Coronacrisis gaat de burger nu merkbaar veel geld kosten

Zondag 7 maart 2021

De coronacrisis is nu ruim een jaar een toneelspel van allerlei opleggingen aan burgers door bestuurders van landen over de hele wereld. Aan de vraag of dit terecht is willen wij onze vingers niet branden.

Wil jij ook zekerheid? Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect voor maar €30,- per jaar. Jullie welzijn is onze missie.

Wat we wel kunnen is concluderen dat ontelbare mensen en bedrijven in financiële problemen zijn gekomen. Buffers die mensen hebben opgebouwd zijn al tijden op en als er al een lichtpuntje aan het einde van de tunnel is krijgt men op het laatste moment te horen dat hen dit licht toch weer wordt afgenomen. Wij voelen erg mee met al die ondernemers en mensen die door het coronabeleid hun opgebouwde leven zien instorten.

transporteffect corona

Rijk worden

Natuurlijk is het gedurende een crisis altijd zo dat er ook mensen erg rijk aan worden, en dat is nu niet anders. De een zijn dood is tenslotte de ander zijn brood.

Heathrow Airport heeft nu aangekondigd een coronatoeslag in te voeren als men gaat inchecken; deze is vastgesteld op €11,50. Ook onderweg merken wij als vrachtwagenchauffeurs dat men erg op de kosten aan het bezuinigen is. Zo moet je regelmatig al 2 maaltijden bestellen om de buik vol te krijgen en daarbij merken we dat veel prijzen zijn verhoogd.

Er spelen hier natuurlijk wel twee gedachtes: de koopkracht van de burger wordt minder, maar aan de andere kant moet een ondernemer ook kunnen eten en overleven.

Economie

Dat overheden steun geven klinkt natuurlijk heel mooi, maar veel ondernemers konden deze steun niet krijgen. En voor degenen die wel steun mochten ontvangen is die nog altijd veel minder dan men normaal, zonder coronamaatregelen, zou kunnen verdienen.

Dat de economie altijd weleens met de grond gelijk wordt gemaakt heeft het verleden wel bewezen. Als de economie te goed gaat draaien en bijna aan de top van haar kunnen is, lijkt het erop of deze met de grond gelijk gemaakt moet worden om de welvaart opnieuw te kunnen opbouwen.

Prijzen stijgen in rap tempo

Wij verwachten ook dat prijzen enorm zullen gaan stijgen en dat de mensen die nu al hun geld hebben opgegeten om te kunnen overleven het erg moeilijk zullen krijgen. Ook verwachten we dat in veel landen de kloof tussen rijk en arm enorm zal toenemen.

Wij hopen dat mensen elkaar het licht in de ogen blijven gunnen en dat men saamhorigheid en respect voor elkaar kan blijven opbrengen.

Met vriendelijke groet

Reactie plaatsen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Wil jij ook zekerheid?
Laat ons het regelen.

Word lid van TransportEffect voor maar €30,- per jaar. Jullie welzijn is onze missie.

Onze partners

Partner worden

Het laatste nieuws

Naar het nieuwsoverzicht