NEDERLANDSE FNV BEKOMMERT ZICH VAKER OM BUITENLANDSE DAN OM NEDERLANDSE CHAUFFEURS

Het is wat ons betreft best vreemd te noemen dat men zich steeds inzet voor buitenlandse chauffeurs, en daardoor aan Nederlandse chauffeurs geen of minder aandacht kan of wil besteden.

Nu weer het geval dat de FNV de Inspectie aanklaagt, zodat de buitenlandse chauffeurs bij hun baas de stok achter de deur hebben dat men betaald moet parkeren. Zo zien wij het tenminste.

In oktober dit jaar sprong de FNV nog in de bres voor buitenlanders die in slechte omstandigheden sliepen in zogenaamde truckershotels. (https://www.destentor.nl/noordoostpolder/fnv-slaat-alarm-over-omstandigheden-in-polenhotel-marknesse~a5d6ea97/)

Maar daar blijft het niet bij; ook voeren ze rechtszaken voor buitenlandse werkenden.

Voorbeelden zijn er genoeg zo was er bevoordeeld de rechtszaak over de reiskosten Poolse uitzendkrachten (mei 2018) en het internet staat vol dat de vakorganisatie helpt als niet Nederlandse werknemers worden onderbetaald.
( voorbeeld https://www.gelderlander.nl/neder-betuwe/toch-extra-geld-voor-poolse-werknemers~a9c251cd/)

De laatste jaren zet men zich aan de lopende band in voor niet-Nederlandse werknemers.

De vraag is of deze dan wel lid zijn van de beweging of dat er voor de FNV iets valt te halen qua leden.

Het is natuurlijk zuur dat Nederlandse werknemers, voor wie de beweging toch is opgericht en die hun contributie betalen, niet meer het gevoel hebben dat de vakbeweging er voor hen is.

Veel ervaringen die op de sociale media worden gedeeld laten zien dat men regelmatig van de beweging te horen krijgt dat persoonlijke kwesties niet in behandeling worden genomen, ook al is men lid.

Dit lijkt ons voor die mensen nog eens extra zuur.

Natuurlijk horen we mensen ook zeggen dat hetgeen waar de FNV in deze gevallen mee bezig is wel indirect met de Nederlandse bevolking of werkenden te maken heeft.

Alleen vinden wij dat er veel kwesties zijn die direct met de Nederlandse werkenden te maken heeft, en daarvoor is nu minder aandacht.

De kwestie om een rechtszaak aan te spannen tegen de inspectie leefomgeving en transport, is dat nu wel een prioriteit?

De regels in de Europese Unie moeten nog formeel in het mobiliteitspakket worden bekrachtigd.

De inspectie krijgt nu pas meer mankracht, welke mensen ook nog moeten worden opgeleid.

Daarbij vinden wij dat regels ook uitvoerbaar moeten zijn. Op het moment zijn er nog niet voldoende alternatieven om te voldoen aan datgene waarover de FNV zich druk maakt.

De regels omtrent weekendrust in de cabine zijn onduidelijk en er zitten voor de inspectie veel haken en ogen aan.

Het aanvechten van boetes wordt dan ook vaak gewonnen, doordat het voor de inspectie moeilijk is bewijslast te leveren. 

In onderstaande brief is ook te lezen dat een chauffeur niet achteraf kan worden beboet of om bewijs kan worden gevraagd.

Wij vragen ons ten zeerste af of de FNV niet de rechtszaak aangaat om in het nieuws te komen en deze zaak als promotie te gebruiken.

Het is volgens ons nog te vroeg om kans te maken deze rechtszaak te winnen.

Zoals eerder aangegeven gaat het ook niet om Nederlandse maar om buitenlandse werknemers, en wij als chauffeurs zullen deze bal in het buitenland teruggespeeld krijgen.

Ook vinden wij dat de FNV en de Inspectie hun tijd op dit moment wel beter kunnen benutten dan bezig te zijn met deze kwestie.

Wat vindt u?

Met vriendelijke groet,

Deel het:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.