17 maart wel of niet stemmen, chauffeurs?

Dinsdag 2 maart 2021

Het is bekend dat beroepschauffeurs over het algemeen geen vertrouwen in de politiek meer hebben. Voor ons is dit ergens wel begrijpelijk en we kunnen ook meegaan in de gedachten. Het transport ligt altijd op de korrel en wordt door de politiek gebruikt als melkkoe van maatschappij. Er worden regels ontwikkeld die het een chauffeur en transportbedrijven juist moeilijker maken, is de gedachte.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect voor maar €30,- per jaar. Jullie welzijn is onze missie.

Maar ook het respect is vaak ver te zoeken bij de politiek, wat door de coronapandemie alleen nog maar duidelijker is geworden. Men verwacht dat we te allen tijde klaar staan voor de bevolking, maar aan de andere kant worden we keer of keer met de rug tegen de muur gezet.

transporteffect verkiezingen

Waarom dan toch stemmen op 17 maart?

Transporteffect/Chauffeursnieuws begrijpt dat bij velen demotivatie heerst. Onze organisatie is destijds in het leven gekomen om kwesties aan te pakken. Ook wij kregen in het begin te horen dat het allemaal geen zin had en dat het vergeefse moeite was om te proberen iets goeds in het transport te bereiken. Maar nu, een aantal jaren verder, kunnen we de stem van de beroepschauffeur toch krachtig overbrengen en er wordt ook naar geluisterd.

Zo is het ook met stemmen voor een politieke partij; uw stem is er toch weer een die een voorkeur voor het beleid in Nederland aangeeft. Niet stemmen betekent geen inbreng, hoe u het ook wendt of keert.

Waarop te stemmen

Waarop te stemmen is voor iedereen een eigen keuze in een democratisch land. Onze organisatie kijkt vooral naar de partij die zich in positieve zin voor de beroepschauffeurs en het transport heeft laten horen. Zo heeft de PvdA zich goed ingezet en doet dat nog steeds voor het welzijn van de chauffeur, lokaal door voornamelijk Gijs van Dijk en Europees via Vera Tax. Cora van Nieuwehuizen is van de VVD en ook die heeft zich regelmatig laten horen in het belang van het welzijn van de chauffeur. Natuurlijk: duizend mensen, duizend wensen! Maar zijn er genoeg partijen die het transport links laten liggen en alleen op directe vragen antwoord geven. Als we de kamervragen van de afgelopen 4 jaar raadplegen, is duidelijk te zien welke partijen er voor de chauffeurs staan en welke niet.

Voor uw keuze kunt u ook gebruik maken van de stemwijzer.

Feiten en blanco stem

Transporteffect/Chauffeursnieuws spreekt met alle partijen in de politiek en wil daarom alleen zichtbare feiten noemen. Het is zeker zo dat er bij alle partijen wel een wil is, maar uiteraard moet ook de daad bij het woord worden gevoegd.

Voor ons is belangrijk dat we toch beroepschauffeurs kunnen motiveren om te gaan stemmen. Niet geschoten is altijd mis, en bij niet stemmen verliezen vaak juist de partijen die het meeste doen, wat heel jammer zou zijn.

Blanco stem

Als u om welke reden ook op geen enkele partij wilt stemmen, is het evengoed verstandig te gaan en dan een blanco stem uit te brengen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken gaat uw stem dan niet naar de grootste partij; de zetels worden verdeeld onder alle uitgebrachte stemmen. Blanco stemmen laat wel een duidelijk signaal zien: u maakt gebruik van uw stemrecht, maar u geeft aan dat u zich niet in de politiek kunt vinden.

Wij hopen dat u de moeite zult nemen om te stemmen!

errorerror

error      error

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect voor maar €30,- per jaar. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht