deel het:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Transporteffect | Duistland A7 tankstation bij Kassel 80 vrachtwagens DSV in winterslaap
  2. Transporteffect | Bedrijfseconoom Frederik Timme onderzocht: welke specifieke loonvoordelen hebben Poolse transportbedrijven die actief zijn in Duitse binnenlandse cabotage?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.