MEERDERE KAPITEINS OP ÉÉN SCHIP – NU DUIDELIJK ZICHTBAAR

15 maart 2020


Dit artikel wordt ook vertaald in engels en we leggen het bij zoveel mogelijk politici op het buro.


In het transport wordt er al 26 jaar over geklaagd en heden ten dage heeft iedereen er mee te maken.

Wat is de Europese Unie en waar is de eenheid waarover men altijd roept?

Nu is het bij uitstek de tijd dat Europa duidelijke richtlijnen naar buiten zou moeten brengen, waaraan elk land zich moet houden.

Maar nee!

Elk land maakt eigen regels en neemt eigen beslissingen, waardoor niemand meer weet waar men aan toe is.

Onduidelijkheid en chaos zijn het gevolg.

Weet iemand wel welke regels en wetten nu voor een bepaald land gelden?

Zien we niet, zoals in België, dat landelijke partijen constant lopen te ruziën over wat moet gebeuren?

Zien we ook niet dat de ene minister in de media dit roept en de andere minister precies het omgekeerde?

Nu is het op transportgebied al jaren zo dat landen allemaal aparte regels hebben (waaraan we al nooit kunnen wennen), maar nu heeft de hele Europese bevolking er mee te maken.

We betalen met ons allen heel veel geld aan het Europees parlement, maar in deze crisis zien of horen we ze niet of nauwelijks.

Uiteraard zullen ze achter de schermen wel hun zegje doen, maar zou het niet zo moeten zijn dat de Europese Unie nu de regels moet maken en dat er gelijkheid in Europa is?

Moet de Europese Unie nu niet openbaar duidelijkheid verschaffen aan de Europese bedrijven en burgers?

Het is een al eeuwenoud gezegde dat je niet met meer dan één kapitein op een schip kunt werken.

Toch is dit hier nu aan de hand.

In Amerika, dat bestaat uit 50 verschillende staten, gaat het anders. Daar wordt in dit soort situaties alles door één regering centraal geregeld, en niet versnipperd zoals bij ons in Europa.In het transport hebben we ook per land te maken met verschillende systemen en regels. Beroepschauffeurs door heel Europa geven al jaren aan dat dit niet werkt en dat boetesystemen en regels overal het zelfde zouden moeten zijn.

Nu zien we dat Europa en de Europese politici er nog steeds niet van leren. Er heerst chaos en onduidelijkheid, en landelijke overheden weten van gekkigheid niet meer hoe ze ermee moeten omgaan.

Ze kijken om zich heen, maar volgen elkaar niet. Het hanteren van eigen regels en wetten is de normaalste zaak van de wereld geworden.

In België sluit men de horeca, en wat doen de Belgen? Zij pakken de auto en komen met hele groepen tegelijk naar Nederland. Was dit niet te voorzien? Is dit niet de logica van verdeeldheid?

Het wordt meer en meer duidelijk dat de eenheid van Europa er alleen maar één op papier is, terwijl de Europese burger miljarden voor deze club betaalt.

Ook in de situatie met de immigranten in Griekenland heeft het lang geduurd eer beslissingen vanuit de Europese Unie kwamen.

De Europese Unie heeft ook nog nooit een centrale militaire macht georganiseerd, wat weer twijfels geeft over de Europese Unie en over de veiligheid van de Europese Burger.

Nu wordt er 2000 euro per persoon weggegeven om mensen te bewegen de vluchtelingenkampen te verlaten. Dit vinden wij een vreemde beslissing.

Gaan we dit straks ook krijgen met de coronaslachtoffers?

Denkt de Europese Unie dat alles enkel is op te lossen door geld weg te geven?

Kunnen we de Europese Unie niet beter opdoeken nu daarvanuit niets komt en er alleen maar meer onduidelijkheid in Europa wordt gebracht?

Met het geld dat dan zou overblijven kan elk bedrijf en elke burger deze crisis doorstaan.

Moeten de Europese landen niet terug naar de jaren 80, toen alles nog gewoon binnen de landsgrenzen werd geregeld? Dan zou volgens ons alles veel duidelijker zijn en de uitbraak per land veel beter te controleren.

Na 26 jaar Europese Unie zien we dat op dit schip nog steeds door meerdere kapiteins aan de touwtjes wordt getrokken, en dat de Europese Unie maar wat aan de zijlijn staat toe te kijken.

Met vriendelijke groet
lid worden
Lid worden – klikDeel het:

1 Trackback / Pingback

  1. GISTEREN (15-03-2020) BRIEVEN VERSTUURD NAAR RUIM 500 MEP'S - TRANSPORTEFFECT

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.