MET DENEMARKEN VALT NIET TE SOLLEN; BOETE VAN RUIM 34.000 EURO UITGESCHREVENWe zien het steeds vaker in Denemarken: vrachtwagenchauffeurs krijgen hoge boetes, die al gauw in de tienduizenden euro’s lopen.

Wat wel opvalt is dat het in 99% van de gevallen lage-lonenlanden betreft.

Gisteren heeft de politie van Denemarken bekendgemaakt dat vorige week een vrachtwagen is gecontroleerd die de thuisbasis in Roemenië had.

Het betrof twee bestuurders op één vrachtwagen.

Er werden al snel diverse overtredingen geconstateerd, en het eindresultaat was een boete van ruim 34.000 euro (255.000 DKK).

Er was geen wegenbelasting betaald, rij- en rusttijden waren meermaals overtreden en rijden zonder kaart was ook geen uitzondering.

Henrik Fobian van de politie zegt dat ze deze punten zeer hoog opnemen, omdat de veiligheid van de mensen boven alles staat.

Alleen al het rijden zonder kaart was goed voor een boete van 8.650 euro voor één chauffeur; de andere kwam weg met een boete van 2.500 euro voor deze overtreding.

Maar ook de overtreding van de rij- en rusttijden plus het niet betalen van de wegenbelasting was goed voor een prijskaartje van 171.500 DKK of te wel 23.000 euro.

Al met al kreeg men dus ruim 34.000 euro aan boetes.

Wat ons opvalt is dat dit al de volgende dag was betaald en men de weg weer kon vervolgen.

Zulke hoge boetes zie je niet vaak in de rest van Europa, maar in Denemarken komen ze steeds vaker voor.

Natuurlijk is het ook een waarschuwing voor de transporteurs die wij hier afgeven; zulke hoge boetes voor overtredingen kunnen transportbedrijven in West-Europa vaak niet dragen.

Met vriendelijke groet,

Bron

Camilla Schouw Broholm

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk

Telefoon: 0045-25426210Onze DRIVE-IN (Arbo) KEURINGEN. GEEN AFSPRAAK NODIG KOM LANGS EN LAAT U KEUREN EN VERLENG HET RIJBEWIJS


Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.