NIEMAND KAN MEER OM DE GEVOLGEN VAN HET CORONAVIRUS HEEN

08-03-2020Wij weten nog goed dat we op 24 februari het eerste artikel over de aankomende gevolgen van het Coronavirus plaatsten.

Ook hebben wij meteen onze politieke contacten op de hoogte gesteld.

In dit geval hebben wij ook alle organisaties op de hoogte gebracht van onze zorgen.

Deze zorgen werden al snel overgenomen en men publiceerde eigen versies in de media.

Uit de commentaren op ons artikel van  24 februari bleek dat de volgers vooral vonden dat we aan het paniekzaaien waren en dat men het zag als een gewone griep.

Nu, 14 dagen verder, kan men de gevolgen voor de transportsector niet meer negeren, en het einde is nog niet in zicht.

Zo werd gisteravond bekendgemaakt dat in Italië 16 miljoen mensen in quarantaine moeten.

Treinverkeer Novara-Freiburg is stil gelegd, al deze maatregelen gaan zeker duren tot 2 april 2020.

Ook is het aantal containers en de daarbij behorende vrachten in de havens van Europa ernstig verminderd.

Maar daar blijft het niet bij.Veel bedrijven in Europa kunnen hun producten niet maken, wat ook gevolgen voor de transporteurs heeft.

Natuurlijk heb je nog transporteurs en mensen die zeggen: wij laten ons niet tegenhouden; wij rijden gewoon door naar de gebieden waar het heerst.

Maar zoals we nu zien gaan complete bedrijven dicht en moeten mensen thuisblijven, waardoor transporteurs steeds vaker voor een dichte deur staan.

Dan helpt stoer doen ook niet meer en worden de schadeposten als men voor niets naar een bedrijf rijdt alleen maar groter.

Doordat alles samenhangt krijgt de economie wereldwijd klappen. Daar is geen ontkomen aan en we zullen het allemaal merken.

Veel organisaties en kranten schrijven alleen maar constateringen en naar onze mening doen de vakbewegingen en werkgeversorganisaties van Nederland en België hieraan mee.

Dit vinden wij te makkelijk, omdat er juist nu ook mogelijkheden zijn om de bezem eens flink door de sector te halen.

Wij zijn de afgelopen twee weken ook veel in contact geweest met de politiek in Nederland en België om in kaart te brengen welke transporteurs onstabiel zijn, welke transporteurs van welke vrachten afhankelijk zijn en waar zij hun standplaats hebben.

Natuurlijk zou dit een taak van de huidige grote vakbewegingen en werkgeversorganisaties moeten zijn. Die hebben veel meer kapitaal en mankracht, maar zijn helaas ook tijdens deze ‘crisis’ wederom nergens te bekennen.

Onze focus ligt op het transport en daarbij behorende services, en wij willen niet dat beroepschauffeurs uit Nederland en België door het Coronavirus stil komen te vallen.

Wij willen dat nu eerst de Oost-Europese transporteurs die actief zijn in Nederland en België terug moeten naar het eigen land, mocht het aanbod van vrachten sterk verminderen.

Op dit punt zijn wij hard aan het werk en wij willen voorkomen dat transporteurs uit andere lidstaten meerdere dagen of zelfs weken in Nederland en België blijven wachten tot er weer een vracht zal komen.

Wij hopen dat de mensen in het algemeen en de chauffeurs in het bijzonder de situatie nu toch niet meer onderschatten en ons gaan helpen.

Dit kan door middel van een lidmaatschap van slechts 20 euro per jaar, zodat wij ook kapitaal en mankracht kunnen inzetten om er wel voor de belangen van de transportsector te staan.

Voor niets gaat tegenwoordig alleen de zon nog op, en onze kosten lopen op naarmate het werk dat wij verzetten.

Met vriendelijke groet


lid worden
Lid worden – klik

Artikel 24 februari 2020


Artikel 29 februari 2020


Artikel 1 maart 2020 migranten en verspreiding.

immigrantencoronavirus

Transport en Logistiek eindelijk wakker – 4 maart 2020

tlncoronaDeel het:

1 Trackback / Pingback

  1. Aftellen is begonnen; Nederlandse transportbedrijven met Oostblokkers in dienst krijgen het moeilijk

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.